Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, soltys48 napisał(a):

Musi ją tyż..   Pan Roman dba o mnie co bym się nie odwodnił 

@szymon09875jedziesz na łąki?to dzwonię po Magdę coby co wincy przywiozła 

IMG20250621101311.jpg

Czekam na serwis 🤣 

Wincyj jak jedno teraz nie mogę bo za wydajny sprzęt mam i za dużo przejazdów 🤣

175049843183663830922320919501.jpg

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

Piertole tam na coś trzeba umrzeć ✝️

1-2 na dzień to raczej nie 🤨

Mało ja w upały i 10 wypije sobie przez dzień 😂 ale zimą i jesienia i wczesną wiosną nic nie pije bo mi nie smakuję. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Czekam na serwis 🤣 

Wincyj jak jedno teraz nie mogę bo za wydajny sprzęt mam i za dużo przejazdów 🤣

175049843183663830922320919501.jpg

Ja max do 14 i wsiadam na Aresa. Grabimy z bratem to ubywa 

Viconka za kanałem śnurkiem owija🤭

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał(a):

Lux👍👍 to teraz najwyższy czas zostać ojcem. 

Jeszcze młody chłop bez oraz zrobi 💪

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał(a):

Ja max do 14 i wsiadam na Aresa. Grabimy z bratem to ubywa 

Viconka za kanałem śnurkiem owija🤭

To pytanie czy siatki brak czy na siatkę brakło 🤣 

Będę dziś chyba miejsce parkingowe prawdopodobnie potrzebował, bo jak przewroce to będę chciał tą moją za lasem dziś prasować, a jutro te koło wysypiska i piecewo. 

Chyba że na skórke pierwsze wyjadę 🤷

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

To pytanie czy siatki brak czy na siatkę brakło 🤣 

Będę dziś chyba miejsce parkingowe prawdopodobnie potrzebował, bo jak przewroce to będę chciał tą moją za lasem dziś prasować, a jutro te koło wysypiska i piecewo. 

Chyba że na skórke pierwsze wyjadę 🤷

Mało tam placu? Postawisz gdzie koło moich i tyle 

Krzysztof dzielnicowy widzę że tam jedzie to wywącha w czym problem 

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Patrycja2 napisał(a):

Nie stać cię na klejnoty które ja mam 

Bo moje to klejnoty a twoje to podróby 

🤔

Opublikowano
ciapek102 napisał:

W dniu 19.06.2025 o 22:03, Qwazi napisał(a):

Wsiedli tylko do zdjęcia z moją córką 

Te Kwasi a może by my zostali coś więcej niż kolegami?? 

ale on ma żonę i dzieci

Opublikowano
25 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Za darmo nawet w mordę nie leją 

Opublikowano
45 minut temu, slawek74 napisał(a):
1 godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

W temacie łąk próbowaliście podsiewac łąki koniczyną szwecka (bialo-rozowa)?ma to sens?

Rozwiń  

a po co? co to da? łąki się orze i sieje nową trawę...

Sławek torfu się nie orze...

Wiesiek, jeśli woda na te łąki nie wchodzi to tak...ale chyba lepiej by wyszła biała 🤔

34 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

ale on ma żonę i dzieci

Łorawiokowi o kolaborowanie chodziło...on lubi takie rzeczy 😉🤭

• Thanks 1
Opublikowano
55 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Jeszcze młody chłop bez oraz zrobi 💪

Pewno że młody i zrobi. Stary jak chce też zrobi. Mi syn się urodził po 40stce 

Poobiadować i spać do 21

17505036060426689734606174259751.jpg

Opublikowano
43 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

Nie do rymu nie do taktu 

wsadź se c*uja do kontaktu.

31 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Jeden sponsor mi wystarczy nie muszę się szlajać  i wycieraczki z siebie robić .Za wysokie progi na twoje nogi 

Co on wypisuje 🫣🙆

Opublikowano

Kur...a, jak trzepią hajs na głupich chłopach to się, cytując klasyka, w pale nie mieści 🤦...wyskoczyła mi na FB oferta kursu na kombajn zbożowy i zajrzałem co tam jest. A tam oferty na różne maszyny takie jak kombajn, sieczkarnia, prasa, maszyny do zbioru okopowych, wozidła budowlane ale też kurs efektywności energetycznej w gospodarstwie rolnym. I przy każdej ofercie jedyne, co można się dowiedzieć to cen kursu. I wszystko online...niedługo to będą oferować kurs operatora łyżki i widelca🤦...

• Haha 3
Opublikowano
4 godziny temu, Strongman napisał(a):

Bo tej trawy by było za mało żeby wyżywić stado,ja koszę 3 razy ,wiadomo jak mała to nie koszę bo szkoda paliwa i roboty dla małej ilości towaru,moze faktycznie szybciej na wschodzie rośnie.

Wy Polska B to i lepiej rosną

2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Wczoraj znowu zostałem wujkiem 

Będziesz miał komu zapisać farmę

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Kur...a, jak trzepią hajs na głupich chłopach to się, cytując klasyka, w pale nie mieści 🤦...wyskoczyła mi na FB oferta kursu na kombajn zbożowy i zajrzałem co tam jest. A tam oferty na różne maszyny takie jak kombajn, sieczkarnia, prasa, maszyny do zbioru okopowych, wozidła budowlane ale też kurs efektywności energetycznej w gospodarstwie rolnym. I przy każdej ofercie jedyne, co można się dowiedzieć to cen kursu. I wszystko online...niedługo to będą oferować kurs operatora łyżki i widelca🤦...

Wspomnieli coś o egzaminie ? 

Opublikowano
40 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Co on wypisuje 🫣🙆

Chciałeś mi przyj.... ale argumentów ci brak 

Nie masz do tego sprzętu 

Brak mi słów myślałam że jednak lepszy jesteś w te klocki a tu jednak cienki z ciebie Bolek 🤣🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Piertolić te kursy

Jedyne uprawnienia jakie są wymagane ustawowo to te wydawane przez IMBiGS...reszta to naciągactwo...nie liczę oczywiście uprawnień typu  SEO i podobnych

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Sławek torfu się nie orze...

Wiesiek, jeśli woda na te łąki nie wchodzi to tak...ale chyba lepiej by wyszła biała 🤔

Łorawiokowi o kolaborowanie chodziło...on lubi takie rzeczy 😉🤭

Łąki Natura 2000 tego się nie uprawnia tylko nawozy woda nie stoi długo.. problem z dzikami a czytałem że młoda szwedzka jest gorzka.... jeszcze to nie koszone😡😡😡

14 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jedyne uprawnienia jakie są wymagane ustawowo to te wydawane przez IMBiGS...reszta to naciągactwo...nie liczę oczywiście uprawnień typu  SEO i podobnych

A propo kursów to jakie dla rolników są wymagane?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

A propo kursów to jakie dla rolników są wymagane?

Na opryskiwacz jak w papierach masz że sam pryskasz u siebie ;)

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nic nie ma. Tylko nazwa kursu i cena. Żadnego opisu

Zasada w marketingu jest taka żeby coś sprzedać samemu trzeba w to uwierzyć.

Jeśli oni w to wierzą to znaczy że się da to zrobić tylko że człowiek mądry w to nie uwierzy w głupi na to się nabierze 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v