Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wczoraj trzeba było jeździć, prawie 350km po południu zrobiłem ;) 

Jeździłem...coś ok 120 sie zrobiło...

Dziś w planie miałem wycieczkę 60 w jedną stronę, ale nie w taki...wiater...

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jeździłem...coś ok 120 sie zrobiło...

U mnie z Sochaczewa na zamek w Czersku, potem kolumna Zygmunta w Warszawie, rybka nad Zegrzem, potem na Pułtusk, Nasielsk, Czerwińsk i do domu.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Jak to co...

Gaz

Prrrrrrryyykkkk prryk 

🙆

1 godzinę temu, konteno napisał(a):

gazy do pierdzenia w tapczan

@Tomasz0611 wychodzi na to że przyczyniasz się do powstawania gazów cieplarnianych. Wezmą się za Ciebie ekolodzy, poczekaj :P.

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kupa różnych wynalazków teraz elektrycznych.

Ludzie nawet sobie sprawy nie zdają że to nielegalne.

Nie tak dawno widziałem starsza facetkevporuszajaca się na deskorolce z siodełkiem...po chodniku...mogę się założyć że nie wie że to pojazd niezgodny z przepisami.

Jak taką deskorolką kierować ? Po drugie po co w hulajnodze prędkość jak na skuterze ? Po trzecie gdzie minister zdrowia i edukacji ? Rower i hulajnoga służą do ruchu, wysiłku aby spalić zbędne kalorie na przykład. Dlaczego ministerki nie reagują ?

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

I już porcja ogłupiających filmików xD

Akurat ten był dobry. Co załatwił Kołodziejczak dla rolników odkąd jest posłem ?

Godzinę temu, jacus napisał(a):

Robisz proce i do sąsiadów strzelasz.. 

Ty mi lepiej odpowiedz na pytanie w innym temacie. Czego się boisz, taki odważny jesteś ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Akurat ten był dobry. Co załatwił Kołodziejczak dla rolników odkąd jest posłem ?

Prawda jest taka że od X lat politycy mają w 4 literach rolników ... PiS miał jakiś pomysł na rolnictwo oprócz rzucania socjalu żeby zamknąć gęby ?? I jeszcze na koniec ten import i zielony ład ...

2 minuty temu, dsbh napisał(a):

@Tomasz0611 wychodzi na to że przyczyniasz się do powstawania gazów cieplarnianych. Wezmą się za Ciebie ekolodzy, poczekaj :P.

To najpierw muszą się wziąć za krowiarzy, tam to podobno jest produkcja xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Ale to Kołodziejczak stawiał się w wyborach w roli Robin Hooda polskiego rolnictwa.

PiS też to samo tłumaczył, że tylko oni są partią która zadba o polską wieś ... A prawda jest taka, że od lewa do prawa nikt nie ma nic sensownego do zaoferowania ...

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna... hulajnoga...😄🙆

..ale żem napisał...😆

Jakby nie patrzeć taki elektryk ma mało wspólnego ze zdrowiem i rekreacją. To już wolę samochodem pojeździć. Przynajmniej w razie deszczu na głowę się nie leje.

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

PiS też to samo tłumaczył, że tylko oni są partią która zadba o polską wieś ... A prawda jest taka, że od lewa do prawa nikt nie ma nic sensownego do zaoferowania ...

Pełna zgoda ale mówimy o jednostce/jednej osobie a nie o całej partii teraz.

Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał(a):

Pełna zgoda ale mówimy o jednostce/jednej osobie a nie o całej partii teraz.

Ile naobiecywał Ardanowski ?? A jego największym osiągnięciem był przekręt na Eskimosa ...

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dsbh napisał(a):

Jakby nie patrzeć taki elektryk ma mało wspólnego ze zdrowiem i rekreacją

No nie do końca.

Mam rower elektryczny...

To nie jedzie samo... tylko wspomaga kręcenie pedałami...

Jedynie łatwiej większe dystanse pokonywać....no i lżej.

...a i wspomaganie tylko do 25 na godzinę.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ile naobiecywał Ardanowski ?? A jego największym osiągnięciem był przekręt na Eskimosa ...

Tylko on nie blokował ulic. Na marginesie to blokowanie to nie był dobry pomysł. Natomiast blokowanie parlamentu, ministerstw czy biur poselskich już tak.

8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No nie do końca.

Mam rower elektryczny...

To nie jedzie samo... tylko wspomaga kręcenie pedałami...

Jedynie łatwiej większe dystanse pokonywać....no i lżej.

...a i wspomaganie tylko do 25 na godzinę.

Widzisz, łatwiej. lżej a to nie o to chyba chodzi. Jak kondycje sobie poprawić w takim razie ?

2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

A jak go tutaj niektórzy wychwalali🤣🤣🤣

Znam w realu ludzi którzy go popierali i złego słowa nie można było na niego powiedzieć a teraz nawet nie chcą o nim słyszeć.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dsbh napisał(a):

Widzisz, łatwiej. lżej a to nie o to chyba chodzi. Jak kondycje sobie poprawić w takim razie ?

Taka hulajnoga czy rower to fajny pomysł na dojazdy w pracy w mieście które jest zakorokowane. Ale to muszą być dobre przepisy, które potem będą egzekwowane przez niebieskich. Trochę mandatów, do tego konfiskaty sprzętu nie spełniającego wymagań prawnych i się zrobi porządek ... 

Motocyklistów też powysyłali na badania za nienormatywne wydechy i większość nauczyła się zakładać dBkillery ... Bo szkoda czasu i pieniędzy na ponowne badanie techniczne. Jak któryś lekko przekracza hałas to policja od razu nie gania, ale tych co przesadzają nauczyli ...

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

Nie ma to jak swój makaron grubo dziabany😋

IMG20250504120239.jpg

Faktycznie nie krojony🔪 tylko dziabany. 🪓

Opublikowano
dsbh napisał:

jak chcesz trenować wybierasz rower klasyczny a jak dojeżdżasz do pracy na przykład czy szkoły używasz tego z wspomaganiem masz wybór

Opublikowano

Już wróciłem z . Teraz czas na drzemkę 🙋 

A następnie do zwierząt 🤷 

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał(a):

A ja wiem gdzie tu kościoła szukać. Stoję na zonie pod Barceloną no jutro rano załadunek i do domu. 

Dla chcącego nic trudnego. Chyba że no english 🤣🤔

Opublikowano

Ja się za niego pomodliłem już dziś niech nie idzie ja go zwalniam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v