Skocz do zawartości

Jaki rozsiewacz na 4.0? Kuhn ? Bogballe? Sulky? A może coś innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.12.2024 o 22:22, v11 napisał(a):

a masz wniosek rozpatrzony? -jak ci przyjdą uzupełnienie to idzie pierdolca dostać np opisz  Sciezkę przekazywania danych w czasie rzeczywistym w obu kierunkach -i leży 

A czytając twój opis to nie ma szans -chyba ze nawigacja ma połączenie z Internetem 

Mam umowę podpisana na rozsiewacz i nawigacje. No nawigacja musi być połączona z internetem 

21 godzin temu, krychu napisał(a):

Waga w axis jest tylko i wyłącznie po to aby widzieć ile jest nawozu. Delerzy powinni mówić klientowi że ma ona tylko i wyłącznie zastosowanie przy napełnianiu rozsiewacza luzem nawozu po to aby wiedzieć ile jest dokładnie. Ale jeśli ktoś ma wagę koło pryzmy nie potrzebuje tego. Przy nasypywaniu z worków wprowadza się w sterownik ilości zasypanego nawozu. I np. mając wsypane 2 big bagi wpisujemy 1000 kg. Obsiejemy 4 ha po 210 kg to sterownik dokładnie pokaże że w rozsiewaczu pozostało 160 kg. System EMC to wszystko pięknie zlicza. Nasypujac kolejne dwa big bagi 500 kg ponownie musimy wprowadzić 1000 kg. I teraz sterownik będzie już miał na wyświetlaczu wagę 1160 kg. Przetestowane mam to u siebie. W lutym zawita u mnie 30.2 H

21 godzin temu, krychu napisał(a):

Możesz powiedzieć ile wyszedł cię ten model bez wagi i u jakiego dilera? Najbardziej chodzi mi ile % rabatu dostales od tej ceny w konfiguratorze

Edytowane przez Piotrass
Opublikowano
3 godziny temu, DanielFarmer napisał(a):

próbujesz uparcie wmówić że nie przechodzi i nie działa a my mamy podpisane umowy i zamówione maszyny i nawigacje 😉

to super  że podpisane może u nas odpierdala w arimr ale i siewnik ze zmiennym nawożeniem i wysiewem to trochę inna maszyna - a jaki sens dwustronna transmisja danych jeżeli np rozsiewacz nie ma zmiennego wysiewu ,

Opublikowano
Godzinę temu, v11 napisał(a):

to super  że podpisane może u nas odpierdala w arimr ale i siewnik ze zmiennym nawożeniem i wysiewem to trochę inna maszyna - a jaki sens dwustronna transmisja danych jeżeli np rozsiewacz nie ma zmiennego wysiewu ,

Musi mieć zmienny wysiew inaczej nie przechodzi wniosku 

4 godziny temu, Piotrass napisał(a):

Mam umowę podpisana na rozsiewacz i nawigacje. No nawigacja musi być połączona z internetem 

Wstępna wycena czyli (szybka) wyszła na rozsiewacz z wagą  182800 brutto. W kalkulatorze wychodzi taniej z tego co widzę. Z tym że to zależy od okablowania. Po odjęciu wagi oraz anteny oraz wzięcia dodatkowo okablowania pod isobusa i przejściowek które pozwolą na podłączenie CHCnavi wyszło ostatecznie 172 brutto. Robiłem u trzech delerów wycenę i wychodzi to samo. Różnica wychodziła tylko za opłatę do uruchomienia. Liczą od kilometra. Dlatego wziąłem od tego co jest najbliżej. W Jelonkach koło Poznania 

Opublikowano

4.0 wyśrubowało ceny o około 40% proponuję sprawdzić ceny za granicą np siewnik jest różnica 100 000 tu sprzedawcom odpierdala a na dodatek gówno wiedzą jeżeli chodzi o obsługę w terenie 

Opublikowano
krychu napisał:

Musi mieć zmienny wysiew inaczej nie przechodzi wniosku 

4 godziny temu, Piotrass napisał(a):

Wstępna wycena czyli (szybka) wyszła na rozsiewacz z wagą  182800 brutto. W kalkulatorze wychodzi taniej z tego co widzę. Z tym że to zależy od okablowania. Po odjęciu wagi oraz anteny oraz wzięcia dodatkowo okablowania pod isobusa i przejściowek które pozwolą na podłączenie CHCnavi wyszło ostatecznie 172 brutto. Robiłem u trzech delerów wycenę i wychodzi to samo. Różnica wychodziła tylko za opłatę do uruchomienia. Liczą od kilometra. Dlatego wziąłem od tego co jest najbliżej. W Jelonkach koło Poznania 

co za rozsiewacz taka kasa? pewnie jakiś wielki na kołach?

