Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, PAN88 napisał(a):

a dwa ja nie mam kredytu i spokojna głowę jaka będzie pogoda

są tacyco przy krowach credo nie mają ale co do czego dalej martwią sie pogodą , na wielu etatach pozarolniczych też pogoda ma znaczenie

Edytowane przez konteno
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, PAN88 napisał(a):

Każda pliszka swój ogon chwali to raz a dwa ja nie mam kredytu i spokojna głowę jaka będzie pogoda 🤣

Dlatego jadę do Hansa.... jak wyschnie czy białymi kulkami stluczcze to przynajmniej jest z czego dołożyć.....a co zobaczę to moje...bo na pewno nigdy bym nie był w niemieckich górach plażach Belgii czy w Londynie.... 

• Like 2
Opublikowano
22 minuty temu, Wiesio80 napisał(a):

Dlatego jadę do Hansa.... jak wyschnie czy białymi kulkami stluczcze to przynajmniej jest z czego dołożyć.....a co zobaczę to moje...bo na pewno nigdy bym nie był w niemieckich górach plażach Belgii czy w Londynie.... 

A ja ta zagranicę pitolę,szkoda mi młodej żony małych dzieci 

A pieniądze i u nas idzie zarobić 

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

A ja ta zagranicę pitolę,szkoda mi młodej żony małych dzieci 

A pieniądze i u nas idzie zarobić 

I to jest dobra koncepcja...👍👍👍.. tylko jak ja zacząłem jeździć to był taki kryzys gdzieś 2009-2011 gdzie nas w kacie w Janowie wyzwalniali wtedy zacząłem jeździć.....a teraz jestem po 50tce to jak powiem wiek to oni mówią że się odezwą 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Tyle co na paliwo wydać trzeba

a wiesz że lepiej być głodnym niż pod korek 🤔🙋‍♂️ zdrowszym się jest...

witejus napisał:

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ja tylko P0jadł aż ciężko żyć. 

Nie odchodź daleko od kibla.

w krzaki pójdzie...🤢💩

Tomasz0611 napisał:

29 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Święta udane

Oj bardzo, jak dokończę butelkę to 7,5l w święta będzie wypite xD 

czysta 🤔🤣 przezroczysta...

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

@Wiesio80 ty jeździsz tam przycinać winogrona?. One wszystkie formowane w literkę T

Tak jeżdżę nie nie wszystkie...ilu  wincerow tyle koncepcji ważne jest żeby od głównego pędy zostawić jeden lub dwa pędy boczne bo to one owocują....im bardziej winogron przerzedzony tym grubszy.alemniej wydajny są jeszcze prowadzone gdzie nie są tylko przycinane przez maszynę ale wtedy mają mniej cukru...

• Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał(a):

Też tak uważam że pod gardło to nie zdrowo lepiej mniej a częściej.

Opublikowano
22 minuty temu, Wiesio80 napisał(a):

I to jest dobra koncepcja...👍👍👍.. tylko jak ja zacząłem jeździć to był taki kryzys gdzieś 2009-2011 gdzie nas w kacie w Janowie wyzwalniali wtedy zacząłem jeździć.....a teraz jestem po 50tce to jak powiem wiek to oni mówią że się odezwą 

Też 2011 u Hansa sunolem 

Powiem że w takim wieku to wiadomo- oczywiście bez urazy

Ale w tamtym roku 55 miałem ucznia i został - a szkoda 🤬

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

Też 2011 u Hansa sunolem 

Powiem że w takim wieku to wiadomo- oczywiście bez urazy

Ale w tamtym roku 55 miałem ucznia i został - a szkoda 🤬

Czego żałujesz że Ty nie zostałeś czy on został????ja zaczynałem w Londynie za 5 funtów na godzinę ...u Niemca w 19 za 6 euro.... ale zawsze będę mówił wolę swoje krowy i cielaki i maliny jak ich euro...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Że został,facet ciężki,bajkopisarz,lizidupa i dobry sprzedawczyk.

18lat fachu u niemca-z czego ja twierdzę - w d*pie był gówno widział. 

U Niemca miałem miesięczna 

W Irlandii 2015 7.35 funta

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał(a):

bigos był?

Nie

Żurek

Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Wiem

Ale ciężko się oprzeć jak tak leży przed nosem

Za darmo

• Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Za darmo

Na drugi raz niech ceny robią....dla twojego dobra...bez dopisku ...promocja...

46 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

ale zawsze będę mówił wolę swoje krowy i cielaki i maliny jak ich euro.

...jednak wyjeżdżasz...

Coś wyczytałem, że do Niemca coraz mniej opłacalne...no jeszcze ci co z dawna, to jeżdżą.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v