Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
20 minut temu, Łolek napisał(a):

Ty w Jana zdejmujesz a na Hannę zakładasz 🤔 

Qrła coś mnie połamało w pasie boli 🤬

@6465 Tomek kolega mówi że możesz spokojnie jechać 😉

Mówi że jak będzie potrzebna męska ręka w chałupie to służy pomocą?😄

• Like 1
Opublikowano
Łolek napisał:

2 godziny temu, Baks00 napisał(a): Ku...kalesony przemokly 🤬 Słońce-gdzie jesteś 🤔 Ty w Jana zdejmujesz a na Hannę zakładasz 🤔  Qrła coś mnie połamało w pasie boli 🤬

kalesony byś nosił nie było by tego 🤭

Opublikowano
Wiesio80 napisał:

No i se pada....cza cza nie być...UJ i brać się za gnój.... albo dziś będę rolnik i biorę się za obornik...

gnój nie zając 🤭😁

Rolnik1973 napisał:

74 w maju

chwalisz się 🤔

Opublikowano
23 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Żaloba, suszowego nie będzie 🤭

No z kombajnu się sprzeda żeby nie przewalać jęczmień już na rośnie nawet jakby więcej nie padało to plon fest P0winien być

Może cena jeszcze na 600 nie spadnie na P0czătmu żniw

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Może cena jeszcze na 600 nie spadnie na P0czătmu żniw

Będzie po 650x8=5200. A co my z kasą będziemy robić. 🤔 Może se i ha rogatego kupię, a ty kupisz młodszego.

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał(a):

Będzie po 650x8=5200. A co my z kasą będziemy robić. 🤔 Może se i ha rogatego kupię, a ty kupisz młodszego.

U Ryśka nie takie ziemie jak u Ciebie ... Podziel plon przez 2 a będziesz blisko prawdy ...

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

U Ryśka nie takie ziemie jak u Ciebie ... Podziel plon przez 2 a będziesz blisko prawdy ...

Ryśka podpuszczam. U mnie jak złapię te 5.5 to będę zadowolony. Nakład nie za duży , robota przy tym żadna to nie ma co liczyć na wielki zysk. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Ryśka podpuszczam. U mnie jak złapię te 5.5 to będę zadowolony. Nakład nie za duży , robota przy tym żadna to nie ma co liczyć na wielki zysk. 

Ogólnie to zboża ładnie wyglądają. Czy to jare czy ozime, powinno być co kosić ;) ale to kombajn wszystko zweryfikuje ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, PAN88 napisał(a):

Kto Ci takich głupot nagadał 🤔 TVP TVN czy republika 🤣

Dla tych co siali ręką to przeskok technologiczny 

46 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

To czysta formalność dla bożej Asterki 😎

IMG_20250523_155802.jpg

Czas chyba się dla niej zatrzymał bo lśni tak z zewnątrz 

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał(a):

kalesony byś nosił nie było by tego 🤭

Do sexu za długo się schodzi z kalesonami i może się panna rozmyślić,taki stary i nie wie, ej Sławek 

Opublikowano

Dzień minął bez klątwy t 😣

Ale i tak ⚒️🔨⛏️T i T 😣 🕯️ ✝️ 🕯️ 🙏 

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał(a):

Do sexu za długo się schodzi z kalesonami i może się panna rozmyślić,taki stary i nie wie, ej Sławek 

Skąd ma wiedzieć jak cały czas pewnie tylko w oborze 🤣

Zjechałem do domu to pora weekend zacząć 🤣

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v