Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Nie gdybanie. Załóż swojej opony 13,6, rozstaw ja na 1440, to będziesz w turze cały czas na półsprzęgle jeździł. Ano sprzęgło nie pochodzi ani skrzynia

Nie będę tego robił bo nie ma takiej potrzeby. A żeby być takim pewnym to by trzeba sprawdzić. 

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Niech sobie go zabiera.

Jeszcze jej dopłacę do tego aby szybciej go zabrała.

O jaka rozrzutna....

Byś nie miała dziadzia Desperata, to bys inaczej mówiła....🤭

• Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Kaliny się boi pewno🤔...

A oleju nie ma bo jest paliwo...ten typ tak ma...zalewa się olej, a po 200 godz pracy zlatuje paliwo...próbowałem z tym coś zrobić, bez efektu...

Nie mogłeś wytrzymać...

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No chodzić będzie., ale skoro ropa zamiast oleju, to sekcje puszczają....morał...kiepsko zrobiona pompa jak po 200 godzinach olej wygoniła...

W mojej dłużej była szczelna...dwa razy robiłem, a kilka lat użytkowałem...

Teraz po 200 godz jest ropa. Stopniowo to się działo 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Nie mogłeś wytrzymać...

Działałem na Twoją... korzyść...żeby Ci Kalina czegoś...nie urwała 😱🤭

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, farmtrac8244 napisał(a):

Zapisuje ktoś o pogodzie na przyszły rok? Jak to w końcu jest od 13 grudnia do Wigili czy od Bożego Narodzenia?

Od Łucji pierwsza połowa miesiąca i od pierwszego dnia świąt druga połowa. 

Opublikowano
2 minuty temu, Wełpa napisał(a):

Stopniowo? czyli co, po kropelce 🤷

Co wymiana to więcej ropy w oleju było. No pomyśl 

2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Nie na mojej. 

No na Twojej nie, ale na kilku innych...raczej Twoja nie jeździ wolniej niż tamte🤷

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Co wymiana to więcej ropy w oleju było. No pomyśl 

No na Twojej nie, ale na kilku innych...raczej Twoja nie jeździ wolniej niż tamte🤷

Znaczy że na 4 za szybko?  U nas nikt takich inwestycji w ciapki nie robi czy to mka czy stary ciapek. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
24 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Liborus. Mam i ja jeden kawałek zasiany w pierwszym tygodniu października bo wczesne pyry były wykopane . Tylko że byłem na spacerze nie ta drogą polną żeby zrobić zdjęcie. Jutro będę spacerował to zrobię. Mam zasiane 2.30 tego psiego żyta w dwóch terminach i u taty 5ha siane ostatni tydzień września 

Pan co ma sklep w latowiczu, tą sieciówke co to nie dawno zmieniła nazwę, twierdził że liborius i tadeus to ta sama odmiana ale pod inną nazwą 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v