Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ponad 500zl rsm drożej jak w czerwcu. 

Nic się nie znacie, zamiast kupować polidap to się bierze X BACTER za około 250zl, nie trzeba ciągać ponad 100kg nawozu, wystarczy pare gram, a dodatkowo w bonusie mamy 40N! 

• Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomek90 napisał(a):

Ponad 500zl rsm drożej jak w czerwcu. 

Nic się nie znacie, zamiast kupować polidap to się bierze X BACTER za około 250zl, nie trzeba ciągać ponad 100kg nawozu, wystarczy pare gram, a dodatkowo w bonusie mamy 40N! 

Sprawdzone to?🤔

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem ja stosowałem środki tego typu  jak azotopower i szkoda kasy tylko ze ph było nie uregulowane a to podobno podstawa do tego typu środków.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

No ostro promują ten produkt, coś mi się zdaje że ktoś próbuje na tym zbić niezłą kasę. Przy tych cenach zastosowanie tego produktu powinno się przyczynić do wzrostu plonu o 0,5t/ha w co wątpię 

Opublikowano
Godzinę temu, radekz200 napisał(a):

sławek w poniedziałek przywożą nawozy 😛

Jak by do mnie przywozili to by mnie interesował a tak to mnie lata 🤷‍♂️

Godzinę temu, Strongman napisał(a):

A dopłaty wy dostali ze nawozy mają drożeć, nikt z moich znajomych jeszcze nic nie dostał,podobno pieniędzy niema.

Coś tam wpłynęło...

Opublikowano (edytowane)

W programie tydzień panowie w garniturach żalą sie że polscy rolnicy wybierają nawozy ze wschodu i wspierają rosyjski wysiłek wojenny...

Opowiadają jakie to są złe i bez jakości. Jak biorą zboże z ua to jest dobrze. 

2 minuty temu, Raptus902 napisał(a):

Edytowane przez Raptus902
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Nasi panowie w garniturach stworzyli warunki by polski rolnik kupował nawozy z importu, więc wniosek jest jeden - to panowie w garniturach zrobili wszystko by wesprzeć rosyjski wysiłek wojenny, a teraz próbują znaleźć kozła ofiarnego.

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Nasi panowie w garniturach stworzyli warunki by polski rolnik kupował nawozy z importu, więc wniosek jest jeden - to panowie w garniturach zrobili wszystko by wesprzeć rosyjski wysiłek wojenny, a teraz próbują znaleźć kozła ofiarnego.

nie, to ruscy pchają nawozy po dumpingowych cenach żeby wykończyć produkcję w innych krajach. Jak mamy konkurować cenowo z krajem który ma niższe koszty bo tam połowa ludzi nie ma kibla w domu o ciepłej wodzie nie mówiąc. z patologia na cenę nie wygramy 

Opublikowano
4 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

nie, to ruscy pchają nawozy po dumpingowych cenach żeby wykończyć produkcję w innych krajach. Jak mamy konkurować cenowo z krajem który ma niższe koszty bo tam połowa ludzi nie ma kibla w domu o ciepłej wodzie nie mówiąc. z patologia na cenę nie wygramy 

Nie, trzeba patrzeć dalej,  to politycy zadecydowali by w newralgicznym okresie pchać za darmo nawóz na Ukrainę a kosztem obciążyć krajowy rynek i polskiego rolnika. Podniesiono drastycznie koszt produkcji i dodatkowo ściągnięto zboże wyprodukowane na tanim polskim nawozie pogłębiając zapaść naszego rynku.

Teraz zbierają żniwo tych działań.

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Nie, trzeba patrzeć dalej,  to politycy zadecydowali by w newralgicznym okresie pchać za darmo nawóz na Ukrainę a kosztem obciążyć krajowy rynek i polskiego rolnika. Podniesiono drastycznie koszt produkcji i dodatkowo ściągnięto zboże wyprodukowane na tanim polskim nawozie pogłębiając zapaść naszego rynku.

Teraz zbierają żniwo tych działań.

Podziękuj swojej ukochanej PiSdzie, bo to właśnie efekty ich działań ...

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Tyle?

Ja podziękowałem przy urnie.

Ty swoim patologom nie podziękujesz? Czemu to ciągną, czemu cichaczem oddają udziały w GA rosyjskiemu oligarsze? Czemu szykują grupę do upadku i przejęcia?

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał(a):

Tyle?

Ja podziękowałem przy urnie.

Ty swoim patologom nie podziękujesz? Czemu to ciągną, czemu cichaczem oddają udziały w GA rosyjskiemu oligarsze? Czemu szykują grupę do upadku i przejęcia?

to co robią konkretnie? bo ceny mają jak YARA i inni europejscy producenci. mają sprzedawać poniżej kosztów produkcji? ja mam to w d*pie że 100 zł drożej niż ruski i tak kupuje nasz ale wielki obszarnik z sąsiedztwa nie przepuści okazji by sprzedać Polskę i już ściąga tiry ruskiego tak jak ściągał zboże i sprzedawał jako nasze i jeszcze za to dostał dopłatę 

Opublikowano
20 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

Jak dumpingowe ceny? W Niemczech nawozy były dużo tańsze niż u nas ( nie wiem jak jest teraz bo nie interesowałem się ) a u nich koszta produkcji też są dużo większe. A jednak potrafili zrobić tańsze nawozy. I muszę konkurować z Polakami którzy chcą kupić 10-15 letniego passata i mieszkanie na kredyt. A Niemcy kupują nowe Audi czy bmw z salonu i dom bez krechy. Otwórz oczy. U nas patologia pogania patologię. Braciom oddają wszystko za darmo. Dodatkowo jest to spółka państwowa to dokłada się też słono do budżetu. Więc niby nam coś dadzą a potem to odbiorą w cenie nawozu. Niech ci panowie zrobią porządek w zatrudnianiu i zarobkach, później w produkcji i będziemy mieli tani nawoz. Ale my nie możemy być konkurencją dla zachodu więc nigdy tak nie będzie bo nam nie pozwolą 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Agrest napisał(a):

A jak uratować nierentowny zakład ? W czasach zawieruchy wojennej gdy dorabiali się na nawozach Obajtek wyciągnął każdą złotówkę zysku, PiSda podpisała wspaniałe kontrakty na najdroższy w Europie norweski gaz, ta firma nie ma perspektyw, zresztą, jak każdy zakład zarządzany przez debili po Collegium Tumanum z nadania rządu ( nie ważne jakiego) ... Za PiSu niby były zyski, ale to nie zasługa zarządców a "kreatywnych" księgowych ...

PiSda sobie wymyśliła że naszym kosztem wyśle tanie nawozy na Ukrainę, nawozy pojechały ale polski rolnik nie chce tego finansować, wybiera nawozy z importu i zakłady zamiast wstać z kolan wywaliły się na ryj ... Jak zresztą wszystko co miało wstać z kolan za czasów PiSdy ... Tak się właśnie kończy gdy zakłady są zależne od polityków i ich decyzji ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v