Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam. Przychodzę tutaj z zapytaniem, czy może miał ktoś problem z podnośnikiem w claas arion 610c 2008r problem polega na tym, że na panelu tym, co się zmniejsza/zwiększa szybkość opuszczenia nie do końca działa poprawnie a potencjometr od maksymalnego podnoszenia trochę działa, ale w dwóch pozycjach tylko do trójki, ale jest tak ze np. ustawie jeden na tym pokrętle od max podnoszenia to podnosi do połowy podnośnik a jak ustawie 3 to podnosi na maksa i nie rozłącza pompy. Kalibracje robiłem, ale to samo jeszcze dodam podczas kalibracji z tego co mi wiadomo podnośnik powinien spaść na sam dół, a nie opadł. Dodam ze ten panel jest dobry, bo wymieniłem z innego ciągnika jeszcze dodam, że na błotnikach sterowanie działa podnosi i opuszcza, ale ciągiem a kiedyś trzeba było kilka razy przycisk klikać, żeby podnieść na maksa.

Jak ktoś ma jakiś pomysł to z chęcią wysłucham. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, grybek3 napisał(a):

a może dźwignia potencjometru wysokości ramion spadła.

Gdzie to jest? 

Dodam ,że środek nie jest na renówce 

Edytowane przez MFargo
Opublikowano (edytowane)

Nie ,właśnie jak go wykreciłem i go przycisłem to samo sie działo.

Da sie go sprawdzic miernikiem ? 

Edytowane przez MFargo
Opublikowano

Witam mam problem z arionem 640 2012 rok A19 podczas puszczeniu gazu na zakresie D słychać buczenie dzieje się tak tylko przy zwalnianiu i tylko na biegu D. Tylni most i hamulce zostały przeglądnięte może mieliście podobny problem?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez andrz17xd
      Witam wszystkich tutaj na forum. Piszę tutaj bo chciałbym się was poradzić w pewnej sprawie, a szczególnie chodzi mi o użytkowników którzy posiadają kombajn claas dominator 85. Chciałbym się dowiedzieć od czego służy lampka zaznaczona w kółeczko na zdjęciu. Domyślam się, że służy ona do retromatu, ale chciałbym się dowiedzieć co dokładnie ona sygnalizuje?

• Przez Theprzemo205
      Witam Jestem zainteresowany tym oto kombajnem.  https://www.olx.pl/oferta/claas-mercator-50-kosa-3m-oryginal-jeden-wlasciciel-export-szwecja-CID757-IDCeVnD.html#fe296148d1 
      Za bardzo się nie znam na kombajnach. Dotychczas uztkowałem tylko Claas Cosmos. Czy mercatorem da rade kosić kukurydze i rzepak?  Czy te 2029 motogodzin to dużo jak na taki kombajn?
    • Przez Gospodarz18882
      Tak jak w temacie, podnośnik opuszcza po zgaszeniu ciągnika, po 5 minutach cięgna są już w dolnej pozycji. I z ciężarem i bez. Po rozebraniu siłownika na tłoku jest tylko jedna uszczelka i jej stan jest jak na zdjęciu, może być ona przyczyną? z tego co widzę można ją kupić tylko zamawiając z włoch.

• Przez koomar
      Witam. jak w temacie mój arion gubi płyn chłodniczy który pokazuje się w kabinie przy pedale gazu dwukrotnie przewod pod kabina pękł. ktoś ma jakieś pomysły od czego to może być? nie kopci na biało olej też nie wskazuje na obecność płynu chlodniczego
    • Przez Dawid1156
      Witam, zamierzam zakupić kombajn claas lexion 540 z 2005 roku, potrzebuje informacji na co szczególnie zwrócić uwagę przy zakupie takiego kombajnu. Ogólny stan to wiadomo ale czy są jakieś szczególne rzeczy którym trzeba się przyjrzeć. Chętnie usłyszę też ogólne opinie na temat tego kombajnu, docelowo ma pracować na 150 ha plus małe usługi. 
  • Dodaj nową pozycję...
v