Skocz do zawartości

Usługa koszenia a wypadek na polu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tomek90 napisał:

Kosiłem kiedyś z 10 lat temu u takich po 50tce ponad 100kg wagi, ciągnik 60 tka, ciężko im wysiąść z ciągnika jak kamień, bo leżały jak głowa taka konkretna, na 20cm cięte to heder potrafiło podrzucić. 

U nas nawet SKR-y nie kosili jak operator zobaczył że ktoś ma kamienie, heder do góry i tyle było koszenia, jeden raz miał to zapierdylał przed kombajnem i odrzucał na bok bo nikt by mu tego nie kosił. Się pierdzielić ze spaślakami, zaraz by mu bęben zjechał jakby polatał po polu.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

to jest bajka zmyślona a wy się podniecacie ....właściciel sprzętu pójdzie do sądu i jest słowo przeciw słowu i sąd zdecyduje ...może w sądzie powiedzieć że zapewnił że nie ma przeszkód a były i będzie płacić ...tu kwestia tylko komu sąd da wiare .

Tutaj racja jak założyciel tematu w sądzie się zaprze, że powiedział to nie wiadomo jak sąd osądzi. Nawet jak strona kombajnisty zarzuci, ze nie oznaczył to może powiedzieć, że oznaczył i jak ma świadków którzy to potwierdzą to kombajnista może przegrać chyba, że kombajnista ma swoich świadków itd i zarobią adwokaci.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Tutaj racja jak założyciel tematu w sądzie się zaprze, że powiedział to nie wiadomo jak sąd osądzi. Nawet jak strona kombajnisty zarzuci, ze nie oznaczył to może powiedzieć, że oznaczył i jak ma świadków którzy to potwierdzą to kombajnista może przegrać chyba, że kombajnista ma swoich świadków itd i zarobią adwokaci.

Tak tylko na zdrowy rozum, o ile sędzia będzie go miał, jak ktoś powie mu że uważaj bo jest przeszkoda jakaś, to sędzia będzie miał to w d*pie i rozwali sobie drogi samochód?

Opublikowano
Dnia 28.09.2024 o 14:48, wyrebski1 napisał:

Witam Mam taki przypadek-wczoraj miałem usługę koszenia kukurydzy i operator(87 lat, ojciec usługodawcy) kosił mi w nocy i uderzył w studzienkę melioracyjną wystającą poza ziemię ponad pół metra. Są jakieś straty i usługodawca zwala tylko winę na mnie. Jak to wygląda teraz? Ja nie powiedziałem może o tej studzience, ale też nikt mnie nie pytał o przeszkodach na polu.

Trzeba być idiota zeby nie powiedzieć o studni w kukurydzy. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, Desperado napisał:

Tak tylko na zdrowy rozum, o ile sędzia będzie go miał, jak ktoś powie mu że uważaj bo jest przeszkoda jakaś, to sędzia będzie miał to w d*pie i rozwali sobie drogi samochód?

Tani inaczej?

A skoro o autach ..

Dobre porównanie...za dziurę w jezdni kto odpowiada?

Opublikowano
35 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A skoro o autach ..

Dobre porównanie...za dziurę w jezdni kto odpowiada?

No twój rząd na którego głosowałeś, ale nie oszukujmy się i tak nic ci nie da bo nie ma pieniędzy i nie będzie, także lepiej się ostrzec i nie rozwalisz tego swojego złomka, z przebiegiem do naprawy głównej?   :P,

Opublikowano
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

A jakim trzeba być idiotą by na innego człowieka mówić że jest idiotą .

Dla mnie takim jest bo miałem przyjemność kosić kuku i jeśli mądry człowiek siał to ma już 10 m przed studnia że rzadki odchodzą w bok a jeśli ktoś siał na metr to siadał do sieczkarni i pokazywał a jeszcze u innego tyczki byly biało czerwone na 2 metry nad kuku.  Jak ktoś kosił to wie że w sieczkarni w dużej kukurydzy dosianej na dycht nie idzie zobaczyć studni 

Opublikowano
56 minut temu, alfa napisał:

Dla mnie takim jest bo miałem przyjemność kosić kuku i jeśli mądry człowiek siał to ma już 10 m przed studnia że rzadki odchodzą w bok a jeśli ktoś siał na metr to siadał do sieczkarni i pokazywał a jeszcze u innego tyczki byly biało czerwone na 2 metry nad kuku.  Jak ktoś kosił to wie że w sieczkarni w dużej kukurydzy dosianej na dycht nie idzie zobaczyć studni 

W sieczkarni trudniej , a nawet nie możliwe jest zauważyć na dodatek operator jeszcze i bardziej pilnuje gdzie i jak sypie , a tu w temacie mowa o kombajnie nie sieczkarni.

Opublikowano
33 minuty temu, robert1226 napisał:

W sieczkarni trudniej , a nawet nie możliwe jest zauważyć na dodatek operator jeszcze i bardziej pilnuje gdzie i jak sypie , a tu w temacie mowa o kombajnie nie sieczkarni.

Skoro niektórzy piszą że wina operatora , to chyba nie ma znaczenia co by nie było robione, bo przy sieczkarni też by musieli powiedzieć że wina operatora że nie zauważył przeszkody .

Opublikowano

A ja nie piszę o twojej wypowiedzi tylko o tym że dla tych którzy uważają że winny operator , to chyba nie ma różnicy co robi i czym robi , ma przewidzieć że przeszkoda może się pojawić i ma obowiązek ją zawczasu zobaczyć , choćby była nie wiem jak zamaskowana 

Opublikowano
7 godzin temu, hubertuss napisał:

Może być i aplikant może być kto chcesz. Ale Mysza ma rację pójdzie rolnik do adwokata to mu powie, że kombajnista winny. Pójdzie ten dziadek z kombajnu do tego samego adwokata może być aplikant to się dowie, ze rolnik winny. Ty serio nie wiesz jak pracują adwokaci? Liczy się złapanie klienta a potem to już sąd osądzi. No ale w sumie ty nawet nie rozumiesz co ludzie od ubezpieczeń do ciebie piszą czy tam mówią.

Siedzę na korytarzu w sądzie wychodzi dwóch adwokatów, sprawa o wypadek drogowy jeden wygrał drugi przegrał. Pierwszy dzwoni do klienta ten co wygrał i mówi, ze wygrali. Potem drugi ten co przegrał dzwoni do swego i mówi. Wie pan w zasadzie to wygraliśmy ale..... i bal bla bla. Nawinął frajerowi makron na uszy i mówi do tego drugiego chodź na obiad. Iść do adwokata to trzeba mieć przede wszystkim olej w głowie albo być przekonany 100 %  racji. 

chłopie syn jest prawnikiem a ty chcesz coś opowiadać -nawet nie wiesz 1 % tego co się dzieje w tym gronie  (mój prowadzi tylko moje sprawy )

a z jakiego to paragrafu kc miało by dotyczyć postepowanie ???

• Haha 2
Opublikowano
19 godzin temu, Tomek90 napisał:

Nic nie będzie żadnej sprawy stawiam krzynkie piwa 😅

Oczywiście, że nie.

Studzienkę poprzedzał poprzeczniak, d*pa-operator przyjebał w studzienkę, wina właściciela ( wg co niektórych ). Głęboki rów melioracyjny poprzedzony poprzeczniakiem, d*pa-operator wjebał się do rowu. I co też wina właściciela pola?

• Like 1