Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

Coś mi się wydaje, że do tych butów, co wczoraj wspominałam, potrzebuje jeszcze torebkę i płaszcz...

Poszła prasa, cielę, a tu jeszcze krowy trzeba, i to ze dwie...

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Oczywiście, dla każdego znajdzie się miejsce. 

O I właśnie o tym mówiłam, obiecuj wszystko!

4 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Specjalista do spraw.... 

Tu się coś wpisze 🤭

Ds. Zarządzania czasem wolnym, rolników posiadających krowy mleczne, w godzinach 5-8 i 16-19. 

Myślę, że brzmi poważnie i prestiżowo. 

1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Poszła prasa, cielę, a tu jeszcze krowy trzeba, i to ze dwie...

Czyli to nie to co podejrzewałem... myślałam, że Radek płaci wam za głosy. Albo stwarzasz pozory...

Przemyślę potrzebę powołania komisji. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Oczywiście, dla każdego znajdzie się miejsce. 

To dobrze już myślałam że całkowicie będzie zabronione się udzielać w temacie oprócz tych którzy grają pierwsze skrzypce. 

3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Mam bosza😉

Boscha🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
43 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

przecież żartujemy z Markiem i jaja sobie robię mi nikt nie wybierał i ja nie będę nikomu wybierał

zamieniłeś za dwa bagi wapna 😀😀😀😀

Jaką jajami ale gospodarki możemy jechać obejrzeć ,kupi nie kupi potargować można 😉

Opublikowano
9 minut temu, Bezduszna napisał(a):

To dobrze już myślałam że całkowicie będzie zabronione się udzielać w temacie oprócz tych którzy grają pierwsze skrzypce. 

Czujesz się dyskryminowana?

Masz za mało czasu...antenowego?

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czujesz się dyskryminowana?

Masz za mało czasu...antenowego?

Ja się nie czuje dyskryminowana. 

Wolałam dać mój przykład ponieważ nie nikt się nie odważył zapytać kandydata czy dalej będzie podtrzymywał otwartość tematu dla wszystkich. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

U nas czym maszyna mniejsza to droższa. Kultywatora 1,8 z wałkiem poniżej tysiąca nie dorwiesz praktycznie... UG 2 poniżej 600-700 też. 

I to ta nowoczesna Polska A jak Jacuś tłumaczy? U nas już chyba nikt UG-2 nie orze. 

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Wolałam dać mój przykład ponieważ nie nikt się nie odważył zapytać kandydata czy dalej będzie podtrzymywał otwartość tematu dla wszystkich. 

A tak poważnie...?

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Wolałam dać mój przykład ponieważ nie będę za wszystkich  nikt inny się nie odważył zapytać kandydata czy dalej będzie podtrzymywał otwartość tematu dla wszystkich. 

A kto ci tu zabroni pisać? Przecież to nie jest ich prywatny folwark 🤦 puknij się w głowę 🤦 

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał(a):

I to ta nowoczesna Polska A jak Jacuś tłumaczy? U nas już chyba nikt UG-2 nie orze. 

U nas masa ogródków i ludzi gospodarzących "dla siebie". Są tacy co w ostatnich latach dopiero kupują jakiś traktor na swoje ary. 

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Nie widzę powodów żebym miał napisać inaczej. Przypomnij mi tylko jak głosowałas ?

Opublikowano
49 minut temu, gringo1984 napisał(a):

Ja na @radekz200 żeby trzymało w napięciu do końca.:P

No to:

Radek-9

Szymon -10

Michał -4

😊 Robi się... ciekawie...a tu jest co najmniej dwóch takich co jeszcze głosów nie oddali i celowo se cicho siedzą i obserwują 🤭...

Opublikowano
47 minut temu, radekz200 napisał(a):

myślę że na koniec zbyszek że sławkiem mnie poprą i sytuacja się odwróci 

Ony będą chciały...namienszać🤔🤭

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

U nas masa ogródków i ludzi gospodarzących "dla siebie". Są tacy co w ostatnich latach dopiero kupują jakiś traktor na swoje ary. 

Ale żeśta sie zapoznili...wedle @jacus...tam inaczyi...

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

No to:

Radek-9

Szymon -10

Michał -4

😊 Robi się... ciekawie...a tu jest co najmniej dwóch takich co jeszcze głosów nie oddali i celowo se cicho siedzą i obserwują 🤭...

Czy jest możliwość zmiany kandydata jeśli na początku było 2 a później pojawił się 3?

4 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Nie widzę powodów żebym miał napisać inaczej. Przypomnij mi tylko jak głosowałas ?

Właśnie się zastanawiam czy nie zmi nic go. 

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Ale żeśta sie zapoznili...wedle @jacus...tam inaczyi...

Za to wielu nie musi ciągle do sklepu latać... Umówmy się - ile to roboty przy jakiejś kurze czy brojlerze? Niedaleko gość kupił niedawno C-330... Ma 30a... Gość koło 40 lat ma.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A tak poważnie...?

Tak poważnie to można powiedzieć że trochę czuje się dyskryminowana. 

9 minut temu, Wełpa napisał(a):

A kto ci tu zabroni pisać? Przecież to nie jest ich prywatny folwark 🤦 puknij się w głowę 🤦 

Różnie to można odebrać osobie z zewnątrz. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v