Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To i dobrze że podwyższą te 50 gr dobrze  i na miesiąc mieć mniej więcej to co w Piątnicy 👏👍

Opublikowano
3 godziny temu, krzychu121 napisał(a):

To jest pewne . Ja nawet 2 zł bym obstawiał 

Ale zanim zjadą z ceną po nowym roku to w grudniu w parze z tą premią wszystkim w magiczny sposób parametry zjadą do dołu.

Opublikowano

Może tak być na razie są prawidłowe a jak będzie po podwyżce niewiadomo

Chociaż ciężka praca będzie za godziwe pieniądze 👏

Opublikowano
51 minut temu, karol091193 napisał(a):

Czyli można płacić więcej 🤣 coś czuję, że ta podwyżka jest spowodowana problemami dostawców. Chyba za dużo wypowiedzeń jest złożonych 🤭

Też mi się tak wydaje . Dużo konkretnych gospodarstw odeszło. A może piatnica będzie jeszcze kogoś chciała to i kolejni odejdą. Ciekawe czemu głównie chcą dostawców z mlekpolu. 

26 minut temu, Pawel29 napisał(a):

Ale zanim zjadą z ceną po nowym roku to w grudniu w parze z tą premią wszystkim w magiczny sposób parametry zjadą do dołu.

Oby się w takie rzeczy nie bawili. Narazie się wszystko zgadza a jak będzie później zobaczymy. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Parametry teraz są dobre ja mam teraz w ostatnim wyniku tł5,20 bi 3,60

Sławek74 chyba nawet takich nie ma 😱😲 @slawek74 co się śmiejesz masz takie wyniki 😲🤨

Edytowane przez Michal2399
Opublikowano (edytowane)

No rozpędza się ale konkurencja nie śpi, kilka dni temu w okolicy jeździli z Polmleku szukają dostawców ,,małym,,proponują co najmniej 2.30 brutto Łazorko też ze dwa może trzy msc temu jeździło a tak w ogóle to co u nich? Jak płacą?

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
Godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Też mi się tak wydaje . Dużo konkretnych gospodarstw odeszło. A może piatnica będzie jeszcze kogoś chciała to i kolejni odejdą. Ciekawe czemu głównie chcą dostawców z mlekpolu. 

Moim zdaniem jest dobrej jakości mleko. A jak ktoś chce do Piątnicy to ma świadomość, że tu wirówka nie przejdzie i byle kto nawet nie myśli o Piątnicy 🤔

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

Parametry teraz są dobre ja mam teraz w ostatnim wyniku tł5,20 bi 3,60

Sławek74 chyba nawet takich nie ma 😱😲

Za tłuszcz to chyba mało który zakład powyżej 4.5 płaci .... a wysoki oznacza że krowy mogą dawać wiecej litrów i lepiej sprzedawać litry niż parametry 😁

Opublikowano

@slawek74 mi obecna wydajność wystarczy 😉

Może kiedyś coś pokombinuje że zwiększaniem ale na razie nie potrzeba

Opublikowano
17 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Tylko że wg mojego rozumienia to są 2 opcje. Dużo sztuk na końcu laktacji lub zbyt duzo włókna a za mało treściwych. Przy takim tłuszczu wystarczy wrzucić 2kg zboża na sztukę a zrobimy z tego więcej jak 2l mleka. 

Opublikowano

I białka dorzuć 🙋‍♂️ ale to się nie opłaca 🤭🤣🤣🤷‍♂️

58 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Tł 4.46 bi 3.49 właśnie wyniki przyszły... i raczej będzie spadać 

Opublikowano
2 godziny temu, MariuszDe napisał(a):

No rozpędza się ale konkurencja nie śpi, kilka dni temu w okolicy jeździli z Polmleku szukają dostawców ,,małym,,proponują co najmniej 2.30 brutto Łazorko też ze dwa może trzy msc temu jeździło a tak w ogóle to co u nich? Jak płacą?

2.25 pow.10 tyś za październik za listopad+10 gr netto 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v