Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Z tego co pamiętam to Huarda miał, poprzednik pługów Kuhn.

Kurna...

Byś dali przykłady czegoś ciekawego z olx, a nie się sprzeczać czy zagon lepszy od obrotowego..

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie, jestem trzeźwy. 

To może napij się Piotrze. Wczoraj mówiłeś że nie rozmyślasz, zajmujesz się robotą , pijesz%, pogodziłeś cię a dziś coś znowu wyciągasz 🤔🙋

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Kto nie pracuje niech i nie je. 

Wiele osób by się z tobą nie zgodziło.

Popatrz na naszych rządzących tylko jest słychać ile oni dobrego zrobili dla ludzi chorych w najgorszym stanie. 

Czyli jeśli posłowie twierdzą że im trzeba pomagać i społeczeństwo jest tego samego zdania to nalezy się pogodzić ze są równi i równiejsi.

Czyli jedni mogą nie pracować dlatego że muszą opiekować się swoimi chorymi dziećmi i za to dostają wynagrodzenie a drudzy muszą na to wynagrodzenie zarabiać. 

Świat nigdy nie będzie sprawiedliwy. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Byś dali przykłady czegoś ciekawego z olx, a nie się sprzeczać czy zagon lepszy od obrotowego..

Odkąd mam obrotowy to nie widzę ani jednego powodu aby wrócić do zagonowego ...

A jaki dokładnie, to musisz sam zdecydować. Sam najlepiej znasz swoje gleby, czy wystarczy zwykły kołek czy zabezpieczenie non-stop.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Z tym się zgadzam. 

Czyli Tu, jesteś jak najbardziej pełnowartościowym przedstawicielem ludu...

Pracujesz, zarabiasz na siebie...no to czemu twierdzisz że niepotrzebnie cię spłodzili?

Jakoś to sprzeczne...

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Tylko czemu nie dążyć aby to wyrównać? 

Ponieważ nigdy nie będzie tak jak ty chcesz czy ja chcę. 

Świat musi mieć różnorodność. 

Jeśli był by taki sam to świat by nie przetrwał. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał(a):

Zbyszek jak coś to kupuje akpil takie jak moje 😛 ale kurła nie wiem czy ci się trafi taka okazja jak mi 

Chętnie...jak byś znowu gdzieś taką okazję....to dzwoń...nawet w nocy...

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Czyli Tu, jesteś jak najbardziej pełnowartościowym przedstawicielem ludu...

Pracujesz, zarabiasz na siebie...no to czemu twierdzisz że niepotrzebnie cię spłodzili?

Jakoś to sprzeczne...

Bo produktywny obywatel to taki, który pracuje, odprowadza składki, jest zdolny do spłodzenia i wychowania kolejnego ZDROWEGO pokolenia a ponadto jest zdolny do obrony granic swego kraju (pomijam kwestie czy tego chce czy nie).

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A po co?

Żeby lepiej było. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Zamiast się pogodzić z tym co jest woli żyć z tym co mogło by być jeśli byłby zdrowy.

To jest cały problem trzeba się pogodzić z tym co się ma a nie myśleć co mogło by być jak by było inaczej. 

Jak dla mnie tu jest problem cały. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

czy wystarczy zwykły kołek czy zabezpieczenie non-stop.

Wystarczy kołek.

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Żeby lepiej było

Komu?.

Masz dobrze, a i tak ciagle narzekasz.

Nie przerobisz wszystkich pod siebie....a jeszcze i żeby kobiet nie było...

No nie da się tak...

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, radekz200 napisał(a):

wow 😱 mogłeś przy nim postać? 😂

nawet zdjęcie zrobił jak właściciel nie patrzył 

mazurskie byznesmeny kołchoźniki to nie mają co z kasy robić

Edytowane przez konteno
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v