Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

skojarzenie z zapalkami jak najbardziej uprawnione- kiedys mialy drewniane klocki hamulcowe 😂

ale to podobno bajka albo to oltcit je mial.

21 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Na pewno mu nic lepiej nie sypnie niż jakby zaorał... 

Przecież ty o rolnictwie nie masz najmniejszego pojęcia - najgłupszego tumana zostawili w podkrakowskim zadupiu... 

I uważasz, że to dobre? To bardzo złe, bardzo... Ale tak się tym chełpisz to napisz kto w twoim pierdolniku zostanie, a może buldożer? 

corka a kto ?? 

ja niedojdo mam komu zostawic..spychacz to twoje rudery rozwali bo gmina nie bedzie mialo komu sprzedac. a po takim brudasie to kto bedzie remontowal ?? tynki by trzeba skuwac do golego muru ..

20 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj to musisz jakoś uwłaszczyć...🤭

miales sprawdzac ksiegi wieczyste .

19 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

placek pod tym twoim walem Wiślanym gdzie dawno zakaz budowania taka kolejka 🤣🤣🤣🤣

wsioku -u nas wiekszosc ma pola daleko od domu..

16 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj coś ukrywasz...

Obciach się przyznać?

Jakaś....mała trochi...🤔🤭

no wlasnie -czemu sie nie chwalisz ze syn w krakowie studiuje ??

14 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

No pewnie takim sieje, jakim i ja siałem lata... 

20200923_141702.jpg

ojciec takim sial, ale ursus zolty i kabina z brezentem..

9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No moim zdaniem to spora wada 

Mój był z dwóch ładnie połączony...na 21...no i mała skrzynia zasypowa....też wada....a tak to... siało się...

tez mialem na chwile takiego .

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

miales sprawdzac ksiegi wieczyste .

Szczerze mówiąc, to nie bardzo mnie to interesuje...

Miej tam jak najwięcej...mnie naprawdę tego typu rzeczy nie ruszają...

..a że tak coś se znowu ubajasz, no to się czasami posmieje....bo widać jak jest naprawdę..

Ale naprawdę życzę bys bardzo dużo wziął za tą działkę...🤷

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał(a):

Kilka lat temu miałem z weterynarii to się pytała czy kupuje jakieś dodatki typu koncentraty i tak dalej bo wtedy trzeba było rejestr prowadzić, magazyn paszowy oczywiście chciała zobaczyć u mnie to jest w stodole więc śruta nie mogła leżeć na klepisku tylko na paletach w workach, oczywiście żadne koty wróble nie mogą łazić fruwać tam wszystkie dziury musisz pozatykać pozabijać, no i broń cię panie Boże żeby stała  tam jakaś maszyna ciągnik opryskiwacz wszystko aut na zewnątrz . Pułapka derytyzacyjna na gryzonie oczywiście musi być , tabliczka wiadomo informacyjna magazyn paszowy i wstęp wzbroniony. Co do gryzoni to mówiła że trzeba mieć rejestr ile padło w danym miesiącu myszy i jaki środek trutka wyłożona była.

Codziennie latają 

Nie pyta co się z nimi robi ?

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Klientka na kotną samicę jest, nie odmawia się kiedy pieniądz woła...

To kota też sprzedajesz 🙆‍♂️ ?

1 godzinę temu, Michał18 napisał(a):

Dobranoc Zbyszku a także reszta kolegów 🙋 🥱 

🤫

Godzinę temu, Elon napisał(a):

Jutro w Stoczku Łukowskim targ. Główki będą szatkowana. Plus sprzedaż marchewki i całych główek. 

A to coś Ci się pozmieniało ? Szatkownicę kupiłeś 🤔?  

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tak 3 mln zł to minimum :ph34r:.

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

... no nieźle....

Ciekawe do czego to doprowadzi...

Chcą doprowadzić do tego że rolnicy którzy są małorolni sami poprzestali uprawiać swoją ziemię. Granie z ludzka psychika trwa w najlepsze. Zobaczymy ile będzie w przyszłym roku rolników. 

Opublikowano (edytowane)

Niemcy temu co w tej chwili jesteśmy niewygodni. Zobacz jeśli spojrzymy to pod kątem zasady kto zyska to właśnie ten gracz najwięcej zyska. Czym więcej państw uzależnionych od importu tym wygodniejszi do kontroli. Prawda jest taka Niemcy mają zniszczona swoją ziemię i sami muszą się martwić. To jeśli nie mogą zniszczyć innaczej więc będą niszczyć państwa pod przykrywką UE później oni wyjdą i powiedzą przecież my do niczego nikogo nie namawialiśmy sami tak zdecydowaliście. Druga sprawa UE to gracz który chociaż posiada dużo pionków ale to są królowie którzy tymi pionkami zarządzają. 

A tu rolnik papryka 

Podał cenę za paprykę, zjechały tłumy. Rolnik spod Lublina podlicza korzyści https://share.google/Ze2nuI6owfZwBXHDW

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
10 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Chcą doprowadzić do tego że rolnicy którzy są małorolni sami poprzestali uprawiać swoją ziemię. Granie z ludzka psychika trwa w najlepsze. Zobaczymy ile będzie w przyszłym roku rolników. 

