Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, s_z_k napisał(a):

Dokładnie tak samo z tynkami zewnętrznymi, chociaż my w tym roku natryskowo robiliśmy i osobiście mi się bardziej podobało, lekka robota 

Tynk, elewacje też kładłem, przejebana robota trzeba się uskakać po tych rusztowaniach. A człowiek nie młody 🙆🤭

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Się ponoć w Grecji dzieje...

Co się spodziewałeś że będzie lepiej. U nas będzie tak samo. .

Tylko że Polska jest Polska i ona będzie siedzieć cicho ponieważ każdy boi się o własne 4 litery 

Opublikowano
6 minut temu, Wpaw napisał(a):

Tynk, elewacje też kładłem, przejebana robota trzeba się uskakać po tych rusztowaniach. A człowiek nie młody 🙆🤭

My sobie system opracowaliśmy z bratem system- jeden leci z oklejaniem wysoko drugi w międzyczasie leciał już z tynkiem na dole, później wymianka, szybkie przestawienie rusztowania i w 5-6h prawie całą chatę oblecieliśmy naszą, a całkiem spory dobytek to jest, na wiosnę zostało tylko front i jeden szczyt do skończenia ale to nam dnia brakło haha 😂 🤔

Ale pod koniec dnia stary kompresor to się aż zarumienił hahaha 🤣

Opublikowano
6 minut temu, s_z_k napisał(a):

My sobie system opracowaliśmy z bratem system- jeden leci z oklejaniem wysoko drugi w międzyczasie leciał już z tynkiem na dole, później wymianka, szybkie przestawienie rusztowania i w 5-6h prawie całą chatę oblecieliśmy naszą, a całkiem spory dobytek to jest, na wiosnę zostało tylko front i jeden szczyt do skończenia ale to nam dnia brakło haha 😂 🤔

Ładnie napisane, ale w praktyce to tak nie wygląda. A zwłaszcza z rusztowaniami... Kiedyś przy tym sporo robiłem to wiem czym to pachnie. Nawet miałem propozycję robić w Zielonej Górze na wieżowcach, ale wybiłem sobie z głowy takie durnoty. Wolę na ziemi gnój przewalać od byków 😜

8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Znowu zabrali im premie za chodzenie po schodach ?? 

Ty już coś pierdolłeś % z rana

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ty już coś pierdolłeś % z rana

Nic a nic, rzadko piję %.

Na jakiejś ustawce z rana Ci głowę obili że greckie nieroby są dla ciebie wzorem ??

https://tvn24.pl/biznes/ze-swiata/za-mycie-rak-punktualnosc-nauke-greckie-dodatki-do-pensji-ra556224-ls4458238

Naród który wprowadzał takie rzeczy nigdy dla mnie wzorem do naśladowania nie będzie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nic a nic, rzadko piję %.

Na jakiejś ustawce z rana Ci głowę obili że greckie nieroby są dla ciebie wzorem ??

Wakacje byłem, na gołe pięści dla amatorów. 

Nie wiem czy roby czy nieroby, głównie chodzi o to że towar płynie z Ameryki południowej

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Nie wiem czy roby czy nieroby, głównie chodzi o to że towar płynie z Ameryki południowej

A nasz płynie w inne rejony świata ... W kraju w większości branży mamy nadprodukcję żywności, jeżeli zamkniemy granicę to będziemy w czarnej dooopie, ale nasze rolasy chyba tego nie rozumieją ...

PIORiN i inne instytucje będą miały okazję się wykazać, niech badają dokładnie to co przyjeżdża ... Już egipska truskawka kilka razy wróciła do domu ...

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

A nasz płynie w inne rejony świata ... W kraju w większości branży mamy nadprodukcję żywności, jeżeli zamkniemy granicę to będziemy w czarnej dooopie, ale nasze rolasy chyba tego nie rozumieją ...

