Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał(a):

Powiedz żabojadom, żeby się nie wygłupiali...dzieci na Cię czekają...a właściwie to na Mikołaja...powinni chyba zrozumieć 🤔

Oni w większości najebany albo naćpani. Wiem że opowiadań

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

mówiłeś że Tobie odpowiada ta robota, coś wykombinujesz na szybko zamiast karpia żabę upieczesz i będzie dobrze 

Po co żabę. Steka z porządnej hiszpańskiej wołowiny 😄😄

A robota bardzo pasuje. Czuję że żyję. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Być może, chyba więcej kazał.

A i po zamknięciu dopływu spuszczałem ciepłą wodę...żeby łatwiej ciśnienie dobić.

To już indywidualne cechy instalacji. Ja napisałem zasadę ogólną. Na niektórych nanometrach jest nawet czerwona wskazówka, która się ustawia śrubokrętem na tą wartość minimalną. Czarna pokazuje wtedy rzeczywistą i na zimnym układzie czarna powinna się za czerwoną schować 

4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ja mam oryginalną prądnice. 

Która ma kółko pasowe też oryginalne i odpowiednie...

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Ja też mam prądnice 

Ale druga, oryginalna wysiadła i wuja przywiózł drugą z ursusa

U mnie od nowości 88r ciapka

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A piwo to bratu podsowieciłem 

On takie teraz pije, pił bezalkoholowe, ale siostra mu podbierała, jęczmienne są laktacjopędne, i się chłop musiał przeżucić na mało procentowe 

Inaczej by zbiorniki mleczne rozwaliło 

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Czarna pokazuje wtedy rzeczywistą i na zimnym układzie czarna powinna się za czerwoną schować 

No ja tak mocno nie wchodziłem w tajniki.

Po prostu dość łatwo dało się problem rozwiązać i tak mówię przy okazji o tym jak, bo może i ktoś taki natrafić kiedyś 

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Co to za życie bez spania we własnym łóżku...

za***iste. Wiem że tym co boją się wychylić nosa poza własną wioskę wydaje się dziwne. 

• Like 3
  • Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ledwie się człowiek dorobił a już są chętni żeby się z nimi podzielić 

Nie podzielić... podzielić to np. na pół. A ja nie chcę na pół, tylko żebyś mi oddał.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

Mój też oryginalny, ale ten teścia to dawno wypatroszony z oryginału 

Co innego zetor

Oryginalna prądnica jest, razem z oryginalnymi rozdzielacza mi hydrauliki, oryginalnymi drążkami kierowniczymi, oryginalna kolumną, oryginalnym siedzeniem leżą se w garażu...z tego towarzystwa tylko siedzenie sfatygowane jest, reszta sprawna...

Jak nie wisz...to się zabytej najpierw ☝️

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kallina86 napisał(a):

Nie podzielić... podzielić to np. na pół. A ja nie chcę na pół, tylko żebyś mi oddał.

Oj tak to nie 

Ja tak to nie zwyczajny jestem 

Z reguły to mnie dają 

A i jakie na pół, łyczek to już dzielenie 

Liczy się gest 

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Oj tak to nie 

Ja tak to nie zwyczajny jestem 

Z reguły to mnie dają 

A i jakie na pół, łyczek to już dzielenie 

Liczy się gest 

Dobra, to na tego łyka mogę się zgidzić. Ale reszta dla mnie. Chyba, że będzie nie dobre... to sobie bierz i całe.

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Karol, czy Ty brata...doisz🤔😱🙆🤦🤦🤭

Zbiorniki siostry 

Kiedyś na tiktok był filmik

Jedna Pani, z filmu wynikało że kochała drugą panią 

Więc ta pani miała małego bratanka na rękach, no i pytała co to, pokazał nos, uszy, a że malec był zdrowy to złapał ją za biust, no i pyta  "a co to" a ona że zbiorniki mleczne

Dosyć śmieszne to było, bo to normalne zachowanie dziecka, a ta jej partnerka miała "konserwatywne poglądy" i nie była zadowolona że kto inny dotyka jej "konkubinę"

• Haha 2
Opublikowano
Qwazi napisał:

53 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ile lat wytrzyma?. U mnie w ciapku już mają więcej niż 10 lat i pali bez problemu . Ładuje je orginalna prądnica. 

Mój 13 rok chodzi. Centra 120 Ah sztuk 1 (słownie jedna)...urządzenie ładujące musi być stosowne...czytaj średnica kółka pasowego alternatora...te które obecnie można kupić w sklepach nie są do ciapka zbyt szczęśliwe 

też polecam Centry w jednym 7lat wytrzymał w drugim 5

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v