Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie no karmić to i owszem chyba do tej pory nikt nie narzekał 

Macie do wyboru albo sobie w haremie mieszkac  i krowy doić albo na strajk wywiozę na granicę bo ode mnie to niedaleko 🤣 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pigmei napisał:

Ciekawe czemu i pochwał nie widać, przypadek ? ;)

Dzieci zadowolone ,po mnie widać a mój od wesela 20 kg przybrał to chyba działa, tylko on bardzo wysoki i bardzo szczupły był to teraz jest idealnie  🤣

Edytowane przez Migotka
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Migotka napisał:

Macie do wyboru albo sobie w haremie mieszkac

A co to za harem dla mnie z chłopami, chyba że dla Ciebie, jeszcze mi tam który hemoroidy wk***i.  🙆‍♂️ xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

A co to za harem dla mnie z chłopami, chyba że dla Ciebie, jeszcze mi tam który hemoroidy wk***i.  

🤣🤣🤣🤣

Za to masz hamem z ogonkami 🐄

Opublikowano
14 minut temu, Migotka napisał:

🤣🤣🤣🤣

Za to masz hamem z ogonkami 🐄

Poszło dwóch kolegów na dziewczyny, jeden spotkał dziewczynę i poszedł z nią w krzaki, drugi spotkał krowę na łące i też poszedł z nią w krzaki, pierwszy dawno wrócił i czeka na drugiego w umówionym miejscu, coś tam robił tyle czasu pyta tego drugiego ten pierwszy, a ty myślisz że tak łatwo jest przewrócić krowę na łopatki, odpowiada mu ten drugi.   :P

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, Migotka napisał:

Ok chłopcy 🤣

ale zajebisci jesteście 🙃🙂

Wiemy.    :P   xD

Przed chwilą, Migotka napisał:

Dobrej nocy i miłej niedzieli 🙂

Dziękuję ❤️

Wzajemnie Pozdrawiamy.   :)

• Like 1
Opublikowano

cos dlugo spicie ??

17 godzin temu, Migotka napisał:

Zrobiłam dzieciom kakao z wiatraczkiem do picia na krowim mleku a nie puchatka na uht 🙃

ja do budyniu dodawalem kakao w piatek..kupile kiedys inne ale kiepski smak mialo.. mleko juz od lat uszate abo czasami sweze..

17 godzin temu, Desperado napisał:

Uroda może zawsze wrócić, młodość bym lansował tezę, że raczej nie wróci. :)

ja przechodze aktualnie druga mlodosc..niestety nie sam, wiek mozliwosci wyszalenia sa kiepskie..

16 godzin temu, Migotka napisał:

Ps zawsze pięknego mogę zaprosić do pilnowania wędzarni w poniedziałek jak kiełbasa się będzie wędzić 🙃

A tu masz rację 🤣

ja tez lubie wedzic...chyba rok jak nie robiem tego.

16 godzin temu, Desperado napisał:

No bo, Ty dziewczyno, Ty mnie nie znosz, od Rzeszowa jestem bednorz, robię beczki, beczułeczki, a wieczorem na dzieweczki.  :)

tylko to ci z ojczystych stron zostalo. 

ojciec to lubil spiewac..

choc to matka miala przodkow spod rzeszowa..

15 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Szonuś nie wiesz przypadkiem gdzie mieszkaniec podkrakowskiej wsi?

Coś go nie słychać...

impreze od wczoraj robie..dzisiaj poprawka

ostateczne pozegnanie z mlodoscia -nie mam dzieci.. juz dorosle sa..

podzwonilem po paru lokalach to ceny 18 oscyluja w graniczach 150-200 zl . 

weselcu corki wyszlo po 250..

15 godzin temu, Migotka napisał:

No nie na chwilę wyszła a tu takie teksty 😛🤣😛

Jak od Rzeszowa to już do mnie niedaleko 🤣

wsiadam w neo-busa i jade.. boguchwala -grunwald to daleko od ciebie ??

moi przodkowie na poczatku XIX w przybyli znad rzeki strug ,po wielkiej zarazie sprowadzili ludzi spod rzeszowa..

15 godzin temu, Pigmei napisał:

Aaaa to z takiej przyczyny ubiliście świnioka, on pewnie  z tego powodu bardzo sie cieszy 🤣

Żeby nie było, sam jestem mięsożerny 😋

od razu widac ze to sklepowe......

14 godzin temu, Desperado napisał:

Jak byłem w wojsku to 90 chłopa stało nago jeden za drugim w kolejce do łaźni, jak komuś spadło mydło, to mył się bez mydła, nikt nie ryzykował schylania się po to mydło.   xD

i temu do dzisija sie nie myjesz i w piwnicy siedzisz ?? trauma z mlodosci 😂

dziwne nie raz i nie dwa,  kapalem sie z innymi facetami i nigdy takich marzen nie mialem jak sean..

Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał:

cos dlugo spicie ??

DZIEŃ DOBRY 

kupile kiedys inne ale kiepski smak mialo.. 

Ja jak kupiłam kiedyś w biedronce to też mialo dziwny smak to wolę decomorreno 

wsiadam w neo-busa i jade.. boguchwala -grunwald to daleko od ciebie ??

Boguchwała to nie tak daleko  , za czasów randek jeździłam neobusem z Wroclawia w bieszczady  🙂

od razu widac ze to sklepowe......

Jak mi załatwisz prawdziwego swiniaczka to z chęcią kupię i więcej zapłacę  😂

Opublikowano

a to sklepowe to z jakich jak nie prawdziwych ??

takich prawdziwych z tluszczykiem to nawet juz pod wadowicami prawie nie ma . na ziemniakach i pokrzywach,lucernie pasionych..

do nas asf jeszcze nie dotarl..mae ma szanse po swin juz prawie nie ma.. mieso z zagranicy ciagna ..bo masarni nie brakuje.

niedawna jazda neobusem do polanczyka to chyba najgorsze wspomnienie z podrozy.. z powrote flix-em to zupelnie inna byla.

do rzeszowa to byla prawdziwa masakra, potem juz bylo lepiej po przesiadce.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, jacus napisał:

a to sklepowe to z jakich jak nie prawdziwych ??

takich prawdziwych z tluszczykiem to nawet juz pod wadowicami prawie nie ma . na ziemniakach i pokrzywach,lucernie pasionych..

do nas asf jeszcze nie dotarl..mae ma szanse po swin juz prawie nie ma.. mieso z zagranicy ciagna ..bo masarni nie brakuje.

niedawna jazda neobusem do polanczyka to chyba najgorsze wspomnienie z podrozy.. z powrote flix-em to zupelnie inna byla.

do rzeszowa to byla prawdziwa masakra, potem juz bylo lepiej po przesiadce.

To jak już w Polańczyku byłeś to mogłeś zajechać 😛

Ja juz neobusem od jakiś 9 lat nie jeżdżę to nie wiem jak jest teraz 

Sklepowe to teraz w większości już z Holandii czy Danii , malo kiedy się trafia polskie bo tych gospodarstw to jak na receptę ...

Edytowane przez Migotka
Opublikowano

A u mnie to w sklepach mięsa od okolicznych hodowców nie brakuje. W pobliskim mieście, PSSy mają małą rzeźnię i sprzedają mięso w swoich sklepach.

Zresztą dużych ferm kontraktowych też nie brakuje. Nie cały kilometr mam do takiej jednej, gdzie tuczarnia jest na 9tys. sztuk. Gdzie te świnie później wywożą, to nie mam pojęcia.   

Opublikowano

bc moze na wycieczke ..

chyba polowa miesa juz z zagranicy,..im sie oplaci a nam nie. temu tyle zboza nie ma komu sprzedac.

migotka-moze nastepnym razem - chyba ze nie dozyje ,poprzedni raz w bieszczadach bylem w 90 r.😂, nocleg w szkole rolniczej ,potem mala i wielka petla bieszczadzka, polonina wetlinska z pieknymi widokami -znaczy mgla byla taki ze widac bylo tylko ziemie pod nogami 😂

celem spontanicznej wycieczki byla solina ,zapora i kolejka,.umyslalem sobie tydzien wczesniej ,pogode zapowiadali..

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, bergman31 napisał:

A u mnie to w sklepach mięsa od okolicznych hodowców nie brakuje. W pobliskim mieście, PSSy mają małą rzeźnię i sprzedają mięso w swoich sklepach.

To powiem ci że zazdroszczę ci takiego czegoś ... Bo tu trzeba się dobrze nagimanastykowac  by dostać takie mięso jakie kupilam , a kupić w delikatesach coś śmierdzącego zapakowanego w folię z podpisem Morliny/  Sokołów a mięso z Danii czy Holandii to ja dziękuję  ...

Edytowane przez Migotka
Opublikowano (edytowane)

Tej lokalnej rzeźni można nawet zlecić ubój i rozbiór własnej świni. Jednego dnia przywozi się swoją świnię a drugiego dnia odbiera się poporcjowane mięso. 

W sąsiednim mieście jest duża ubojnia i masarnia.  Z braku wystarczającej ilości świń od okolicznych rolników, jest zmuszona sprowadzać żywiec z zagranicy.

Edytowane przez bergman31
Opublikowano
Dnia 17.02.2024 o 19:47, Migotka napisał:

No nie, aż sobie to zapisze 😆😆😆

A już myślałam że ten tydzień całkowicie beznadziejny będzie ...

A tu taki miły akcent 🙂

Jak na swój wiek to masz teksty 😛

Ale co tu zapisywać. Parę wyuczonych tekstów od lat tych samych- do każdej nowej na forum😂 

IMG_20240219_122311.jpg