Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
36 minut temu, Akardin napisał:

A co mają w gazetach pisać jak mleczarnie ich opłacają .... Cena mleka na chwilę.obecnapowinna być  ok 2.5 netto 

Proste porównanie serek z piatnicy 2.3 zł 

Serek z mlekovity 2.6 zł 

ale mleko w butelkach mają najdroższe 😛

Opublikowano
13 minut temu, ubogiwladek napisał:

Intermilk leci sam przerzut i kolo 2 zł chyba płaci.

To też by się zgadzało że przerzut jest w cenie około 2,2-2,3 netto skoro płacą około 2 zł dostawcom a przecież muszą zarobić też na koszta i utrzymanie firmy. 

Myślę że ta bajka z cena przerzutu 1,65 służy prezesom i przedstawicielom poszczególnych mleczarni do wybielania ich nieudolnego zarządzania 

• Thanks 1
Opublikowano
32 minuty temu, ubogiwladek napisał:

Intermilk leci sam przerzut i kolo 2 zł chyba płaci.

Nawet więcej bo ja mam niecałe 2zl a jestem niewielkim dostawca także więksi pewnie 2,10 będą mieli a jeśli chodzi o ten przezut to prezes mówił kiedyś że oni ten typowy przezut to jakieś 10-20%mleka a reszta to umowy z innymi mleczarniami 

Opublikowano

Tak ale np jak Rospuda rok temu poleciała z cena z 3zl na 1zl i jeszcze taki jeden odbiorca nie pamiętam który to u nas obniżyli o 30gr tak jak np w mlekovicie i w Mlekpolu wg ceny rynkowej także dla dostawców to jednak jest roznica

Opublikowano
29 minut temu, MariuszDe napisał:

Tak ale np jak Rospuda rok temu poleciała z cena z 3zl na 1zl i jeszcze taki jeden odbiorca nie pamiętam który to u nas obniżyli o 30gr tak jak np w mlekovicie i w Mlekpolu wg ceny rynkowej także dla dostawców to jednak jest roznica

Są umowy i dlatego was te obniżki tak mocno nie dotknęły. 

Opublikowano
36 minut temu, MariuszDe napisał:

No nie na 1 zl tylko na 1,6 zl najmniejszym ...

I nie z 3 zl a 3,5 zl najwiekszym wychodziło 

Opublikowano
23 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Weź chłopie nie żartuj sobie nawet bo mi się nie chce tego szukać w internecie ponad rok temu mieli niektórzy niewiele ponad 1zl

31 minut temu, krzychu121 napisał:

Są umowy i dlatego was te obniżki tak mocno nie dotknęły. 

A no widzisz a dwa posty wcześniej pisałeś że to samo właśnie chodzi o to że jest spora roznica

29 minut temu, slawek74 napisał:

☝️ o to to

to taki nie do końca przerzut... bo raczej kontrakt

Dokładnie tak jak piszesz w cenie jest duża roznica

29 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Znalazłem wrzucam w Internecie nic nie ginie 

received_710516393991565.jpeg.3b1abf0977752af7406b23508e77ed0e.jpeg

Opublikowano

Dwa dni świat z czego jeden to niedziela i wszystko niby zwalnia. Wszyscy robią dużo większe zakupy z czego połowa idzie później do wyrzucenia a ten o zwalnianiu pisze. Zaklinanie rzeczywistości level hard . Skoro piszesz już takie dyrdymaly to ile w mlekpolu w dół 30 czy 40 groszy? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, krzychu121 napisał:

Dwa dni świat z czego jeden to niedziela i wszystko niby zwalnia. Wszyscy robią dużo większe zakupy z czego połowa idzie później do wyrzucenia a ten o zwalnianiu pisze. Zaklinanie rzeczywistości level hard . Skoro piszesz już takie dyrdymaly to ile w mlekpolu w dół 30 czy 40 groszy? 

Zaklinanie to by było jakby mleczarnie nie eksportowały.  Zawsze w tym czasie była stagnacja albo spadki.

A w Mlekpolu nie wiem bo i niby skąd. Sprzedaję do konkurencyjnej firmy i myślę o premii.

Edytowane przez MlekpolLover
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, MariuszDe napisał:

Weź chłopie nie żartuj sobie nawet bo mi się nie chce tego szukać w internecie ponad rok temu mieli niektórzy niewiele ponad 1zl

A no widzisz a dwa posty wcześniej pisałeś że to samo właśnie chodzi o to że jest spora roznica

Dokładnie tak jak piszesz w cenie jest duża roznica

Znalazłem wrzucam w Internecie nic nie ginie 

received_710516393991565.jpeg.3b1abf0977752af7406b23508e77ed0e.jpeg

Policz se 1,12 z tego cennika plus doplata ilosciowa czyli + 0,28 ....dolicz tez dobre parametry i wyjdzie 1,6 ...tu moja pomylka ze najwiekszym a nie najmniejszym .

Tu jest bledne wyliczenie ....malo tego bylo tak chyba tylko jedem miesiąc albo dwa i zaraz dodali 20 groszy .....umiesz liczyc to przelicz 

1,12 +0,28 to nie jest 1,19 🤣🤣🤣🤣

Fakt jest taki ze cena jebla o 50 %

Tera nowa moda na rodzaje przerzutu nastala ....🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Policz se 1,12 z tego cennika plus doplata ilosciowa czyli + 0,28 ....dolicz tez dobre parametry i wyjdzie 1,6 ...tu moja pomylka ze najwiekszym a nie najmniejszym .

Tu jest bledne wyliczenie ....malo tego bylo tak chyba tylko jedem miesiąc albo dwa i zaraz dodali 20 groszy .....umiesz liczyc to przelicz 

1,12 +0,28 to nie jest 1,19 🤣🤣🤣🤣

Fakt jest taki ze cena jebla o 50 %

Czyli miałem rację napisałeś że najmniejszym a najmniejsi mieli dopłatę ilościowa 5gr a nie 28 i przy słabych parametrach wychodziło niewiele ponad 1zl pisali na FB niektórzy że mieli po 1,10

Opublikowano

A ktoś pokaże fakturę na te 2,2 zł na przerzut? Czy też kontrakt z aktualna data? Zgaduje że nikt. Lepiej juz nic nie pisać bo i tak w rzeczywiste notowania nikt nie wierzy. Miłej niedzieli.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Dwa dni na które statystyczny Polak wyda 5 razy więcej niż normalnie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v