Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Rozmawiałem tylko z jednym który wykosztował się na oborę na coś ponad 100 sztuk, a potem ziemi nie kupił, i żałuje i sobie w brodę pluje lata po tym wydarzeniu. 

Mój brat młodego rolnika oddał...

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

z krsiny szmaciarzy 🤭😁 słyszałeś kiedyś jak sxmaciarze szmaty zbierali i handlowali czym popadnie... takie oszukańce 🤪

Dobrze że lulki pożadne.  Big milk naucz się poprawnej polszczyzny. Razem z @Strongman. Widać że za waszych czasów najglupsi zostawali na wsi 

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Miał kupić ziemię a nie było co? Czy inny powód 

• Haha 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

Rozmawiałem tylko z jednym który wykosztował się na oborę na coś ponad 100 sztuk, a potem ziemi nie kupił, i żałuje i sobie w brodę pluje lata po tym wydarzeniu. 

czemu ?

Opublikowano

Ja nawet pozapominałem na czas tych wszystkich ankiet dostarczyć i czegoś co tam jeszcze było, i tak zaliczyli. Po latach jeszcze do mnie babka zadzwoniła, że chce sprawę zakończyć i brakuje jeszcze jakiegoś papierka, i jakby dostała to zamknie teczkę i z głowy. 

Opublikowano
PAN88 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał: z krsiny szmaciarzy 🤭😁 słyszałeś kiedyś jak sxmaciarze szmaty zbierali i handlowali czym popadnie... takie oszukańce 🤪 Dobrze że lulki pożadne.  Big milk naucz się poprawnej polszczyzny. Razem z @Strongman. Widać że za waszych czasów najglupsi zostawali na wsi 

dobrze was złupili że masz taki ogromny ból a co do polszczyzny to zwykłe błędy co przez naciśnięci czcionki obok taki telefon 😛 maść masz 🤔🤭

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, PAN88 napisał:

Czemu i kiedy? 10 lat temu brałem, i nie było to problematyczne. 

To było coś koło 2008 może 2009, dokładnie nie pamiętam. Miał kupić ziemię i kupił, ale akt notarialny miał wcześniej niż dofinansowanie. To kupił jakieś maszyny, już nie pamiętam jakie. Ale nie mógł tego rozliczyć, bo przeznaczenie MR było na ziemię, a nie na maszyny. Zaczęli mu jakieś kontrolę robić tych kupionych maszyn. Któraś była używana i mu tam zagrozili, że nie bedzie można zmienić przeznaczenia dofinansowania. Się wnerwił, kontrolujących pogonił i dofinansowanie oddał

• Like 1
Opublikowano

@12Pafnucy obiecałem że dzisiaj będzie to jest. Jeszcze trochę roboty przy tym jest,ale ważne że się rozsuwają i nie rozchodzą. Jeszcze zamek i klamkę w małe drzwi wstawić, słupy albo zasypac albo zalać betonem ale to jak woda zejdzie bo wlało strasznie. No i folie zerwać ale to już na koniec,może jeszcze się zrobi obróbkę prowadnicy ale to też trzeba zamówić i przywiozą gotowca. Jak Ci się podoba?

IMG20240226064236.jpg

• Like 8
Opublikowano
Qwazi napisał:

6 minut temu, PAN88 napisał:

Czemu i kiedy? 10 lat temu brałem, i nie było to problematyczne. 

To było coś koło 2008 może 2009, dokładnie nie pamiętam. Miał kupić ziemię i kupił, ale akt notarialny miał wcześniej niż dofinansowanie. To kupił jakieś maszyny, już nie pamiętam jakie. Ale nie mógł tego rozliczyć, bo przeznaczenie MR było na ziemię, a nie na maszyny. Zaczęli mu jakieś kontrolę robić tych kupionych maszyn. Któraś była używana i mu tam zagrozili, że nie bedzie można zmienić przeznaczenia dofinansowania. Się wnerwił, kontrolujących pogonił i dofinansowanie oddał

to wtedy buło jeszcz 50tys dla jednego grosze dla drugiego góra pieniędzy....

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

No 50. On im wtedy przelał te pieniądze tego samego dnia, co miał tą kontrolę, to potem problem mieli jak to mają traktować...

Odsetek im nie oddawał

Bo oddał sam dobrowolnie 

Opublikowano
13 minut temu, Belaruss820 napisał:

@12Pafnucy obiecałem że dzisiaj będzie to jest. Jeszcze trochę roboty przy tym jest,ale ważne że się rozsuwają i nie rozchodzą. Jeszcze zamek i klamkę w małe drzwi wstawić, słupy albo zasypac albo zalać betonem ale to jak woda zejdzie bo wlało strasznie. No i folie zerwać ale to już na koniec,może jeszcze się zrobi obróbkę prowadnicy ale to też trzeba zamówić i przywiozą gotowca. Jak Ci się podoba?

IJakie to cudo ma wymiary i jaki mniej więcej koszt na gotowo ? Firma czy sam wszytsko stawiałeś ?

Opublikowano (edytowane)

I zanim wydali decyzje obligującą go do zwrotu. Dlatego też później nie wiedzieli jak to mają traktować 

3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Bo oddał sam dobrowolnie 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

No nieźle ja jak młody rolnik czy prow to wszystkiego 10 razy pilnowałem żeby dobrze rozliczyć w dobrych terminach a zresztą umowę miałem z biurem i oni biorą odpowiedzialność w razie wu za jakies problemy a w pandemii jakie jaja były i to prawda że stresu kosztowało 

Opublikowano
6 minut temu, Mateusz1q napisał:

No nieźle ja jak młody rolnik czy prow to wszystkiego 10 razy pilnowałem żeby dobrze rozliczyć w dobrych terminach a zresztą umowę miałem z biurem i oni biorą odpowiedzialność w razie wu za jakies problemy a w pandemii jakie jaja były i to prawda że stresu kosztowało 

Zacytuję mojego brata z tej sytuacji, do tej pory to powtarza: "pier..ę te pieniądze, nikt mi się nie będzie po podwórku panoszył i czegoś ode mnie żądał albo straszył"...

• Like 3
Opublikowano
Qwazi napisał:

No 50. On im wtedy przelał te pieniądze tego samego dnia, co miał tą kontrolę, to potem problem mieli jak to mają traktować...

Odsetek im nie oddawał

nie potrzebnie się uniósł napewno szło to innaczej i korzystnie rozwiązać aneksami...

Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał:

nie potrzebnie się uniósł napewno szło to innaczej i korzystnie rozwiązać aneksami...

On jest konkretny chłopak. W przeciwieństwie do mnie, mało mówi. Ale, tak samo jak ja, lubi gnój jedynie w pryzmie...po rozrzucony śmierdzi...jeden z kolegów go poznał, to może potwierdzić. Albo @Łolek może powiedzieć, co było, kiedy wysłał do mojego brata jednego przedstawiciela...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v