Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym nie przesadzał z tymi głąbami , mają wystarczającą wiedze do nauczania tylko żęby jeszcze troche wiecej motywacji i bedzie ok , szkoda ucznia piątkowego żęby został nauczycielem w ,, pierdziszewie dolnym '' 

5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Z pokolenia mojego ojca nauczycielami zostawali uczniowie "piątkowi", w moim pokoleniu uczniowie "czwórkowi" a teraz tacy co ledwo zdali maturę i potem skończyli byle jakie studia w Pierdziszewie Dolnym ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ja kumam, wyższy poziom płac sprawi że będzie większa podaż na rynku nauczycieli, tym sposobem głąby nie znajdą zatrudnienia i nie będą uczyć kolejnego pokolenia głąbów ...

A może to zadziała tak jak to ujeles wyżej, że nadal nikt z tych mądrzejszych nie będzie się użerał z dziciakami i matkami. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

Ja bym nie przesadzał z tymi głąbami , mają wystarczającą wiedze do nauczania tylko żęby jeszcze troche wiecej motywacji i bedzie ok , szkoda ucznia piątkowego żęby został nauczycielem w ,, pierdziszewie dolnym '' 

Ja za to uważam że ktoś kto ledwo zdał maturę nie nadaje się na nauczyciela gdziekolwiek ... Sam nie miał motywacji do nauki to jak ma zmotywować innych.

5 minut temu, jajonasz napisał(a):

Tyle że przy korepetycjach musisz mieć jakieś wyniki, bo nikt Ci nie będzie płacił jak oceny dalej będą słabe. A nauczyciela kto rozlicza z tego czy dzieciaka czegoś nauczy czy nie? Więc odbębnić program po łebkach i fajrant. 

Co innego na korepetycjach pracować z jedną osobą indywidualnie, a co innego mieć grupę 25 osób z którymi spotykasz się na 1-5h w tygodniu w zależności od przedmiotu ... Ile masz czasu na jednego ucznia ? Od 2min do 10min tygodniowo w zależności od tego czego uczysz.

2 minuty temu, Badwolf napisał(a):

A może to zadziała tak jak to ujeles wyżej, że nadal nikt z tych mądrzejszych nie będzie się użerał z dziciakami i matkami. 

Jak pensja będzie np 8000 na rękę ? Może nie w podstawówce, ale w szkole średniej dobry nauczyciel nie powinien zarabiać mniej. Tylko za tym mają iść efekty, rozliczenie np z średniego poziomu matury uczniów.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No to skoro mają tak dobrze to dlaczego @jarecki i @Badwolf nie jesteście nauczycielami ??

Na studiach próbowałem prowadzić korepetycje, 2h wytrzymałem z tymi głąbami, i powiedziałem sobie nigdy więcej xD Mamusia że on ma problem z zadaniami tekstowymi, a głąb nawet tabliczki mnożenia się na pamięć nie nauczył ...

Q moje podanie chyba już z 10 lat leży do nauki zawodu. Chyba gdzieś się zakopało w tejże stercie 🤣

• Haha 1
Opublikowano

Nauczyciel jednak musi mieć wiedzę, żeby uczyć a wyniki wychodzą podczas egzaminów i wtedy widać, które miejsce zajmuje klasa np. w gminie. 

Policjant nawet nie musi mieć matury, więc nie można za dużo wymagać a tym bardziej płacić za taką pracę nie wiadomo ile. 

Opublikowano
8 minut temu, wirruss napisał(a):

Nauczyciel jednak musi mieć wiedzę, żeby uczyć a wyniki wychodzą podczas egzaminów i wtedy widać, które miejsce zajmuje klasa np. w gminie. 

Policjant nawet nie musi mieć matury, więc nie można za dużo wymagać a tym bardziej płacić za taką pracę nie wiadomo ile. 

Od razu zaznaczę że ja bym nie mógł być policjantem bo mi mój światopogląd i honor na to nie pozwala. 

Nie porównuj policjanta do nauczycielki bo policjant ( jak nie ma pleców) to zaczyna od prewencji. Kolega był kilka lat to mi opowiadał jakie akcje z patola są. Bycie psem jest ryzykowne i spotyka się z ostracyzmem wśród spoleczenstwa

Policjant na dorobku ma dyżury po 12 godz. Świątek , piątek .. zabezpieczanie meczów, marszów itp. a taka pinda (co nic nie umie) co zaczyna być nauczycielka jakie ma niedogodnosci

Opublikowano
26 minut temu, wirruss napisał(a):

U nas  kto  nie  zdał  matury  poszedł  na policjanta  . Podczas  kontroli  na  drodze ciężko mi  o tym nie  wspomnieć  .Mam tylko  satysfakcję.