Małorolnym warzywnikiem to jestem ja. Właściwie żona. Warzyw było parę hektarów. Rolnicy posiadający nawet te 15 ha warzyw są w stanie się utrzymać na naprawdę wysokim poziomie. 

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Elon napisał(a):

Rolnicy posiadający nawet te 15 ha warzyw są w stanie się utrzymać na naprawdę wysokim poziomie. 

Dobrze to powiedz mi w takim razie ile z nich jest takich którzy mają w razie podkładane pieniądze na takie czasy? Jak dla mnie nie ma ich zbyt dużo. 

Ci co nie mają będą się zadłużać lub stwierdza że lepiej oddać w dzierżawę i iść na etat i wtedy głową będzie spokojna raz na zawsze. 

Nie można wszystkich do jednego worka wkładać bo tak jest że oni mogą sobie dobrze żyć z tych 15 ha.

Wszędzie znajdą się tacy co nie przetrwają 

Może jestem osobą która pochodzi z miasta ale wiem że nie każdy ma tak wesoło jak mówisz. Nie widzę tylko jednej strony medalu. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
2 godziny temu, Elon napisał(a):

Małorolnym warzywnikiem to jestem ja. Właściwie żona. Warzyw było parę hektarów. 

Ale ty teraz bajki żydek opowiadasz xD Parę hektarów warzyw i bawisz się w bazarki xD 

• Haha 1
Opublikowano

wstawać i do pracy ,trzeba zarobić na te puste budy czołgów k ,na te paliwo do samolotów ,na ten serwis którego niema ,na te pociski do samolotów ,na  ku... te samochody które są na stanie czyste ,ładne ,a złom nie na chodzie ,na te stary do których części nie ma ,na żelazne karabiny ,bo ćwiczą na drewniakach ,na tą całą szopkę silnie ukrytą przed opinią publiczną .

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

🙋+8 mgła 

Trzeba kończyć siew pszenżyta 

Wkopalem się z pszenicą miałem siać po kukurydzy na ziarno a ta zielona.... FAO 250... trzeba wozić 💩 i szybko szykować gdzie indziej 😒😒😒

Opublikowano

oddam owies za darmo i pszenzyto chyba tez ..no i oczywiscie ziemniaki..😂

tylko debil nie wie ze po latach tlustych przychodza chude..

8 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Szczerze mówiąc, to nie bardzo mnie to interesuje...

Miej tam jak najwięcej...mnie naprawdę tego typu rzeczy nie ruszają...

..a że tak coś se znowu ubajasz, no to się czasami posmieje....bo widać jak jest naprawdę..

pokazywalem zdjecia tego osiedla ktore stawiaja ..

czemu u was tego nie ma ?? takie bogactwo,cywilizacja ,prawie raj 

8 godzin temu, dsbh napisał(a):

Nie pyta co się z nimi robi ?

To kota też sprzedajesz 🙆‍♂️ ?

🤫

A to coś Ci się pozmieniało ? Szatkownicę kupiłeś 🤔?  

Tak 3 mln zł to minimum :ph34r:.

zobaczymy jak sie sytuacja gospodarcza rozwinie ,, zaczne od 15 tys za ar..

Godzinę temu, kizak napisał(a):

wstawać i do pracy ,trzeba zarobić na te puste budy czołgów k ,na te paliwo do samolotów ,na ten serwis którego niema ,na te pociski do samolotów ,na  ku... te samochody które są na stanie czyste ,ładne ,a złom nie na chodzie ,na te stary do których części nie ma ,na żelazne karabiny ,bo ćwiczą na drewniakach ,na tą całą szopkę silnie ukrytą przed opinią publiczną .

przesmyk suwalski i tak idzie na stracenie -wiec wez polez,odpocznij, dosc sie napracujesz na syberii pod nahajka 😂

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Tuskowy dobrobyt 

Paliwo P0 5.19

Plony P0 13 ton

Ceny płodów P0 3000

Nachapali się i już zbywa kasy to się dzielą z biednymi

Nawozy za tanie ,jak by byli drogie to tyle by się nie urodziło 

Pierwsza taka gęstą mgła.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Narzekacze zawsze będą narzekać. 

Od 7 w domu, teraz szybki prysznic, kawka i muszę zobaczyć co się zmieniło podczas mojej nieobecności.

Na 9 klient ma przywieźć kukurydzę do suszenia.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Elon napisał(a):

Oj bobek, ziemniaki też w to wliczam. 

Bobek warzywa różne miał i ma i wie że żydek zwyczajnie zmyśla xD uważaj żeby Tracz Cie nie wykupił. Bo to prawdziwy biznesmen i filantrop a nie taka żydowska miernota jak ty xD

47 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Większość warzyw to nasadzenia większe niż w poprzednich latach, bo ludzie szukali alternatywy dla zbóż, była pogoda sprzyjająca wyższym plonom, do tego w tym roku dobre plony w całej Europie, no i mamy efekty że na krajowym podwórku mamy nadpodaż której dodatkowo nie ma gdzie wypchnąć. Kto ma kilka lat warzywa to wie że taki rok trzeba przeżyć, kto jest tzw "skoczkiem" bez zaplecza to będzie płakać .. 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1