Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jedyne co można uznać to, że sprzedaż z VAT, to szybciej masz jakieś pieniądze do dyspozycji.  Tak to trzeba czekać do zwrotu. Finalnie tyle samo zostaje w kieszeni. Chyba, że ktoś nie robi żadnych zakupów i musiałby oddać VAT do US. Wtedy to niech lepiej myśli o przejściu na ryczałt. 

• Thanks 1
Opublikowano
robert1226 napisał:

Haha no właśnie zastanów się przecież vat dodany i tak jest do oddania , z zakupów tak jak było na konto.

3 minuty temu, magic88 napisał:

tylko coś kupując płacisz brutto, a dostając w netto 0% masz mniejszy kapitał do dyspozycji na koncie, jeszcze tego niektórzy nie ogarniają

No właśnie ogarnij się.

To ogarnij się to do mnie? Przeanalizuj wnikliwie, a jeżeli potrzebujesz pomocy to księgowa może wytłumaczy

Opublikowano
Leszy napisał:

Sławek, ty sobie jaja robisz czy coś? 

5 minut temu, slawek74 napisał:

mylisz się...

teraz wszystek vat z zakupów na konto a jak wróci to vat z mleka trzeba odliczyć .... zastanów się🙋‍♂️

jakie jaja ? przeanalizuj co napisałem a co jest...

Opublikowano
robert1226 napisał:

Tak tak niech Ci wytłumaczy że jak dostaniesz vat do mleka to i tak go musisz oddać nawet niech Ci na piśmie da.

Widzę, że nadal nie zrozumiałeś... to że musisz oddać to wiadomo! Ale mając do dyspozycji środki dane jako VAT mogą one zarabiać do czasu rozliczenia, ale ty są potrzebne szersze horyzonty

Opublikowano
robert1226 napisał:

Dla mnie nie ma różnicy czy ja go oddaje dziś czy za dwa tygodnie .

To te twoje horyzonty to tak że dasz dziecku zabawkę  ono się ucieszy, a ty te zabawkę i tak mu zabierzesz .

To porównanie jest zupełnie nieadekwatne do sytuacji. Tu nie chodzi o 'ucieszenie się', a o możliwości do wykorzystania, ktoś je dostrzega lub nie

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, magic88 napisał:

To porównanie jest zupełnie nieadekwatne do sytuacji. Tu nie chodzi o 'ucieszenie się', a o możliwości do wykorzystania, ktoś je dostrzega lub nie

Mało kto to rozumie. Vat oddac trzeba ale przez jakiś czas można tymi pieniędzmi ,, obrócić '' i zarobić parę,,groszy ''. 

Jakby w rządzie by wychodzili z takiego samego założenia jak tu co nie którzy to mogli przecież nam ten VAT zastawić a jednak zabrali 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
9 godzin temu, Krechoses11 napisał:

potwierdzone info?

Specjalnie tak napisałem bo każdy wieszczy obniżki więc wolę zmień trend spekulacyjny 😉tak więc liczę na podwyżkę 😉

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, robert1226 napisał:

Jak ktoś jedzie na oparach to może mu coś to pomoże,  ja nie widzę różnicy bo i tak to nie idzie do mojej kieszeni .

I tu się znów mylisz, ile można zarobić obracając 100zł, a ile kilkudziesięcioma tys. tego vatu? Więcej już nie będę tłumaczył, bo co najwyżej można tu zostać wyśmianym, ot nasza 'polskość'

Edytowane przez magic88
Brak kluczowego słowa
Opublikowano

"Podbicie wartości udziałów o 50% to ukłon właścicieli Grupy Polmlek w stronę rolników OSM, z którymi Polmlek wiąże poważne plany rozwojowe. " Coś pięknego, świetlana przyszłość,  zbawiciele przyszli w ostatniej chwili. Haha 

Opublikowano
18 minut temu, krzychu121 napisał:

Zakład przejęli,,za darmo " to co się dziwić że płacą 150% udziałów. Zakład był na skraju upadłości że musieli spłacać wielomilionowe długi  czy przejęli zakład bez długów?

Z tego co mi wiadomo to raczej długów nie bylo

Opublikowano

Dostałem:d tylko nie napisali w tym artykule że z tego 50 % trzeba było zapłacić podatek 19%. Wgl ten prezes gada że dotrzymali słowa i wypłacają. To co mogli nie dotrzymać skoro taka umowa była? 

Opublikowano
2 godziny temu, magic88 napisał:

I tu się znów mylisz, ile można zarobić obracając 100zł, a ile kilkudziesięcioma tys. tego vatu? Więcej już nie będę tłumaczył, bo co najwyżej można tu zostać wyśmianym, ot nasza 'polskość'

Jak najbardziej że tak , co nie zmienia faktu że i tak go trzeba oddać.

Opublikowano
magic88 napisał:

13 godzin temu, robert1226 napisał:

Jak ktoś jedzie na oparach to może mu coś to pomoże,  ja nie widzę różnicy bo i tak to nie idzie do mojej kieszeni .

ile tego vatu masz z mleka 100 a może 200...tys 🤦

mate12345 napisał:

mlekovita 

4.25tłuszcz, białko 3,3 ilość 23tyś, 2,18 brutto  pisaliście o obniżkach, z czego tu jeszcze obniżać.

rr?

cz nie mogli by wszyscy podawać cen netto 🤔

Opublikowano
mate12345 napisał:

mlekovita 

4.25tłuszcz, białko 3,3 ilość 23tyś, 2,18 brutto  pisaliście o obniżkach, z czego tu jeszcze obniżać.

w mlekpolu miałbyś 15 groszy więcej 🙃

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v