Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jeszcze za wcześnie w pole iść . Jak susza będzie to kiedy by nie zasiać to wyschnie wszystko

Chociaż i tak  kukurydza chyba najlepiej sobie radzi z suszą 

Opublikowano
35 minut temu, slawek74 napisał(a):

W pole poszli czy ci? Cisza 🤔

...za zimno...w pole..

3 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

Trzeba się cieszyć każdym dniem bo niewiadomo ile Bóg pozwoli jeszcze podżyć może dzień , miesiąc,rok a może i więcej 

O to to...

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Wjater mroźny P0wiewa. 

Jakiś ziąb czuć

Dobrze ze nic do roboty. 

Byłem przed chwilą w kostrach pod parczewem tam gdzie Grzesiu słynnego Zetora kupił i odprowadzał na gwarancję,  ponad 1000 zł zostawiłem za oleje filtry i inne pierdoły ja pier**lę jakie to wszystko drogie za pisu było taniej, jadę teraz do swojego gopsu i c*** składam jakiś wniosek niech mnie ratują finansowo

• Haha 5
  • Confused 1
Opublikowano
14 minut temu, marulekk napisał(a):

Byłem przed chwilą w kostrach pod parczewem tam gdzie Grzesiu słynnego Zetora kupił i odprowadzał na gwarancję,  ponad 1000 zł zostawiłem za oleje filtry i inne pierdoły ja pier**lę jakie to wszystko drogie za pisu było taniej, jadę teraz do swojego gopsu i c*** składam jakiś wniosek niech mnie ratują finansowo

Do Żakowoli nie bliżej 🤔

Opublikowano
28 minut temu, marulekk napisał(a):

Drożyzna nie ziemska się robi

P0móżcie ⚒️🔨⛏️

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Drożyzna nie ziemska się robi

P0móżcie ⚒️🔨⛏️

Drożyzna to się robiła od kilku ładnych lat ... Tak się kończy rozdawanie pieniędzy nierobom którzy są w stanie spokojnie je zarobić ... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Praworządność P0wróciła

Rysiek w tym artykule co linkujesz to wielkie G jest ... Kara za brak OC od dawna jest uzależniona od minimalnej, a nie powiem kto najbardziej minimalną podnosił xD

Opublikowano
5 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Teraz jaki kolwiek artykuł, bez słowa "kara" albo "zapłacisz" nie ma bytu, za wszystko kara, za wszystko zapłacisz, wszystko przestępstwo 😁

Wszędzie szukają pieniędzy 🤷‍♂️

Opublikowano

Mi chodzi o wzrost oc

Kara i 100 000 może być

Za pisu oc nie rosło tak

Nie pamiętasz czy głupi jesteś ?? Pamiętam OC po 600 za PiSu ... Jak wprowadzili ten przepis że można było się starać o odszkodowanie za dawne szkody ...

Opublikowano

Ale P0tem ciepło

A deszczu nie widać

Oj będzie susza w P0lu

A u tuska nie

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Nie pamiętasz czy głupi jesteś ?? Pamiętam OC po 600 za PiSu ... Jak wprowadzili ten przepis że można było się starać o odszkodowanie za dawne szkody ...

Nie płaciłem P0 tyle

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nie płaciłem P0 tyle

Raczej nie pamiętasz że płaciłeś ... Wyliczyłem sobie teraz OC na mubi, całe 30 zł drożej niż rok temu, jak ja biedny to przeżyje xD

Za to motór 110 zł zamiast 140zł rok temu ...

A tu masz Rysiu na poprawienie pamięci ...

image.png

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Raczej nie pamiętasz że płaciłeś ... Wyliczyłem sobie teraz OC na mubi, całe 30 zł drożej niż rok temu, jak ja biedny to przeżyje xD

Oj tam...w eko cenie truskawkę puścisz 🤭

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Oj tam...w eko cenie truskawkę puścisz 🤭

To są śmieszne kwoty, 550zł w 2017 czy 2018 płaciłem za 2 litrowego Diesla, teraz jest taniej, nie mówiąc już o tym co można było 8 lat temu kupić za 550zł a co teraz ... Wywaliły wtedy te ubezpieczenia jak pokombinowali z tymi odszkodowaniami ...

Volvo kobity na MUBI 330zł, rok temu 313zł ... No wielkie podwyżki ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v