cichy30

John deere 6620 brak jazdy

Polecane posty

cichy30    18

Cześć

Problem z rewersem John Deere 6620 podczas nawracania po prostu rozłączyło N-ka nie świeci, przekaźniki wydają się być ok, ktoś wie może którędy idzie wiązka żeby przejrzeć czy coś sie nie przetarło lub wypięło? 

cichy30    18

Ostatnio je wymianiałem bo wywaliło wszystko z deski, ale dzięki od tego zacznę :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez kali88
      Witam wszystkich
      W załączonym zdjęciu tak wygląda poziom na zgaszonym silniku. Problem się pojawia podczas jazdy, pracy.. Ciągnik z turem poziom spada do tej czerwonej kreski, gdzie łyżka od ziemi jest  na poziomie 1 m. Za mała ilość oleju, zapowiedz awarii?
      http://manuals.deere.com/omview/OMAL171314_53/OU12401,000193C_53_20071211.html
      http://manuals.deere.com/omview/OMAL171314_53/OU12401,0001D29_53_20091017.html
      Strony jasno nie podały  czy zimny  silnik lub podczas pracy pomiar. Obecnie mam zalane 50l.
      http://manuals.deere.com/omview/OMAL171314_53/OU12401,0001B62_53_20100923.html
      Układ przekładniowy/hydrauliczny
        - Przekładnia PowrQuad Plus, liczba biegów 16/16..............
      49 l (12.9 U.S.gal.)
      - Przekładnia PowrQuad Plus, liczba biegów 24/24..............
      50 l (13.2 U.S.gal.)
      - Przekładnia AutoQuad Plus, liczba biegów 24/24..............
      50 l (13.2 U.S.gal.)
      - Przekładnia AutoPowr..............
      60 l (15.9 U.S.gal.)
      - dodatkowo, z przekładnią biegów pełzających..............
      1 l (0.3 U.S.gal.)
      - dodatkowo, z napędem przednich kół..............
      3 l (0.8 U.S.gal.)
      - dodatkowo, z osią TLS..............
      3 l (0.8 U.S.gal.)
      - z dodatkowym zbiornikiem oleju..............

Czy błędem jak doleje 5-6 litrów? mam na myśli tsl napęd przedni? Da nam to 55+ i wyjdzie jak kolega niżej  w temacie.

14 l (3.7 U.S.gal.)

• Przez NowyRolnik2
      witam mam problem z 6930 skrzynia power quad ABCDE i 4 polbiegi ze sprzęgłem w dźwigni. 
      Problem polega na tym ze przy zmianie polbiegu z 2 na trzeci zatrybia po chwili. Zdąża spaść obroty chwilę się zastanowi i ciągnie. Im większe obciążenie tym dłużej trwa zmiana. 
      Zarówno w dół jak i w górę. 
      Jak juz załapie to ciągnie elegancko nie czuć żeby coś się slizgalo nie ma też niepokojących dźwięków. Żadne kontrolki się nie świecą. 
      Ciśnienie 17 czy 18 bar w normie dla tego modelu wg specyfikacji. 
      Ojej ladny czysty .
      Rewers wzorowo nic nie szarpie, nie stuka. 
      Czy pomoże kalibracja ?
      Czy to wina jakiegoś czujnika?
      Czy grubszy temat jak podtarte tarczki? Troche nie chce mi się tam zaglądać. 
      Może miał ktoś podobny przypadek. 
    • Przez KozRol
      Witam, jestem posiadaczem ciągnika john deere 7600 i borykam się z problemem z podnośnikiem, mianowicie podnosnik podczas pracy z pługiem sam wypłyca a następnie zagłębia maszynę, dzieje się tak kilkukrotnie, następnie wyskakuje błąd podnośnika i ehr zupełnie przestaje działać do momentu ponownego odpalenia ciągnika, błąd potrafi wyskoczyć również podczas transportu maszyny, jednak kiedy próbuje z czytać kod błędu nic się nie pojawia. Z uwagi na luzy wymieniłem dolny wał uciągu, na górnym wale luz jest minimalny, proszę o porady, od czego zacząć dalszą diagnostykę?Był u mnie serwisan ktory stwierdził, że problem może leżeć w cewce, kolejny stwierdził, że to absurd i problem wynika z luzów na wale uciągu, wyeliminowałem luzy a problem pozostał. 
    • Przez kamil1480
      Witam Zastanawiam się nad zakupem ciągnika do 150km i myślę o 6620 w power quad Nie ukrywam ze będzie głównym koniem pociągowym i myślę na co zwrócić uwagę przy zakupie by nie trafić na bubla bo ceny są od 140-200tys, a utopić taki pieniądz to łatwo Może ktoś ma podobny model i dał by jakąś opinie na jego temat
    • Przez Elektromk
      witam wszystkich na forum mam problem z moim john deerem 6506 padł mi licznik i musiałem kupić nowy przysłano mi licznik z instrukcją podłączenia i sobie z tym poradziłem problem jest tego typu że źle pokazuje prędkość i obroty wom-u nie pokazuje .W przysłanej z licznikiem specyfikacji są jakieś adresy ale jest uwaga żeby dostosować się do ustawień producenta . Czy posiada ktoś adresy BIF do tego modelu a jak nie to gdzie tego szukać  pozdrawiam
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj