Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

A czemu ma się zwrócić ? Jak złoto kupujesz za zyski to też się zwraca? 

Ciekawe jaki procent rolników kupuje za zyski a jaki się zapożycza. Bo to "trochę" robi różnicę.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Troker1979 napisał:

Ciekawe jaki procent rolników kupuje za zyski a jaki się zapożycza. Bo to "trochę" robi różnicę.

To są zyski przyszłościowe 😉 

Dochód w rolnictwie ma z goła inną definicję. 

Opublikowano
5 godzin temu, radekz200 napisał:

kurła przyszedł rachunek za prąd…🤬🤬🤬🤬🤬🤬

Pochwal się ile naszego rachunku . 1500 zł na miesiąc ? 

Mój znajomy postawił oborę na dwa roboty udojowe plus do podgarniania paszy, na ruszta i czochradlo już o zbiorniku na mleko nie wspomnę . Podobno 17 tyś zł na miesiąc. Do PGE wpadł aferę zrobił ale rachunek i tak zapłacił. 

Nie ma paneli fotowoltaicznych 🤷🤷🤷

Opublikowano
17 minut temu, greg1985 napisał:

Mój znajomy postawił oborę na dwa roboty udojowe plus do podgarniania paszy, na ruszta i czochradlo już o zbiorniku na mleko nie wspomnę . Podobno 17 tyś zł na miesiąc. Do PGE wpadł aferę zrobił ale rachunek i tak zapłacił. 

Sąsiad za między hale udojowa zamienił na roboty (2) to przed zmianą systemu dojenie miał rachunek ponad 20 tys i  szybko zakładał panele na 30 kw .

Opublikowano
10 godzin temu, Marcin133 napisał:

Uśmiechnięta Polska😄dopiero początek panowie

Nie do końca PiS też czekał tylko wygranych wyborów i prad by był do góry i vat na żywność by wrócił 

Opublikowano

Ale nie wygrał i zostawił to wszystko dla PO i spółki 😂😂😂

Stefan Krajewski ostro prowadzi kampanię do europarlamentu na podlasiu filmy kręci jak aktor z Hollywood. W komentarzach jadą po nim jak po mokrej szmacie . Zrównał się prawie z Wąsikiem 😎😎

• Like 3
Opublikowano
8 godzin temu, greg1985 napisał:

no tyle będzie

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Marcin133 napisał:

Radek podejrzewam że ok 2tys na miesiąc złapałeś😉dzwon do mleczarni niech coś z tym zrobią 

nie no około 1500 za 2 liczniki, Ty masz fotowoltaike zadowolony?

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
greg1985 napisał:

Podobno między 3  a 4 kwartałem ma być odbicie cen mleka 🥲

a jooo dadzą premie na koniec roku i to będzie odbicie ceny 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, greg1985 napisał:

Stefan Krajewski ostro prowadzi kampanię do europarlamentu na podlasiu filmy kręci jak aktor z Hollywood. W komentarzach jadą po nim jak po mokrej szmacie . Zrównał się prawie z Wąsikiem 😎😎

Prawidłowo. Też mu wczoraj pocisnąłem.

Ich specjalność to piękne słówka przed wyborami.

Opublikowano

Ja też ma dwa jeden na dom taryfa g i na oborę taryfa c . Aktualnie za dom ok 265 zł co miesiąc rozliczenie co pół roku . Na oborę niedawno założyli licznik że szczytuje z odległości rachunek 1400 zł brutto co miesiąc niby szczytuje. Ale ten ostatni rachunek przyszedł mi 750 zł od 30 kwietnia do 1 mają. Nie wiem może szacunkowy a później przyjdzie jakieś wyrównanie 🤷🤷🤷

Opublikowano

Nie wiem skąd wy macie tak małe ceny prądu . 

Zużycie mam 2-3.5 tysiąca 

Cena wynosi obecnie 1.35 brutto 

A obecnie osoby z zablokowanych stawek płacą ok 0.49 ... 

Więc podwyżki dopiero idą 

22 godziny temu, greg1985 napisał:

Bo to debil jest 

Opublikowano
31 minut temu, Akardin napisał:

Nie wiem skąd wy macie tak małe ceny prądu . 

Zużycie mam 2-3.5 tysiąca 

Cena wynosi obecnie 1.35 brutto 

A obecnie osoby z zablokowanych stawek płacą ok 0.49 ... 

Więc podwyżki dopiero idą 

Bo to debil jest 

kurła kiedy można było zablokować te stawki?

Opublikowano

Mam 20kwh na dachu a rachunek 1tys za zeszły miesiąc do zapłaty był. Na starych zasadach bym wyszedl na zero bo tyle oddane było do sieci. Na nowych dostałem za to jak dobrze pamiętam 300zl.

Opublikowano
47 minut temu, radekz200 napisał:

kurła kiedy można było zablokować te stawki?

To do limitu. Jak się nie mylę ja limit coś w 15 dni wykorzystałem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v