Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Tak nawet jeśli kupiłby za wspólne pieniądze. 

Dalej się liczy gest tej osoby która po nią pojechała i wybrała ta a nie inną.

Wyluzuj to nie Twoje pieniądze i choinka 🙋‍♂️ nie będziesz się na nią patrzyć i najważniejsze że nie sztuszczna 👍 takiej bym nie ździerżył 😁

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Szybkie wolne to były w dźwigni zmiany biegów 

U mnie były , w tej co wsteczny. Dwie tak samo wysokie dźwignie. Jedną była 1,2,3,4. A druga szybkie wolne i wsteczny. 

Opublikowano
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...aaaa... co mi tam...

Już chyba czas najwyższy...

Mikołaja nie ma...!!!🥴🥴

Ni ch...😡...nie wierzę ☝️🤭

Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał(a):

@Qwazi

Od 0-100 w 6 sekund 

Jednak 306 kuca robi robotę 

Krowa może nie wejdzie, ale jałówka już tak

Nie jeździk tak szybko🙆😱🙆😱...owdowić kogoś możesz 🤭

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Dobra...

Zostawmy tą rozmowę na po świętach...

No💪😁

• Sad 1
Opublikowano
19 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

W szóstej byłem, jak ruskiem po drodze jeździłem, o dziwo udawało się bez przygód. Komarkiem jeżdżąc już nie... Pchanie bez powietrza bezcenne 

Kolegi brat jechał ze swinmi bo mieli swoją masarnie jakieś 1000-1500m z gospodarstwa, a że katar miał to sobie odchrzaknal i przez drzwi w 3p wypluł 🫣 policja go akurat wyprzedzała i prosto mela na szybę trafiła 🤣

Ojca znali to pojechali odrazu powiedzieć że trochę już się w d*pach przewraca, nie dość że młody bez prawa jazdy jeździ to jeszcze im na szyby pluje 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

U mnie były , w tej co wsteczny. Dwie tak samo wysokie dźwignie. Jedną była 1,2,3,4. A druga szybkie wolne i wsteczny. 

Może i też takie były

Dziadek miał dwa nowe 

Jeden 80r na jednej dźwigni 

Drugi 95r na dwóch 

Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał(a):

Wyluzuj to nie Twoje pieniądze i choinka 🙋‍♂️ nie będziesz się na nią patrzyć i najważniejsze że nie sztuszczna 👍 takiej bym nie ździerżył 😁

Każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie. 

Ja mam sztuczna i się z tego cieszę nie muszę co roku chodzić i wybierać taka czy owaka. 

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie. 

Ja mam sztuczna i się z tego cieszę nie muszę co roku chodzić i wybierać taka czy owaka. 

A wiesz jaka to satysfakcjia co toku z inną 🤣🤣🤣🤭

Opublikowano
29 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

napisz na fb do ktorej ...czekaja z utęsknieniem zeby owiecy dziad i smrod napisal 🤣🤣🤣

To życie w wiecznym odorze z sianokiszonki odcisnęło takie piętno, że ciągle piszesz o smrodzie?😗 

A widzisz już nie muszę pisać do żadnej. To będą moje pierwsze świata z Dorotką 

I nie ostatnie raczej nie inaczej haha

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...aaaa... co mi tam...

Już chyba czas najwyższy...

Mikołaja nie ma...!!!🥴🥴

A właśnie, że jest. I to nie jeden. Jak będziesz grzeczny przez cały rok, to kto wie kto Cię za rok odwiedzi xD 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

A więc tak skarga na naszego przewoźnika @6465 przywiozłeś do Lidla chujowe mandarynki Bo jedna było w środku zgnita , otarłem się o  chorobe niedoczynności jelitowej  😁

Jak cię spotkam to cię dorwę 😆😛🙋

• Haha 2
Opublikowano

,,Żniwa"" pełną parą,a że mam mnóstwo roboty w domu to królik odpoczywa. ...

Roszady w oborze,i w obrębie rancza -mus rozglądać się za kamieniem na utwardzenie drogi

Sprzęty problemy z paleniem 🤦Jedynie stara ładowarka nie zawiedła🥴

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v