Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Wełpa napisał(a):

Powiem ci że jesteś MacGyver, poszukiwacze skarbów przy tobie to mały pikuś.

Nie ironizuj :P W lesie to gałęzie, chaszcze, dokładnie trzeba było szukać, każdy sygnał sprawdzić - zeszło się.

Opublikowano

Niniejszym chciałbym wyrazić swoje gorące podziękowanie dla Imć Mikołaja 😊 za to, że w miesiącu bieżącym zaszczycił moją niegodną osobę, już dwukrotnie, odwiedzinami swemi😱. I za każdym razem nie omieszkał czegoś zostawić, a tym czymś nie była nigdy rózga 🤗. Jednocześnie chciałbym wyrazić nadzieję, że jeśli raz jeszcze się do mojego komina pchał będzie, wszak Wigilia dopiero nastąpić ma, i wtenczas też owej rózgi nie dostarczy🙏...

Tak że, Szanowny białobrody we czerwonym wdzianku, jak tutaj zajrzeć zechcesz, to nadzieję żywię, że słowa moje przyjmiesz i kontent z nich będziesz😊...

Koniec wywodu mego🤷...

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Michał18 napisał(a):

A bo to mało takich kawalerów na wsiach nie on pierwszy, nie ostatni 🙋🤷

Jasna sprawa. Tyle że oni nie piszą o podbojach i planach o kobietach i mieszkaniach. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

A może wszystko 🤔 kto to wie 🤷‍♂️

Myślisz🤔

Teraz, Michał18 napisał(a):

Wszystko za to było 220 zł jeszcze dziś kolejna wizyta 

Poczekej zaraz Ci to wycenię...jak to było wszystko to chyba nie było kompleksowo 🤔

Opublikowano
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

....i gitara...

17662360816272553863465214971444.jpg

No ładnie, ale będzie kapać z tego dachu że ho ho.

13 minut temu, slawekes napisał(a):

Nie ironizuj :P W lesie to gałęzie, chaszcze, dokładnie trzeba było szukać, każdy sygnał sprawdzić - zeszło się.

Wydaje się to wręcz niemożliwe znaleźć obrączkę w lesie na tak dużym terenie.

Opublikowano
3 minuty temu, Wełpa napisał(a):

No ładnie, ale będzie kapać z tego dachu że ho ho.

Nie uwierzysz, ale nie skrapla się...

52 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Panie Zbyszku nie znam się ale do przełącznika daje się prądowy + bo rozumie że w tej puszcze są podłączone 2 lampy i przełącznik podwójny ale może się mylę @konteno Ty się znasz na takich tematach

No znaczy....dobrze jest....

• Like 1
Opublikowano

@Michał18 moja córka nie podałaby tego w takim zestawie. Zamiast piątki dałaby dwudziestkę i dwie czterdziestki (to te w szkle na zdjęciu które wrzuciłeś). I to by kosztowało 200 zł, ale to jest wg niej niepełny zestaw, bo ona dołożyłaby do tego jeszcze witaminę B12, środek osłonowy na wątrobę i jakiś steryd. Sorry ale nazw nie zapamiętałem. I taki kompleksowy zestaw z podaniem i dojazdem to 3 stówki 🤷

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Wełpa napisał(a):

Wydaje się to wręcz niemożliwe znaleźć obrączkę w lesie na tak dużym terenie.

Szukajcie, a znajdziedzie ;) Gołębie jeszcze 3 przy okazji się znalazły.

Obrączki gołębie oczywiście, nie gołębie ;)

Edytowane przez slawekes
Opublikowano
17 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Widać że ktoś tu przeplacił za choinkę

IMG_20251220_141326616_HDR (1).jpg

IMG_20251220_141352596_HDR (1).jpg

Napięcie masz 🤔 ile volt 🤭🤣

7 minut temu, Qwazi napisał(a):

@Michał18 moja córka nie podałaby tego w takim zestawie. Zamiast piątki dałaby dwudziestkę i dwie czterdziestki (to te w szkle na zdjęciu które wrzuciłeś). I to by kosztowało 200 zł, ale to jest wg niej niepełny zestaw, bo ona dołożyłaby do tego jeszcze witaminę B12, środek osłonowy na wątrobę i jakiś steryd. Sorry ale nazw nie zapamiętałem. I taki kompleksowy zestaw z podaniem i dojazdem to 3 stówki 🤷

Nie dociekaj nie Twoja 🐄🙋‍♂️

Opublikowano
Godzinę temu, konteno napisał(a):

łatwiej oderwać 

w rurce to tylko w ścianie po bruzdownicy 

@Nieustraszony1044 a te krokwie jakieś klejone czy skręcane ? sęki się nie pokrywają 

Oczywiście że klejone 

39 minut temu, 6465 napisał(a):

Marcin z tym mieszkaniem to już przerabiałeś z tą swoją pierwszą Julką. Jak pępowiny nie odetniesz to skończysz jako stary kawaler na tej gospodarce. Dobrze że masz siostrę to będziesz miał komu to oddać. 

Żeby kupił i wynajął na czas to by było ok , siostra nie ma potomstwa, będe sprzedawał najwyżej 

Opublikowano
27 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

@12Pafnucy

To ten żelazny? 

Bo już w nogi zimno stać pod bramą

Screenshot_20251220_124703_com.opera.browser_edit_177760860739020.jpg

To może usiądź, jak się poszczęści to wilka Pan dostaniesz, a łone pod ochroną są a to znacznie zmniejszy możliwość wpierdolu jak właściciel owego obiektu zorientuje się iż prześladowcę posiada.

Opublikowano
56 minut temu, slawek74 napisał(a):

Napięcie masz 🤔 ile volt 🤭🤣

Chyba chciałeś powiedzieć ile mam już promili 

Nie wstydz się i pytaj wprost o takie rzeczy 

39 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Te wasze marketowe krzaki to się nadają ...

Wiem o tym 

Ja ich nie kupuje.

Jednak jeśli ktoś narzeka na cenę to mógł kupić w markecie i nie wypisywać głupot 

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Jednak jeśli ktoś narzeka na cenę to mógł kupić w markecie i nie wypisywać głupot 

Wystarczy jechać na plantację ... Będzie taniej, nie zapakowane w te siatki więc można sobie każde drzewko obejrzeć, i wiem, że świeżo wycięte a nie leżało gdzieś 2 tyg pod płotem ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v