Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

jeden lubelak wiozl wczoraj tarcice z rumunii.

na balkanach co druga naczepa to wielton a pronarek pelno jezdzi po drogach /

jak czesto zdarza ci si pomylic  ?? ile ta pomylka teraz kosztuje ?

Bo są tanie, nic po za tym.

Wiem bo mam, do tego daf i 5 zł pensji więcej niż płaci Walencik. Po czasie zjazd z pieniędzy i jest tanio. Walencik zdrajcy nie przyjmie z powrotem, uczy Europy następnego.

Opublikowano
15 minut temu, Elon napisał(a):

Przecież to lubelak jest, bez pojęcia.

Ktoś kto kupuje volvo i naczepę wielton, daleko nie zajedzie. 

Podeślij mi tam do niego jaki kontakt. Może bym się zatrudnił. Mam doświadczenie na volvie.

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Ale w gównie nie grzebią ...jak święto...

Ty musisz....

Nie muszę, chyba że masz na myśli obsługę stada bydła. To tak jak najbardziej. Ja poprostu robię to co trzeba zrobić w danym momencie. 

Opublikowano
4 minuty temu, Elon napisał(a):

Tani plebs musi myśleć że stać go żyć ekskluzywnie. Wtedy pracują za pół darmo.

2 minuty temu, Elon napisał(a):

Bo są tanie, nic po za tym.

Wiem bo mam, do tego daf i 5 zł pensji więcej niż płaci Walencik. Po czasie zjazd z pieniędzy i jest tanio. Walencik zdrajcy nie przyjmie z powrotem, uczy Europy następnego.

Kur..a rekin biznesu🙆...partacz zwykły i dusigrosz, a nie żaden biznesmen🤦...i do tego menda🤬

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Kur..a rekin biznesu🙆...partacz zwykły i dusigrosz, a nie żaden biznesmen🤦...i do tego menda🤬

Ostro...

A mówią że ja ...

1 minutę temu, Elon napisał(a):

Nie muszę,

Musisz...i jeszcze sobie wmawiasz że to normalne...

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

O zmarłych się tak nie mówi. To jest określenie, moim zdaniem, wogóle nieśmieszne i mi się nie podoba, co wyraźnie napisałem. Nawet gdyby był złym ojcem, to w żyłach dziecka płynie jego krew. Można normalnie się wyrazić "zmarł", "nie żyje". Tak po ludzku

Z drugiej strony przyznaję się bez bicia, że pisząc "jakby to tak delikatnie, uprzejmie..." zastawiłem na Rocha ( który ponoć mnie ignoruje😁 ) małą pułapkę, bo oczywistym było, że napisze, żebym "prosto z mostu". W ten sposób mogłem odejść od tego tematu, który on zagaił. Nie przewidziałem z jego strony tego "niechciany", ale to było na jedno zdanie, które zresztą napisałem na początku 🤭

To nie chodzi o to czy to jest śmieszne czy nie. To wszystko zależy od tego kto co sobie myśli i jak patrzy na życie po śmierci. Przyjęło się to.. nikogo nie zamierzam tłumaczyć ale tak jest i tego się nie zmieni. Z mojej perspektywy jak i doświadczenia różnie bywa nie każdy będzie szanował swoich rodziców lub rodzica. Trzeba poznac daną sytuację danego człowieka w nie to że wyraża się o danym człowieku. Znam wiele osób gdzie jeszcze gorzej potrafią używać określeń na swoich rodziców po śmierci a nawet za życia. To jest i będzie. Będąc tym kim byłeś powinieneś sobie zdawać sprawę do czego ja dąże mówiąc o tym. 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Podeślij mi tam do niego jaki kontakt. Może bym się zatrudnił. Mam doświadczenie na volvie.

Do podwójnej na niskopodwozie szuka.

Częste loty do Francji, Lyon, Tuluza.

Opublikowano

Na niczym się nie znam. Tylko dużo przeżyłam i nie raz poniesie mnie i wychodzi to co nie powinno wyjść 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Na pogrzebach i życiu pozagrobowym ....tyż sie znasz?🙆🤭

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Pan Bóg dał rozum i wolną wolę, co ja poradzę że ludzie nie korzystają z tych dóbr. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Elon napisał(a):

Pan Bóg dał rozum i wolną wolę, co ja poradzę że ludzie nie korzystają z tych dóbr. 

Dobrze powiedziane. Ludzie zamiast korzystać z swojego rozumu wolą iść na łatwiznę aby to za nich myśleli i najlepiej za nich wszystko zrobili. 

Naród idzie na dno 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, 6465 napisał(a):

O to moje rejony. Każdy powrót do domu to przez Lyon. 

To wypatruj lubelaka. Może się zdarzy że i jego spotkasz. Ten dusigrosz jeździ nieraz po lepsze kombajny osobiście. Biały leon na lubelskich numerach.

Edytowane przez Elon
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v