Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, dsbh napisał(a):

Ech. 1-0 dla Ciebie :).

Myślisz że będzie chciała się z Tobą spotkać i się ujawnić ? Za miesiąc się z Warszawy wyprowadzi :P.

Tu już się jeden chciał spotykać będąc przejazdem autobusem. Kolejny gdzieś w Złotych Tarasach. Kurde albo to ten sam był 🤫. I nic z tego nie wyszło.

O czym ty teraz mówisz kto chciał się z kim spotkać? 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
36 minut temu, dsbh napisał(a):

Dobrze pani Bezduszna :ph34r:.

Odnośnie Twoich postów Pani. Możesz Pani pisać prosto i zrozumiale bo czasami a w zasadzie zawsze za cholerę nie idzie zrozumieć co autor  miał na myśli. Weź wyłącz słownik, pisz powoli czy coś w tym stylu o Pani. Ile razy można powtarzać ?

Doskonale rozumiesz co autor miał na myśli. Nie rób z siebie wariata. Tym razem nie uwierzę ci że nie zrozumiałeś tego co napisałam nie zamierzam w tym przypadku pisać literka po literce co autor miał na myśli. Jesteś inteligentnym facetem jak by nie patrzeć i doskonale czytasz między wierszami. 

17 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie wiem🤷...albo jest się słownym i wiarygodnym albo nie🤷...tak czy siak poinformuję o terminie mojego wyjazdu i efektach...

Nie wiedziałam że z mcz się spotkasz. Chwała ci za to nareszcie będziesz wiedział jak ona wygląda. Przestanie być tajemnica dla ciebie. 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Możesz tak pisać...

Ale chuć...rządzi światem...nie tylko u ludzi ...

U ludzi to i pieniądze...od kilkuset lat ..

Udawanie że nie dotyczy...to kłamstwo, bądź...anomalia...

Nie miał ciężko?

Trzydziestek?🤔

On nie wygląda 

Ale on zdrowy

Nie ma problemu puścić go w pług lub w rotacyjną

Podlaski zakapior przykrywa styrta

20250823_195835.jpg

20250823_201959.jpg

• Confused 1
Opublikowano
15 minut temu, Bezduszna napisał(a):

O czym ty teraz mówisz kto chciał się z kim spotkać? 

Ciekawość to pierwszy stopień do piekła 😁.

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Doskonale rozumiesz co autor miał na myśli. Nie rób z siebie wariata. Tym razem nie uwierzę ci że nie zrozumiałeś tego co napisałam nie zamierzam w tym przypadku pisać literka po literce co autor miał na myśli. Jesteś inteligentnym facetem jak by nie patrzeć i doskonale czytasz między wierszami. 

Tylko że mi się nie chce ciągle czytać między wierszami, dlatego w większości pomijam Twoje posty.

Opublikowano
4 godziny temu, Belaruss820 napisał(a):

Witam, jakiś szalony tydzień,roboty w domu i na etacie w opór. Dzisiaj pierwsza cała nocka bo dwa razy byłem do 1 albo 2,dobrze że w dwie osoby to będzie do kogo się odezwać. @malaczarna kiedy przyjeżdżasz zatankować auto?

Przyjechało do mnie 1000l... Jutro dozynki i nas. Zrobiłam nawet pierogi

Opublikowano
4 godziny temu, Kowalsky30 napisał(a):

Na 10 września jesteśmy umówieni. I na przyszły sezon też😗

Nowe. Rozliczanie rce godzinowe, i ceny ujemne w godzinach produkcji więc nic nie dostanę ale dopłacać też nie muszę. Wymienili sterownik i bojler służy jako magazyn cwu (zbiera nadwyżkę). U nas nikt się nie skarży na odcinanie nawet tam gdzie dużo paneli w sąsiedztwie. Koło mnie niewielu ma

Po kg marchwi i buraków? Buraki oddaje po 7 zł.

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Po wiele?

Chyba coś koło 5.5

Opublikowano
Qwazi napisał:

3 minuty temu, radekz200 napisał(a):

pokazać Ci jak wygląda kukurydza na 6 klasie? 😂 masę zrobiła ale kolba zaparstek, a od czwartku powrót upałów 

I to jest powód, żeby wodę na przyczepach wozić?

nie koniecznie.... u nas też mocno przysycha...

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał(a):

B0. Do listopada przepale zapewne.

1000l na 3 miesiące to mus spore gospodarstwo pani ma.  U mnie 1000l co na cały rok do traktora i z 600 do auta.

• Confused 1
Opublikowano

W miastkowie się ciągnik spalił u handlarza 

Na szczęście się udało odjechać kombajnem, farba już przyłapana była 

I drugi ciągnik odciągnąć od tego spalonego 

Opony się już zajęły 

• Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

1000l na 3 miesiące to mus spore gospodarstwo pani ma.  U mnie 1000l co na cały rok do traktora i z 600 do auta.

Kurna....a ja myślałem że ja drobny....

Trzeci tysiąc ..w tym roku...

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Pierwszy we wsi skosił, najważniejsze😄

Se trochę pada. Nawet kurz zmyło z auta

U mnie nawet się małe kałuże pojawiły 

32 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Nie wiedziałam że z mcz się spotkasz. Chwała ci za to nareszcie będziesz wiedział jak ona wygląda. Przestanie być tajemnica dla ciebie. 

Jej nie znam, ale wiem jak wygląda 🤷... poza tym to Ty jesteś warszawianką...ponoć

I zapraszałaś...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał(a):

3 auta na ropę. Już mąż wyciągnął na siano, poplony i talerzowanie. Od początku sierpnia. Na zimę to tylko bele przywieść do obory i tyle pójdzie na gospodarkę

Opublikowano
15 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Na 10 mam umówiona 

Powinno być ok 

Na dzień dzisiejszy, jeśli się nic nie zmieni, to u mnie w okolicach 20 tego może by się kukurydza nadawała do cięcia 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v