Tylko różnica jest taka że nasz płynie, jedzie, bo go tam chcą, a my tego nie chcemy i raczej konsumenci też nie chcą. Najgorsza jeszcze w tym wszystkim jest ta cisza, że nic nie powiedzą, tak jak z tymi ogórkami z Indii

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

raczej konsumenci też nie chcą. Najgorsza jeszcze w tym wszystkim jest ta cisza, że nic nie powiedzą, tak jak z tymi ogórkami z Indii

Konsumenci chcą w większosci taniego żarcia, a skąd ono jest ich to mało interesuje ... Najważniejszym argumentem w zakupach jest cena...

Opublikowano
konteno napisał:

16 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

możesz w karniatry i na stacji do baku bez nr rejestracyjnych

jak ja może 2 zbiorniki traktorem wypale to na hvj mi to 

a ile osobówka przecież masz w diesel?

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Konsumenci chcą w większosci taniego żarcia, a skąd ono jest ich to mało interesuje ...

Ciekawe którzy? Jak wszyscy chcą być eko. 

Będziemy żreć gówno, będziemy żyć 50 lat prosty temat. 

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Ciekawe którzy? Jak wszyscy chcą być eko. 

Będziemy żreć gówno, będziemy żyć 50 lat prosty temat. 

Taaa, chcą być eko xD ich eko kończy się przy cenach na półkach ;)

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taaa, chcą być eko xD ich eko kończy się przy cenach na półkach ;)

Mierzysz wszystkich swoją miarą.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Mierzysz wszystkich swoją miarą.

Nie, po prostu zobacz co ludzie mają w koszykach zakupowych ... Mało kto wybiera tą "eko" żywność ...

Bym Ci powiedział z czego robione są "eko" jogurty Bakomy ... Z litewskiego mleka gdzie ekologiczna krowa ma wydajność 1000l dziennie xD

Opublikowano
34 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Ładnie napisane, ale w praktyce to tak nie wygląda. A zwłaszcza z rusztowaniami... Kiedyś przy tym sporo robiłem to wiem czym to pachnie. Nawet miałem propozycję robić w Zielonej Górze na wieżowcach, ale wybiłem sobie z głowy takie durnoty. Wolę na ziemi gnój przewalać od byków 😜

No my nie profesjonalnie tylko dla siebie to też inaczej hahah 🤣

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

@Tomasz0611 kojarzysz firmę Bendyx z Sochaczewa alternatory i rozrusznik robią

Nie, ja rozruszniki czy alternatory oddawałem zawsze do sklepu na Traugutta, naprzeciwko cmentarza. To jest obok hotelu Chopin.

Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jęczmień Jakubus 🤕 

IMG_20251211_120246_082.jpg

Myślałem że ryż 🙆

Masakra, czemu nic nie wsiąka?

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Katarzyno, trochę przesadziłaś ☝️

Miałam się nie wypowiadać ale się wypowiem,😁

Mówiłam wielokrotnie że kij ma dwa końce i kiedyś ten drugi koniec się odezwie. Ile razy to pisałam? Jeśli ktoś tego nie zauważył nic na to nie poradzę. .

Wiem doskonale że powinnam innaczej to sformułować jednak zagrałam w taki sam sposób jak tu co niektórzy. Tak wszystkich biorę jedną miarką ale to właśnie dzięki tej mniejszości. 

I tak dla wiadomości nie przestanę się udzielać bo ktoś tego chce. a dużo przeszłam w swoim życiu aby się podać. Jeśli bym się podała wcześniej nie byłabym teraz taka osoba jaka jestem w tej chwili. Jednak to zostanie tajemnicą

A I jeszcze nie żałuję swoich słów Dlaczego? Z powodu tego że mi ulżyło. 

Tak jestem Warszawianka ale z krwi i kości która nie obraża się za byle co.

Nie mam do ciebie żadnej pretensji ty jako jedyny potrafiłeś się im przeciwstawić i pokazać że jesteś czlowiem z krwi i kości a nie tylko userem który chce się pokazać jaki on kozak. 

No może jeszcze @dsbh nie kozaczył reszta coś tam próbowała ale wiadomo jak to się kończyło. 

A I jeszcze jedno pisząc to nie usprawiedliwiam się po prostu nadchnienie mnie naszło aby to napisać. 

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v