Skocz do zawartości

Niedziela cała hydraulika w bizonie

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

W piątek wyjechałem bizonem z056 po zimie zaczepiłem heder wszystko działało normalnie. W sobotę wjechałem kosić zboże i przestała działać hydraulika w bizonie czyli podnoszenie opuszczanie hederu motowidel przyspieszacz wspomaganie kierownicy dosłownie wszystko . Olej jest na miarce paski pompę hydrauliczna napędzają . Udało mi się tylko dojść że drży, hałasuje rurka zasilająca pod podłogą a wcześniej tego nie robiła . Stało się to nagle ,w tamtym roku na mniejszych obrotach nie chciał zabardzo podnosić hederu ale na obrotach podnosił . Co to może być?

Opublikowano

Przy rozdzielaczu dwusekcyjnym zatkany jest paprochem  zawór przelewowy. Kluczem 27 nasadowym odkreć i od czoła jest taka mała dziurka cieńsza od szpilki.

Opublikowano
1 godzinę temu, logan3512 napisał:

Nie działa kierownica

To będzie wina po stronie pompy. A olej jest? 

Może być jeszcze dzielnik strumienia. Jednocześnie podnoś heder i kręć kierownica

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek1231
      Witam mam pytanie czy przerabiał ktoś układ chłodzenia bizona dokładając kosz chłodnic z innego kombajnu tak żeby nie niszczyć skosów w bizonie. Myślałem też przesunąć chłodnice z frontu na bok silnika co o tym myślicie? 
    • Przez Operator1
      Witam mam problem przyspieszaczem przy bizonie z056 który przy wysuwie ładnie szybko się wysuwa a jak przy wsuwie siłownika wolno się wsuwa 
    • Przez JanooFPL
      Witam mam pytanie do was zmieniłem pas od napędu mocarni zauważyłem że z jednej strony był rant nie wytarty tak jakby od wariatora czy mam się martwić talerzami że są wytarte i pas wpada za głęboko ? 
    • Przez Piter333
      Witam, panowie kupiłem sieczkarnie do bizona na elektromagnes, jaki przwod dociągnąć do zasilania go i czujnika zapchania, jaki przekrój? 
    • Przez sieradzkieteam
      Witam.jaki heder pasuje inny do bizona zo56 żeby był mniejszy a żeby mocowanie pasowało.pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v