Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No to trochę...daleko...

Ee tam parę minut drogi 

Opublikowano
Michał18 napisał:

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Do miasta już nie jeździsz?

Jedynie na zakupy raz w tygodniu

za mało jeździsz za dużo pieniędzy w portfelu zostaje 🤭 ja już raz byłem w tym tygodniu czasem I 3x dziennie potrafię 😁

Opublikowano
11 minut temu, Wpaw napisał(a):

Czy aby czasem nie masz jakichś opalonych?...🙆🤭

Ominąć się tam nie da. Dobrze, że nic innego nie musiałem robić. Żadnego pojenia cielaków, ścielenia czy wypychania gnoju. Przy samym dojeniu dostałem w cztery litery bardziej niż u siebie przy całym obrządku 🙆

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Swego czasu były trzy...

Teraz ludzie bardziej mobilne... jadą i se kupują co potrzeba do miasta...

Zwłaszcza że blisko..

Na 3 wsie był jeden GS

Później sprywatyzowali i otworzył się jeszcze jeden w latach 90

Wieś obok było 3 sklepy 

Dwa prywatne i jeden GS 

Teraz jest jeden który jakoś sobie radzi 

Opublikowano
Mateusz1q napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

do stokrotki mam 0.5km 1.5km do biedronki 2km lewiatan dość spory i 3km dino do tego dwa sklepy budowlane przemysłowe mięsny/pieczywo a do miasta 10km tylko

z tobą się równać...

to nie moje sklepy 🤷‍♂️ Polska ,,c,, 🙋‍♂️

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Łosiemdzisiatka z "nowym" serduchem nawet ładnie zagadała. Musi chłop nie kłamal że 300 godzin po remoncie, zawory ustawione elegancko silnik w środku czysty, bąk też bez osadu po superolu,w paliwowych filtrach syfu brak nawet w powietrznym olej czysty. Ciśnienie niezależnie od obrotów 3.5

Pójdzie do prasy to się okaże

Jak nie to się inny wstawi 🤣

3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Czepek jak czapkę, ale koszulkę na koniec to jakbym z wody wyjął...to trza biegać 🙆

32 sztuki ostatnio 35 min doilem. Byłoby szybciej ale dwie jałówki na końcu trzeba "pilnować" .

Na 6 aparatów 

rozpolawiales do ustawiania zaworow🤔😉😀 a dobra załapałem silnik wymieniałeś👍💪

• Haha 1
Opublikowano
Wpaw napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

do stokrotki mam 0.5km 1.5km do biedronki 2km lewiatan dość spory i 3km dino do tego dwa sklepy budowlane przemysłowe mięsny/pieczywo a do miasta 10km tylko

prawie jak walka w klatce 😁🙆‍♂️😲

Dino, delikatesy,dwa budowlane, CPN, biblioteka,poczta,apteka,przychodnia, kościół,gmina,Bank. Kiedyś był wet ale wyniósł się do miasta brak roboty.

aa tak chcesz to nie chce mi się pisać tyle tego 😁 weterynarzy dwóch 😁

Opublikowano
Wpaw napisał:

2 minuty temu, 6465 napisał(a):

I nas wet jest , tylko CPN brak. A przydał by się. 

U nas słabe to paliwo na CPN. Do starych ciągników tylko... 

u nas cpn jeden a były dwa ale paliwo drogie jak i w pobliskim mieście 🤦

Opublikowano
12 minut temu, jacor73 napisał(a):

Ale masz to, czego inni nie mają🤫

A no ma tego zetora, tylko dać go nie chce, a przydał by się do upalania

Dziś przyjechała kubota m5 w zamian za dwa zetory, staremu trochę szkoda bo forterra była zdrowa, 7341 był taki sobie 

Japończyk zjechał z lawety, odrazu tankowanie, na tył talerzówka 3m i w uprawę po jęczmieniu

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ominąć się tam nie da. Dobrze, że nic innego nie musiałem robić. Żadnego pojenia cielaków, ścielenia czy wypychania gnoju. Przy samym dojeniu dostałem w cztery litery bardziej niż u siebie przy całym obrządku 🙆

O panie ja myślałem że to u ciebie taki majątek 🤭 że rozmawiam z obszarnikiem 😁

Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

Tobie, to i co innego by się przydało od Mariusza, zapewne nie pogardził byś🤭

• Haha 2
Opublikowano
Bezduszna napisał:

Nawet nie wierz o co chodzi a wcinasz się w rozmowę. To najpierw radziłabym ci zorientować się w temacie a później zabierać głos. Jeszcze raz powiem to jasno i dobitnie nie byłam i nie jestem multikonten jeśli tego nie widzisz to nie jest moją sprawa. 

