Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

Ale uj nie ma co się przejmować na zapas co ma być to będzie. 😣😔🥺

Tego koloru i tak nie uniknie . Ludność się pomiesza przez tych imigrantów dzieci narobią 

Po wyborach jeśli wygra Czaskoski ,będą przywożone na potęgę te murzyny z Afryki 

Będzie tania siła robocza. Ponoć murzyn to do roboty stworzony🤔

Opublikowano
23 minuty temu, 6465 napisał(a):

Będzie tania siła robocza. Ponoć murzyn to do roboty stworzony🤔

Same chłopy wysokie i młode. Mogłabym być ich matka juz

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Gdzie?..

Biała Podlaska

Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Masz do P0 cięcia drewno? 

Nie

To mały rogaty

Wykładzina plastikowa nic nie wsiąka

Zalega. Mąż się leni strasznie

57 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I z następnych kwiatów będą ładne owoce tylko trzeba im trochę sypnąć czegoś pod krzak ;)

Tylko azot z obory

49 minut temu, Belaruss820 napisał(a):

@malaczarna nic nie robione od jesieni,pole,a raczej poletko w dole gdzie dużo wilgoci.

@Agrest no owies właśnie jest ale mniejszy niż chaber, zielony ładny ale może do kostki. Dynie będę siać za jakieś 2 tygodnie,to czy jest sens dawać temu szansę po oprysku...czy mi dyni później oprysk nie przyhamuje?

@marulekk no tu taki Herbapol bo owies już wczesną wiosną miał być do likwidacji,ale zaczął nabierać koloru a wraz z nim chwasty 

@malaczarna nic nie robione od jesieni,pole,a raczej poletko w dole gdzie dużo wilgoci.

@Agrest no owies właśnie jest ale mniejszy niż chaber, zielony ładny ale może do kostki. Dynie będę siać za jakieś 2 tygodnie,to czy jest sens dawać temu szansę po oprysku...czy mi dyni później oprysk nie przyhamuje?

@marulekk no tu taki Herbapol bo owies już wczesną wiosną miał być do likwidacji,ale zaczął nabierać koloru a wraz z nim chwasty 

Moje aż tak nie było zachwaszczone

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

Bo te czarnuchy narobią Polkom i krew się pomiesza 😣😔

ale dobrą grubą kaszaną kobiety podobno lubią być zadowalane , ogólnie wszystko co grube i długie je cieszy 🥒🍆🍌

17 minut temu, jacus napisał(a):

Pod lomza sie nie lenia tylko sieją 

ja tam nie widze by cokolwiek robili tym bardziej że to nie miejsce na taką robote

image;s=4032x3024

Edytowane przez konteno
  • Haha 2
Opublikowano
24 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Same chłopy wysokie i młode. Mogłabym być ich matka juz

A jak. Takie potrzebne do roboty. Stare nam nie potrzebne, żeby kolejki do lekarza wydłużać. 

Opublikowano
7 minut temu, konteno napisał(a):

błogosławieni którzy nie widzieli a uwierzyli 

.. naiwni..

4 minuty temu, 6465 napisał(a):

. Może go ruszy

Co moze mu ruszyć..?

Przybrał se pozę dla swego dobra ..i tyle ..

Opublikowano
Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Kurła ale traktor 

😁😁😁😁😁😁

https://youtube.com/shorts/HRYrAH71AAw?si=7pHy2RkFg6OrZFZC

normalny szczudłowy do pryskania wysokiej QQ 

juz naście lat temu było o tym w TPR 

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Gdzie?..

pod jej oknem 

13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pleciuch jesteś...

7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

.. naiwni..

493472596_986296877021450_90899007422596

Opublikowano
17 minut temu, konteno napisał(a):

pod jej oknem 

493472596_986296877021450_90899007422596

No i co. Ważne że dziewczyny uśmiechnięte i zadowolone. 

Opublikowano
21 minut temu, konteno napisał(a):

To jest ciągnik szczudłowy szkółkarski.

Na tej bazie powstał skierniewicki KPS - całorzędowy kombajn do porzeczek 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v