Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Jasne jest jedno ze część z nich nie pracuje ze strachu przed utrata swoich dotychczasowych świadczeń.

Druga sprawa jest taka że żadna praca nie jest dostosowana do ich niepełnosprawności choć nie sprawdzili czy by sobie poradzili. Od razu zakładają że nie mogą. 

Widziałeś reportaż o dwójce niepełnosprawnych którym zabrali dziecko w szpitalu bo sobie nie poradzą?

Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał(a):

Kurde wiem że to kurki jadalne są, ale jakoś nigdy nie miałem okazji tego gatunku konsumować.

Znam ludzi którzy twierdzą że kurki wystarczy raz zebrać, a potem tylko po jedzeniu wypłukać 🤣 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Znam ludzi którzy twierdzą że kurki wystarczy raz zebrać, a potem tylko po jedzeniu wypłukać 🤣 

Że nie strawne?

5 minut temu, malaczarna napisał(a):

Pierogi z kurkami i mięsem. 

🤤🤤🤤

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Inne grzybki też tylko zbieram. To uzależnienie wręcz juz

Będziesz brała dzisiaj kąpiel? 

Opublikowano
2 minuty temu, ciapek102 napisał(a):

Będziesz brała dzisiaj kąpiel? 

Co ci że zdjęcia . Jeszcze z takiego co nic na nim nie widać 🫣

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tyle że one ciebie nie...

Mało wiesz. Ale to dobrze bo byście potem zazdrościli  jak jacusiowi starej i Polski A

Opublikowano
Teraz, ciapek102 napisał(a):

Mało wiesz. Ale to dobrze bo byście potem zazdrościli  jak jacusiowi starej i Polski A

I tak nie poru**asz

Opublikowano
32 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wiesiu, a tak odbiegając od naszego kolegi...

Co tam u Ciebie?

Pielęgniarki ładne, dobrze karmią....?

Czy może zamówić Tobie jaką... zapiekankę?

A może odwiedzin potrzeba?

Jak bardzo daleko nie jest...to odpalam fazera...i Zara bede...

Dzięki za troskę ale przepraszam... nie chce mi o tym pisać 😡😡😡 pielęgniarki...😒😒😒 jedzenie... udka z Biedronki to chyba byłby rarytas... dobrze że synki kebaba przywieźli... atmosfera też jest wesoła jeden pacjent drugiego butelką pobił...pie...le zwijam Majdan idę do domu... gorzej nie będzie....

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Michal2399 napisał(a):

I tak nie poru**asz

Ale co napodziwiam to moje

3 minuty temu, Wiesio80 napisał(a):

Dzięki za troskę ale przepraszam... nie chce mi o tym pisać 😡😡😡 pielęgniarki...😒😒😒 jedzenie... udka z Biedronki to chyba byłby rarytas... dobrze że synki kebaba przywieźli... atmosfera też jest wesoła jeden pacjent drugiego butelką pobił...pie...le zwijam Majdan idę do domu... gorzej nie będzie....

Na tego kleszcza leżysz? 

Edytowane przez ciapek102
Opublikowano
3 minuty temu, Wiesio80 napisał(a):

O kurde...

Gdzieś Ty trafił...

A myślałem że wszędzie jak w Leśnej Górze...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v