Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Soltys85 napisał:

Tak zaczol sprzątać, 1000 spółek sprzątnął przez dwie kadencję recepta na budżet. Prawie całą moja klasa na szparagach i zmywakach bo to sposób na bezrobocie. Ostatnie lata bezrobocie najniższe w UE. Większego kryzysu niż pandemia nie było. Większa minimalna to większy ZUS. Wszystko co napisałeś do obalenia tylko szkoda czasu nie przekonam Cię ani Ty mnie. Nie jestem fanatykiem PiS tylko pamiętam jak 8 lat zaciskałem zeby za rządów PO PSL.  

Co do cen jak jest z Vat przy sprzedaży mleka odejmują z faktury 7%? Warto zakładać oddzielny licznik na oborę?

Ja mam oddzielny licznik na oborę vatowiec . Do ceny prądu należy dodać 23% vatu . 

W tamtym roku tarcza na dom 4000 i na oborę 4000. 

Za dom rachunek 270 zł co miesiąc rozliczenie co pół roku . 

Na oborę spisują raz w miesiącu średnia cena ok 1400 zł brutto. Wszystkich krów dojnych i zasuszonych 40 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Akardin napisał:

Chłopie ja mam większe ilości i parametry i wiem jaka cena jest w mlekovicie.... Nie musisz sprawdzać chyba czas na zmianę mleczarnii już mlekpol namawiał było przejść pół.roku temu a nie gówna się trzymać .... 

To dobrze chłopie że masz  , a i tak napisze powyżej 44tys jest 26 gr/ l.

Opublikowano
1 godzinę temu, greg1985 napisał:

Ja mam oddzielny licznik na oborę vatowiec . Do ceny prądu należy dodać 23% vatu . 

W tamtym roku tarcza na dom 4000 i na oborę 4000. 

Za dom rachunek 270 zł co miesiąc rozliczenie co pół roku . 

Na oborę spisują raz w miesiącu średnia cena ok 1400 zł brutto. Wszystkich krów dojnych i zasuszonych 40 

Jaka taryfa na oborze? Ja się gryzę czy przejść na VAT jak będzie teraz budowa, jedno z pytań to czy mnie nie wpakują z prądem na jakąś gorszą taryfę, teraz na G12W płacę za dom tyle co Ty a za licznik na oborę niecałe 600 zł. I czy w ogóle będzie to wszystko na Vacie bardziej skomplikowane, czy będzie opłacalne. 

Opublikowano
2 godziny temu, niesamowity90 napisał:

Jaka taryfa na oborze? Ja się gryzę czy przejść na VAT jak będzie teraz budowa, jedno z pytań to czy mnie nie wpakują z prądem na jakąś gorszą taryfę, teraz na G12W płacę za dom tyle co Ty a za licznik na oborę niecałe 600 zł. I czy w ogóle będzie to wszystko na Vacie bardziej skomplikowane, czy będzie opłacalne. 

Ja jestem na taryfie C na oborę na dom G

Z tego co mi wiadomo jak będziesz na oborę chciał założyć licznik to z automatu ci walną C i raczej nie będzie dyskusji ale czy to prawda lepiej dokładnie dopytać w elektrowni.

Gdzieś czytałem że były plany żeby wszystkich rolników wrzucić na taryfę C ale czy były tyło plany 🤷

Opublikowano

Jak wyzdrowieję z tego dziadostwa , to myślałem żeby założyć hodowlę highlandów i sprzedaż rhd , co o tym myślicie , highlandy mają minimalne wymagania bo to dzikie bydło... generalnie bardzo mi się podobają - ogólnie ta koncepcja / pomysł hodowania tych futrzaków bardzo bliska mojemu sercu jest , nie zależy mi na kokosach , bardziej cieszenie się z każdej sekundy życia.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Pawel29 napisał:

Dzięki @slawek74

Ciekawe czy teraz jak już od paru lat jest imienna umowa z pge na mnie i teraz chciał bym tylko NIP dopisać to czy nie przerzuca na taryfę C? Przy okazji takiej zmiany.

Nikt ci nie dopisze nipu w tych czasach ale głupa urżnąc spróbować możesz 

Opublikowano

Nie wiem czy 5 lat temu były inne czasy, ale mi bez problemu nip dopisali do imiennej faktury przy zmianie właściciela licznika, co więcej Pani w PGE sama to pierwsza zaproponowała.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v