Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cyklowi otwartemu radzę zrobić sobie przerwę wakacyjną od wstawienia, praktykuje od kilku lat i się sprawdza, potem kupuje końcem lata zawsze tańszego warchlaka i na święta cena na tucznika lepsza od kilku lat i się dobrze wychodzi na tym. sprzedaż w czerwcu ostatnia z reguły najwyższe ceny w ciągu roku tucznika i potem znowu na koniec roku sprzedaż i się to fajnie skleja

Opublikowano
1 godzinę temu, bandzior11 napisał:

Mała giełda nic nie sprzedała cena zero 😥

Coś czuje że będzie teraz zjazd w dół 

Ale jak to, prąd do góry, pensja minimalna też a świnie w dół? 😂

1 godzinę temu, bandzior11 napisał:

Mała giełda nic nie sprzedała cena zero 😥

Coś czuje że będzie teraz zjazd w dół 

Ale jak to, prąd do góry, pensja minimalna też a świnie w dół? 😂

Opublikowano
Dnia 27.06.2024 o 16:09, Marcinrolnik2022 napisał:

No cena w dół. I pogłowie w dół. Czyli nie opłaca się hodowla. Brak locha +. Będzie ciekawie.

Zastanawia mnie jedno , pewien zakład bije 250-300 szt/na dzień macior i knurów (ostatnio nawet było 600 szt ) zastanawia mnie jedo skąd mają takie ilości ?

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, DRIPOL napisał:

Zastanawia mnie jedno , pewien zakład bije 250-300 szt/na dzień macior i knurów (ostatnio nawet było 600 szt ) zastanawia mnie jedo skąd mają takie ilości ?

mówisz o sapiechowskich?

Opublikowano

Ktoś ogarnięty w temacie dofinansowanie bioasekuracji. Jest napisane że zabezpieczenie pomieszczeń to wrota wjazdowe do tuczarni dałoby radę podciągnąć? Ewentualnie co pod to można podpiąć?

Opublikowano

Jeżeli chodzi o myjkę wysokociśnieniowa na gorąco wodę to przejdzie bez problemu taka za 30tys zł? Czy są jakieś wytyczne jaka mi się powiedzmy należy?

Opublikowano (edytowane)

Trzeba pamiętać o limicie deminimis 20 tys euro - jakieś 90 tys zł na 3 lata

2 godziny temu, Lukas210 napisał:

Jeżeli chodzi o myjkę wysokociśnieniowa na gorąco wodę to przejdzie bez problemu taka za 30tys zł? Czy są jakieś wytyczne jaka mi się powiedzmy należy?

Edytowane przez bizon1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v