Opublikowano

Musiał Byś trochę popracować z młodzieżą to może Byś zrozumiał ile siły nerwów i cierpliwości trzeba mieć do dzieci a tym bardziej do rodziców, którzy są coraz bardziej roszczeniowi i potrafią chodzić do dyrektora na skargę za wystawione punkty z zachowania, bo przecież, dziecko to aniołek zamiast skarcić w domu i nie podważać autorytetu nauczyciela. 

Młody nauczyciel ma niewiele więcej jak minimalna krajowa a dopiero dyplomowany ma ponad 5tys ale to paru latach pracy i awansach.  

Nie jestem nauczycielem a tym bardziej policjantem ale zdecydowanie bardziej szanuje nauczycieli. 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, wirruss napisał(a):

Musiał Byś trochę popracować z młodzieżą to może Byś zrozumiał ile siły nerwów i cierpliwości trzeba mieć do dzieci a tym bardziej do rodziców, którzy są coraz bardziej roszczeniowi i potrafią chodzić do dyrektora na skargę za wystawione punkty z zachowania, bo przecież, dziecko to aniołek zamiast skarcić w domu i nie podważać autorytetu nauczyciela. 

Młody nauczyciel ma niewiele więcej jak minimalna krajowa a dopiero dyplomowany ma ponad 5tys ale to paru latach pracy i awansach.  

Nie jestem nauczycielem a tym bardziej policjantem ale zdecydowanie bardziej szanuje nauczycieli. 

Ja też szanuje bardziej nauczycieli. Poprostu za pracę jaką wykonują i umiejętności jakie są potrzebne + czas który spedzają w pracy nie ma co narzekać. Im by się przydało pójść do fabryki albo takiej biedronki na miesiąc i zobaczyć jak tam kobiety zapier...

Opublikowano

Uczyłeś kiedyś cudze dzieci? To po co zabierasz głos?.Ja sie np nie wypowiadam na ten temat że dziwka ma lekką i do tego przyjemną pracę za duże pieniądze

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Są zawody do których trzeba miec powołanie , i jest to policjant , wspomiana ,, dziwka '' i nauczyciel , kolega poszedł do pracy jako kierowca pogotowia sanitariusz wytrzymał ze 3 miesiące tylko i nie dał rady , chyba wypadek drogowy do którego został zadysponowany go uswiadomił ze to nie ta bajka 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kopin napisał(a):

Uczyłeś kiedyś cudze dzieci? To po co zabierasz głos?.Ja sie np nie wypowiadam na ten temat że dziwka ma lekką i do tego przyjemną pracę za duże pieniądze

Właśnie chodzi o to że uczę zawodowo młodzież w wieku +14 lat wiec, zabieram głos. A ty uczyłeś cudze dzieci? Bo jak nie to dlaczego zabierasz głos?

Edytowane przez Badwolf
Opublikowano

słuszna uwaga - młodzież dziś to banda wyrostków znająca swoje prawa zero kultury i szacunku dla starszych czy nauczycieli a najgorsze że rodzice to popierają nie jestem za biciem ale oko za oko już tak 

• Haha 2
Opublikowano
24 minuty temu, Badwolf napisał(a):

Właśnie chodzi o to że uczę zawodowo młodzież w wieku +14 lat wiec, zabieram głos. A ty uczyłeś cudze dzieci? Bo jak nie to dlaczego zabierasz głos?

Co powiesz , nie dowiedziałeś się że jesteś de.... od tej młodzieży ?.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galan99 napisał(a):

Co powiesz , nie dowiedziałeś się że jesteś de.... od tej młodzieży ?.

Nie muszę się nic dowiadywać. Tobie nikt nie musi mówić, wszyscy co mieli styczność z tobą wiedzą że jesteś nieud*****kiem i deb.. zrób coś ze swoim życiem, potem zaczepiaj innych😆

Edytowane przez Badwolf
  • Haha 7
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Badwolf napisał(a):

Nie muszę się nic dowiadywać. Tobie nikt nie musi mówić, wszyscy co mieli styczność z tobą wiedzą że jesteś nieud*****kiem i deb.. zrób coś ze swoim życiem, pierw zaczepiaj innych😆

Dobre,😂 

Widzisz Galan, chłop z młodzieżą wytrzymuje, a z tobą nie dał rady....😆

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
15 minut temu, Badwolf napisał(a):

Nie muszę się nic dowiadywać. Tobie nikt nie musi mówić, wszyscy co mieli styczność z tobą wiedzą że jesteś nieud*****kiem i deb.. zrób coś ze swoim życiem, potem zaczepiaj innych😆

Nauczyciel jak moja szwagierka .

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Prędzej grabarz, bo we wszystkim widzi koniec i nieszczęście....🤷‍♂️

Ty płaczesz że rolnictwo upada jak ma upaść to upadnie jaki problem .

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Też tak cię beszta?

Ja ją że to Żaden zawód klepać jedno i to samo przez 30 lat .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v