Nawet jeśli sobie czymś zasłużyłam to też nie jest twoja sprawa. 

nie wiem i nie chce wiedzieć mi to lotto i się nie wcinam tylko nie obrażaj innych a jak Ciebie obrażają to zgłoś to do moderatora i po sprawie

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Znowu się na mojego Zetora zasadzasz😡

1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

O panie ja myślałem że to u ciebie taki majątek 🤭 że rozmawiam z obszarnikiem 😁

Taaaa...i ciapkiem bym se tak w tym wszystkim🙆...toć nie wiem czy bym nim paszowozy tamtejszy załadował 🤦

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

U mnie na wsi żadnych sklepów, cisza, spokój, ruch niewielki. 2 km do sklepu

U mnie też ale sklepy na wsi drogie produkty,jedynie mają dochód jak młodzież popije i chce dzieś przyjechać aby się dopić to wtedy cena nie ważna ,a jak w srodku nocy chcą jeszcze popić jak alko zabraknie to są i meliny.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Ona jest jeszcze malutka🤷...se może zapomnieć Karol 😡😉

Opublikowano
jacor73 napisał:

Teraz, Karol6130 napisał(a):

🤣🤣🤣🤣

Qwazi napisał:

to dobrze masz u mnie czasem przez drogę przejść 🤦 krajowa i tego wszystkiego sporo ...

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

U mnie też ale sklepy na wsi drogie produkty,jedynie mają dochód jak młodzież popije i chce dzieś przyjechać aby się dopić to wtedy cena nie ważna 

U mnie, jak te 2 km dojechać, to tam 3 sklepy spożywcze, stacja benzynowa, piekarnia, 2 masarnie, skład węgla i nawozów i taki sklep , czy może też skład, gdzie można kupić praktycznie wszystko, od pasz, dodatków czy filtra do dojarki, po śruby, spawarkę czy oponę do ciągnika. Dzisiaj se tam tego nabytka kupiłem za zawrotną kwotę 2,5 złotych... polskich...słownie dwa pięćdziesiąt...

Membrany do myjni od dojarki też nigdzie nie mogłem w necie znaleźć, a tam mieli 

3 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Nie, no, ja myślałem o mocarnej trzydziestce🤭

Aaaaa...ona to z kolei...Karola nie stać 🤷😁

7 minut temu, slawek74 napisał(a):

🤣🤣🤣🤣

to dobrze masz u mnie czasem przez drogę przejść 🤦 krajowa i tego wszystkiego sporo ...

Pod względem spokoju to jest luks. Może dlatego mieszczuchy ciągną i się budują na potęgę 

• Haha 1
Opublikowano

Moich stronach to w nocy to jeżdżą najebani w trzy d*py nie pojadą na CPN bo jeszcze policję spotka po drodze bo przeważnie CPN po trasach i większych miejscowościach tylko jeżdżą po Polnych drogach od wsi do wsi 

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Qwazi napisał(a):

To jednak ja mam lepiej 5 minut do sklepu jednego i drugiego do trzeciego 10 do Biedronki i do Dino 25min a jeszcze mam pocztę przychodnie,aptekę, straż pożarna i posterunek policji w drugiej wsi. Żyć nie umierać. Tak to cisza i spokój 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał(a):

Znowu się na mojego Zetora zasadzasz😡

Taaaa...i ciapkiem bym se tak w tym wszystkim🙆...toć nie wiem czy bym nim paszowozy tamtejszy załadował 🤦

Ta ciapka pokazałeś na zdjęciu a w stodole nowiutki John Deere 🤭

Nie no naprawdę nie wiedziałem co tam trzymasz i ile jest na stanie... 

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, wojtal24 napisał(a):

nie wiem i nie chce wiedzieć mi to lotto i się nie wcinam tylko nie obrażaj innych a jak Ciebie obrażają to zgłoś to do moderatora i po sprawie

Widzę właśnie że ci lotto. 

Mniejsza o to powiedziałam co powiedziałam przepraszam na pewno nie będę bo nie muszę i nie chce. 

Co do moderatorów to nie jest ich sprawa. 

Skończmy tą rozmowę bo pójdzie nie w ten kierunek który powinno pójść. Wtedy będą dopiero się działo. Tego nie chce więc dobranoc 

Edytowane przez Bezduszna