• Sad 1
Opublikowano

4.0 wyśrubowało ceny o około 40% proponuję sprawdzić ceny za granicą np siewnik jest różnica 100 000 tu sprzedawcom odpierdala a na dodatek gówno wiedzą jeżeli chodzi o obsługę w terenie 

A można kupić za granicą? Na działalność pozarolnicza mogłem wykonać zakup poza granicami kraju 

32 minuty temu, DanielFarmer napisał(a):

co za rozsiewacz taka kasa? pewnie jakiś wielki na kołach?

Mały rozsiewacz 30.2 H. No niestety tak nas robią. Z drugiej strony przy zwrocie 80 % ceny netto to zaledwie 30 parę tysięcy wychodzi. Sprzedam mdsa i wyjdzie jakieś 20 tyś. A jednak nowe to nowe 

Opublikowano
1 godzinę temu, krychu napisał(a):

A można kupić za granicą? Na działalność pozarolnicza mogłem wykonać zakup poza granicami kraju 

Mały rozsiewacz 30.2 H. No niestety tak nas robią. Z drugiej strony przy zwrocie 80 % ceny netto to zaledwie 30 parę tysięcy wychodzi. Sprzedam mdsa i wyjdzie jakieś 20 tyś. A jednak nowe to nowe 

To ktoś cię ostro oskubał bo anteny nie brałeś więc kilka tys odchodzi już. Brak wagi to odchodzi 11 tys. Sterownik CCI1200 brałeś? Czy pod wyświetlacz od nawigacji tylko podłączane będzie? Bo jeśli nie brałeś sterownika to cena mocno przesadzona. Nawet z licencjami na kontrole sekcji itp i pełnym wyposażeniu plandeki nadstawki kółka parkingowe oświetlenie to jakieś 110 netto max a nie 140

Opublikowano
3 godziny temu, krychu napisał(a):

a jaki problem przepuscić maszynę przez pośrednika a z tego co wiem to zawsze można było kupować w ue a po brexcie w uk ino trza mieć eori  a widzę ze was skubią jak gęsi za prosty rozsiewacz taka kasa ? na łotwie za 43keuro nowy sulky x 50  ful wypas razem z mullerem z wysyłką do pl - coś mi się widzi że to dofinansowanie dealerów a nie gospodarstw

Opublikowano
7 godzin temu, Piotrass napisał(a):

To ktoś cię ostro oskubał bo anteny nie brałeś więc kilka tys odchodzi już. Brak wagi to odchodzi 11 tys. Sterownik CCI1200 brałeś? Czy pod wyświetlacz od nawigacji tylko podłączane będzie? Bo jeśli nie brałeś sterownika to cena mocno przesadzona. Nawet z licencjami na kontrole sekcji itp i pełnym wyposażeniu plandeki nadstawki kółka parkingowe oświetlenie to jakieś 110 netto max a nie 140

TAK, Sterownik CCI 1200 po to aby obsługiwać zmienne dawkowanie według map. 

Opublikowano
Godzinę temu, DanielFarmer napisał(a):

podpisałeś już umowę na ten rozsiewacz? o jakieś 30-40k netto Cię oszukali, masakra

Zadzwoń i poproś o wycenę. Nie idzie taniej dostać. Trzech delerow bardzo zbliżona cenę miało 

Opublikowano
59 minut temu, DanielFarmer napisał(a):

napisz dokładny model i wyposażenie, ja 30.2 H EMC W a wiec hydrauliczny napęd, waga,największa nadstawka,listwa led,kółka, plandeka,filtr bez sterownika dwie oferty miałem 100 i 103 netto.

Ile procent rabatu od ceny w konfiguratorze wyszło ci? Bo ja umowę mam na taki sam model za 103 netto bez sterownika tylko że bez filtra ale za to z wzmacnianymi tarczami. 

Opublikowano
Godzinę temu, DanielFarmer napisał(a):

napisz dokładny model i wyposażenie, ja 30.2 H EMC W a wiec hydrauliczny napęd, waga,największa nadstawka,listwa led,kółka, plandeka,filtr bez sterownika dwie oferty miałem 100 i 103 netto.

Aż niemożliwe. U kogo taka wycena? Mogę jakiś kontakt do was panowie? 

Opublikowano

nie ma się co ekscytować ceną rok temu vaderstadt tempo 240-280 k dziś 100 k więcej więc jak przejdzie to kupię za granicą  jest jeszcze taki myk że kontrole nad sprzedażą trzyma importer i on decyduje nad ofertami i cenami w całej Polsce -przynajmniej Vaderstadt tak robi jedna osoba ustala oferty na całą Polskę -pozdrawiam go i niech się wypcha za granicą jego macki nie sięgają niech się gonią   

Opublikowano
2 godziny temu, thomek napisał(a):

Też mam zamówiony na 4.0 rolnictwo .30.2h emc plus waga ,kółka,filtr,plandeka tarcze vxr plus s6,

nadstawka 1800l cena 106 netto

Bez komputera bez niczego?