Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Coś pamiętam że w średniowieczu w rejonie Czerwińska nad Wisłą uprawiano normalnie winorośl ... Obecny klimat jeszcze na to nie pozwala ...

U mnie w powiecie w Milelniku ma winnice byl w programie rolnik szuka zony taki starszy facet. podlaskie

Opublikowano
6465 napisał:

A jak ja bym chciał jakoś do polityki się dostać🤔

mogę coś pomóc więcej na priv😉😀😀 wczoraj u Ciebie też tyle deszczu wczoraj spadło w Kiernozi 22l wpompowalo

Opublikowano
39 minut temu, ciapek102 napisał(a):

Masz dziewczynę?

23 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Tak nazywa się Patrycja .

Tylko pilnuj logowania 🤷

Opublikowano
4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Zawsze szukasz dziury w całym...

Jasno wynika z artykułu że anomalie pogodowe są ciągle...

Teraz mamy wyjątkowo zimny i nawet mokry maj...

...jakoś musi samoloty nie latają tera że pada....🤭

diabel tkwi w szczegolach..tytul slabo oddaje tresc. 

wakacje sie zblizaja ,sezon turystyczny sie zaczyna, wiec wiecej samolotow lata i zaczelo padac 😂

3 godziny temu, jahooo napisał(a):

równie dobrze aomalia pogodowa może trwac 20 lat i powodować, ze temperatury są wyższe o 1-2 stopnie, po czym przez następne 20 lat może byc chłodniej o 2 stopnie

nikt nie powiedział, że ten maj nie może się powtarzać przez następne kilka lat, a i czerwiec nie wiadomo, czy będzie taki gorący

trudno przewidziec pogode na 3 dni a co dopiero na lata..

3 godziny temu, jahooo napisał(a):

w średniowieczu były winnice pod Krakowem i koło Sandomierza

i dzisiaj znowu sa ..

Opublikowano

Wom waltershield zablokował mi się na wałku ciągnika. Jest wciśnięte zabezpieczenie, chodzi fajnie wałek w rowku ale z niego nie wyjdzie a zabezpieczenie nie wraca do normalnej pozycji. Ma ktoś pomysł?

Opublikowano
Godzinę temu, kampl napisał(a):

Wom waltershield zablokował mi się na wałku ciągnika. Jest wciśnięte zabezpieczenie, chodzi fajnie wałek w rowku ale z niego nie wyjdzie a zabezpieczenie nie wraca do normalnej pozycji. Ma ktoś pomysł?

Próbowałeś to zabezpieczenie obracać wokół własnej osi? 

K..wa🤬. Dopiero się urwałem z telefonu. Chyba cały PiS do mnie dzisiaj wieczorem zadzwonił🙆...poziom gminny oczywiście 😉

Opublikowano
7 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Było startować na prezydenta, doradców z  af byś miał pełno 🤭

A zbierał byś dla mnie podpisy?

6 godzin temu, Michal2399 napisał(a):

Sam taką robotę wybrałeś . Trzeba to lubić takie koczowanie 😣

No lubię. A tobie to Patrycja przyrządza posiłki?

2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

mogę coś pomóc więcej na priv😉😀😀 wczoraj u Ciebie też tyle deszczu wczoraj spadło w Kiernozi 22l wpompowalo

No ponoć fajnie popadało bo kałuże się zrobiły. Ile dokładnie to nie wiem. 

Opublikowano
Qwazi napisał:

Godzinę temu, kampl napisał(a):

Próbowałeś to zabezpieczenie obracać wokół własnej osi? 

K..wa🤬. Dopiero się urwałem z telefonu. Chyba cały PiS do mnie dzisiaj wieczorem zadzwonił🙆...poziom gminny oczywiście 😉

aby patrzeć jak Jarosław wybierze Twój numer i zaprosi Cię do Warszawy na Nowkgrodzka 😉🤭

• Haha 2
Opublikowano

niech ci sie tusk przysni gdy by bedziesz bil niemca po kasku albo nawet menda..bye nie prezes bo nie dojdziesz wtedy..

8 godzin temu, kampl napisał(a):

mlotek i po zabezpieczeniu..

Opublikowano
10 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

A to masz suszę ?? Bo u mnie bardzo nie widać, jare piękne, ozime też, bób jak na razie tylko raz podlewalem bo więcej potrzeby nie ma. Truskawki to tyle podlewam co żeby nawóz podać, jakieś 80m3 wodyn na ha na tydzień bo więcej nie trzeba.

Opublikowano

pogoda piekna ,opryski zrobione, zboza odratowane po ostatnich opadach.

2 minuty temu, kampl napisał(a):

To jest plastikowe a zestaw naprawczy trochę drogo wyjdziehttps://allegro.pl/oferta/zamkniecie-agraset-123-zestaw-naprawczy-walterscheid-1376106-15573978824?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=high-asp&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_vehicle-parts_moto-acc_pla&ev_adgr=general&ev_campaign_id=22200845169&utm_keyword=&gad_source=1&gad_campaignid=22200845169&gbraid=0AAAAAD24kbNlZjmTHhYz_CmjXa--JfPIP&gclid=Cj0KCQjwxdXBBhDEARIsAAUkP6jY0KU9zwtMP60M5kEisVT-K9AuFQOSkoVUA95AFpwWLhW0hRzOQsoaAugmEALw_wcB

eeee.. drogo ?? wydaje ci sie, za to ledwie  inny nowy walek kupisz 😂.

to trzeba bylo pisac ze na pierscien. u mnie czasami sie zacina ale zawsze sila perswazji zejdzie. 

Opublikowano

Witam z rana. Obudziłem się po 4 i zasnąć nie mogłem. Mój brat tydzień temu też spać nie mógł to w południe miał wypadek.

Dzisiaj bardzo ważny dzień,święto na wsi można by powiedzieć😂 Deszcz dzisiaj niepotrzebny,jutro niech pada 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v