Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

No szukanie na siłę do niczego nie prowadzi, jak się ma znaleźć to się znajdzie 😉

Też tak sądzę. Nie ma co na siłę szukać . Jak trafi się przypadkowo to będzie a jak nie to i tak się będzie żyło 🤷

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ajeto napisał(a):

Nie będę jej więcej namawiał nie chce to nie, niech żyje z kotem😂

jesli chodzi o ciebie to kot  jest tu  idealnym wyborem  😜....po co komu takie zero jak ty 🤔

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Nie ma opcji żeby odpowiedziała na tak zadane pytanie 🤭

Psie żyto warto jeszcze siać ? Czy lepiej pszenicę ? 

Wsiewke lucerny na wiosnę by szło w to zrobić ? 🤔

Powinno się udać 

15 siali hybrydy 

Nie zagłuszy lucerny, droga próba by była 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nic. Moja jaskinia malowana w 2010, reszta wcześniej. 

Eeee to luzik dopiero 15 lat🤭

Opublikowano
8 minut temu, Michał18 napisał(a):

Teraz niektóre dziewczyny z wyboru są singielkami bo mało teraz mężczyzn co są coś warci .Nieraz patrzę idą ze sklepu a kobieta niesie zakupy 🤦 niektórzy są  ciężcy że trzeba cały czas się kłócić . To na co taki chłop 

A jak by tym dziewczyną dopłacali, takie 1000 plus 

Bronił byś się? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

jesli chodzi o ciebie to kot  jest tu  idealnym wyborem  😜....po co komu takie zero jak ty 🤔

To dlaczego w takim razie ty nie jesteś starym kawalerem 🤔🫢

Poco komu było takie zero jak ty 🤔🫢

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Powinno się udać 

15 siali hybrydy 

Nie zagłuszy lucerny, droga próba by była 

No właśnie tego się boje. Wydaje mi się że sobie nie poradzi. Trzeba będzie w czystym siewie posiać wiosna i tyle 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

bo ja nie inteligentny 😜 ...ale za to zaradny i niesamowicie przystojny 

1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

To dlaczego w takim razie ty nie jesteś starym kawalerem 🤔🫢

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Psie żyto warto jeszcze siać ? Czy lepiej pszenicę ? 

Wsiewke lucerny na wiosnę by szło w to zrobić ? 🤔

Wczesne siewy już żółte. Powinno sobie poradzić. Co do wsiewki się nie wypowiem. Wydaje mi się, że tak🤔

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

I nie planuję nic z tym robić... Jak sobie przypomnę to przestawianie mebli, oklejania, kurła, dla mnie to koszmar.

A ile by ci zeszło? No samemu to licząc jeden dzień, teraz są dobre taśmy, antychlapy itp. odświeżył byś sobie chałupkę lepiej by ci się spało.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

bo ja nie inteligentny 😜 

Czyli wychodzi na to że kobiety lubią głupich mężczyzn. 

Gdzieś to przeczytał🤔

Widac że poradniki to twój nowe hobby 

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

A ile by ci zeszło? No samemu to licząc jeden dzień, teraz są dobre taśmy, antychlapy itp. odświeżył byś sobie chałupkę lepiej by ci się spało.

Mi się śpi dobrze nawet w najgorszym syfie. Chyba, że robić fuszerkę bez odsuwania wszelakich mebli ale zwyczajnie mi się nie chce i nie czuję potrzeby...

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

bo ja nie inteligentny 😜 ...ale za to zaradny i niesamowicie przystojny 

Stary dziad i tyle. Ale może ktoś gustuje  w takich próchnach jak w starych deskach ze stodół🤣

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

widze ze cienko z mózgiem... 🤣

U mnie wszystko w porządku to z tobą jest coś nie tak.

Sam siebie obrażasz🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Buszmen11 napisał(a):

Malowałem takie "apartamenty" 35 lat bez odnawiania. Sufit w kuchni nie był jeszcze biały po 12tej warstwie farby...

No ale ja też malowałem w Skarżysku kamiennej w kamienicy u takich dosyć bogatych ludzi dwa nowe samochody łódka a w chałupie taki syf że masakra, chcieli wszystko na biało i tak był robione z tym że malowane agregatem kilka razy i tak wyłaziły plamy. 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Mi się śpi dobrze nawet w najgorszym syfie. Chyba, że robić fuszerkę bez odsuwania wszelakich mebli ale zwyczajnie mi się nie chce i nie czuję potrzeby...

Wolność Tomku w swoim domku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v