Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ajeto napisał(a):

Ale ty masz chcicę po tej menopauzie normalnie szok

Może jeszcze przyjdzie jaki Mikołaj i cię wytarmosi w tym roku

Dlaczego wulgarny jesteś?

Dorotka cię wystawiła?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, Ajeto napisał(a):

Ale ty masz chcicę po tej menopauzie normalnie szok

Może jeszcze przyjdzie jaki Mikołaj i cię wytarmosi w tym roku

Takt to naprawdę jest Twój znak firmowy🤦...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Ej ej ej, bez takich... Nie aż taka stara... no i jeszcze nie wdowa xD 

Gdzie Ty do Jacusia xD Jest tutaj kilku o wiele lepszych kawalerów ;) Może od @Ajeto to i taki Jacuś lepszy xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Wełpa napisał(a):

oglądam dzisiaj cały dzień i odpoczywam 😜

Też coś obejrzeć miałam i nie pamiętam co. Coś się ostatnio reklamowało co mnie zainteresowało. Pewnie gdzieś mi jeszcze mignie, to sobie przypomnę. 

Ech... no i wypada już być grzeczną... Spróbuję. 

• Like 1
Opublikowano

Od czasów Ansji nie pamiętam takiego lepienia się facetów. Choć tamtą bardziej z starych postów kojarzę, bo kiedy wchodziłem już ucichła

Opublikowano
7 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Też coś obejrzeć miałam i nie pamiętam co. Coś się ostatnio reklamowało co mnie zainteresowało. Pewnie gdzieś mi jeszcze mignie, to sobie przypomnę. 

Ech... no i wypada już być grzeczną... Spróbuję. 

Coś na pewno znajdziesz, mniej lub bardziej ciekawego. 

Trzeba być sobą 🤭 a nie za wszelką cenę grzeczną...

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Takie jak każde - bezsensowna egzystencja. Teraz właśnie 20 pięknych, handlowych jaj zebrane, już 8 zł do przodu. 

Tanio sprzedajesz.

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał(a):

Tanio sprzedajesz.

Ale to już podaję chyba na "czysto" podatek te sprawy 😜

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To czysty zysk jakbyś nie wiedział rekinie biznesu. 

Nie jesteś koleżeński

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Siuntka zastrajkowała, napęd pompy padł. 8.5 miesiąca wytrzymał 🤦 

Dobrze że przez skrzynie idzie włączyć, bo bym taczka musiał jeździć 🤬

Ale jakie byś miał łydki 😁

Opublikowano

@Ajeto Się okazuje klepiesz, żeby klepać. Jej pierwszy post zaczynał się tak:

On miał na imię, powiedzmy, Diego
Ona, powiedzmy, Lidka.

Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał(a):

Kurna,abym był w okolicy👍

1 godzinę temu, Baks00 napisał(a):

Kurna,abym był w okolicy

To weź mi 2 znicze choinki i stroik świąteczny obojętnie który wszystkie ładne 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Siuntka zastrajkowała, napęd pompy padł. 8.5 miesiąca wytrzymał 🤦 

Dobrze że przez skrzynie idzie włączyć, bo bym taczka musiał jeździć 🤬

Przeciążenie...zjadło zębatkę🤷. To można w chwilę ogarnąć. Też tak kiedyś zrobiłem. Jedno podnoszenie. Pompa czterdziestka i dała radę ale przystawka napędu pompy już nie😞

Opublikowano

Daj spokój, dwa ciągniki z turem a ja mam ręcznie robić 🤦 w gienku jeszcze głowicy nie włożyłem... 

Za to wycinak przez 4 idzie jak wściekły aż się sprzęgło przypala 🤣

1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Przeciążenie...zjadło zębatkę🤷. To można w chwilę ogarnąć. Też tak kiedyś zrobiłem. Jedno podnoszenie. Pompa czterdziestka i dała radę ale przystawka napędu pompy już nie😞

Wiem, mam to na zapas jedno zawsze kupione. Ale nie chce rozbierać dopóki 80ki nie uruchomie, bo się okaże coś więcej i naprawdę z taczka zostane 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Ajeto napisał(a):

Nie ma w tym nic złego. Stara panna wolno jej byle nie do żonatych. Tylko strasznie upokarzające tak się łasić desperacko

W czym nie ma nic złego 🤔...w tych, jakże taktowanych i subtelnych, sformułowaniach, których byłeś łaskaw użyć 🤔😲...jeszcze do tego jesteś wzorem...samokrytycyzmu 🤦

Opublikowano
4 minuty temu, slawekes napisał(a):

@Ajeto Się okazuje klepiesz, żeby klepać. Jej pierwszy post zaczynał się tak:

On miał na imię, powiedzmy, Diego
Ona, powiedzmy, Lidka.

To jest jej pierwszy post:

Też jestem z okolic Suwałk i zawsze sprzedaję do Łuniewskich. Nie miałam nigdy z nimi żadnych problemów. 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Daj spokój, dwa ciągniki z turem a ja mam ręcznie robić 🤦 w gienku jeszcze głowicy nie włożyłem... 

Za to wycinak przez 4 idzie jak wściekły aż się sprzęgło przypala 🤣

Wiem, mam to na zapas jedno zawsze kupione. Ale nie chce rozbierać dopóki 80ki nie uruchomie, bo się okaże coś więcej i naprawdę z taczka zostane 

Zapas zapasem, ale olej trza wywalić i pompę od spodu rwać...

Opublikowano

Jeszcze z 10 i koniec pryzm z trawami 😐

IMG_20251221_122012.jpg

Teraz, Qwazi napisał(a):

Zapas zapasem, ale olej trza wywalić i pompę od spodu rwać...

Na ganek pod wiate mam wysoki podjazd to jak tam wjade to z 10l zleci i jest git 🤣 wszystko przetestowane 

• Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v