Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Jarek na republice występuje.

Może tam się czuć jak u siebie. Dosłownie 

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Oj tam, oj tam....

Pesel żeś glosowal albo inną jaką trzecia odnogę?

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

No nic. Rok czy 2 lata temu vicona kupiłeś i już byś zmieniał to trochę dziwne w obecnej sytuacji by było. A bel raczej za dużo nie robisz 

Toż sprzedał 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

No nic. Rok czy 2 lata temu vicona kupiłeś i już byś zmieniał to trochę dziwne w obecnej sytuacji by było. A bel raczej za dużo nie robisz 

To dla kolegi. 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Łolek napisał:

Jakie maszyny jakie ciągniki jakie gospo v

Te konie co ci sąsiad oprzątać chodzi 

Twoja frustracja nie wiele zmieni. A konie to nic do roboty nie mają. Nie musza. 

A ciągniki już nie raz pisałem ale jak cię interesuje mf 4270 z 2003 i mf 390 z 1989

29 minut temu, Łolek napisał:

Nie wypowiadaj się na temat rolnictwa proszę cię bo pojęcia o tym nie masz 

Idź podziwiać Andrzeja z Plutycz 

Nie muszę tutaj jest spora grupa jego wiernych fanów co w temacie komentują i co niedziela serial wiercenie oglądają. Ja już nie oglądam od dłuższego czasu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
50 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie ma co komu wyrzutów robić jak kto przedsiębiorczy.....

Tak przedsiębiorczy po ..uju, patologia j..ana, tylko wyciągają łapy po socjal. Wystraczy zobaczyć co się dzieje na FB w grupie o dopłatach. Dopłaty do wszystkiego: do utwardzenia terenu, do dachu, do ogrzewania, do ocieplenia, do silosów, na zakup ziemi, na zakup maszyn, które później stoją w pokrzywach.

Przedsiębiorcy od siedmiu boleści co nie potrafią wygospodarować wolnych monet na rozwój gospodarstwa, później cała reszta musi bulić więcej za wszystko co obięte dopłatami.

• Like 3
Opublikowano
13 minut temu, hubertuss napisał:

Twoja frustracja nie wiele zmieni. A konie to nic do roboty nie mają. Nie musza. 

A ciągniki już nie raz pisałem ale jak cię interesuje mf 4270 z 2003 i mf 390 z 1989

Nie muszę tutaj jest spora grupa jego wiernych fanów co w temacie komentują i co niedziela serial wiercenie oglądają. Ja już nie oglądam od dłuższego czasu.

Jaka moja frustracja 

Zajmujesz się rolnictwem hobbystycznie nie utrzymujesz z tego rodziny dlatego tak napisałem 

Ja nie mam powodu do narzekania bo udało mi się sprzedać qq w niezłej cenie a w branży mlecznej jeszcze nie ma tragedii, ale szlag mnie trafia jak patrzę na to co się dzieje a rządzący czy wcześniej czy teraz nie widzą problemu lub nie chcą go widzieć i fawiryzują inną nacje kosztem swoich obywateli, i jestem za pomocą Ukrainie ale uwarunkowaną pewnymi zachowaniami z ich strony 

30 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Toż sprzedał 

Toż kupił bo litkup piłem 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Każdy jest za pomocą ale nie swoim kosztem. też jestem za taka pomocą heheh. jak się zajmuje tak się zajmuje. Ale twoje pisanie to zwykły troling jest. Nic na to nie poradzę, ze jestem realista i wiem, że jak towaru na rynkach full bo jest nadprodukcja to nikt nic nie poradzi. Nic na to nie poradzę, że nasze rolnictwo jest za drogie bo jest nie konkurencyjne. Granicę z UA trzeba zamknąć to fakt ale to nie wiele sytuacje poprawi. Bo np taka Hiszpania dalej od nich będzie kupować i co im zrobisz. Jesteś naiwny wierz sobie w strajki a oni już mówią, że ugorowanie zmienią na jakieś bobowate a ekoschematy i tak zostaną.

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Jaka moja frustracja 

Zajmujesz się rolnictwem hobbystycznie nie utrzymujesz z tego rodziny dlatego tak napisałem 

Ja nie mam powodu do narzekania bo udało mi się sprzedać qq w niezłej cenie a w branży mlecznej jeszcze nie ma tragedii, ale szlag mnie trafia jak patrzę na to co się dzieje a rządzący czy wcześniej czy teraz nie widzą problemu lub nie chcą go widzieć i fawiryzują inną nacje kosztem swoich obywateli, i jestem za pomocą Ukrainie ale uwarunkowaną pewnymi zachowaniami z ich strony 

https://images.app.goo.gl/o6Y2vXCywKgPUxWS8

Opublikowano
15 minut temu, jacor73 napisał:

Tak przedsiębiorczy po ..uju, patologia j..ana, tylko wyciągają łapy po socjal. Wystraczy zobaczyć co się dzieje na FB w grupie o dopłatach. Dopłaty do wszystkiego: do utwardzenia terenu, do dachu, do ogrzewania, do ocieplenia, do silosów, na zakup ziemi, na zakup maszyn, które później stoją w pokrzywach.

Przedsiębiorcy od siedmiu boleści co nie potrafią wygospodarować wolnych monet na rozwój gospodarstwa, później cała reszta musi bulić więcej za wszystko co obięte dopłatami.

Skoro wszyscy płacimy na to to czemu nie uszczknąć sobie trochę z tego? Teraz będziemy jeszcze więcej płacić 

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

Każdy jest za pomocą ale nie swoim kosztem. też jestem za taka pomocą heheh. jak się zajmuje tak się zajmuje. Ale twoje pisanie to zwykły troling jest. Nic na to nie poradzę, ze jestem realista i wiem, że jak towaru na rynkach full bo jest nadprodukcja to nikt nic nie poradzi. Nic na to nie poradzę, że nasze rolnictwo jest za drogie bo jest nie konkurencyjne. Granicę z UA trzeba zamknąć to fakt ale to nie wiele sytuacje poprawi. Bo np taka Hiszpania dalej od nich będzie kupować i co im zrobisz. Jesteś naiwny wierz sobie w strajki a oni już mówią, że ugorowanie zmienią na jakieś bobowate a ekoschematy i tak zostaną.

Z takim podejściem nic nigdy nie zmienimy 

Masz takie a nie inne zdanie twoja sprawa, 

I nie pisz do mnie że troluje 

Opublikowano (edytowane)

Łolek szkoda pióra.

Gość frazesami i ideologiami ma głowę zapełnioną.

Nie ma bladego pojęcia o rolnictwie i sytuacji na wsi.

Jego wiedza tylko teoretyczną...

Szkoda pióra.

Pięknie we wcześniejszym poście podsumowałeś 

Będę na Ciebie głosował....

7 minut temu, Łolek napisał:

nie pisz do mnie że troluje

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@Łolek A co ty chcesz załatwić. Ty nic nie załatwisz. Już ci mówią, że zielony ład zostanie. Zresztą jego znaczenie w niskiej opłacalności rolnictwa w Europie jest przeceniane. Zamknąć dolanie granicy z UA nikt nie zamknie. Dadzą ci jakieś dopłaty do paliwa do zboża do nawozów i za dwa lata lub za rok będzie to samo. Sawicki już mówi by UE znalazła kasę i skupiła te nadwyżki i wysłała do Afryki. A tam wiadomo płacić nie ma czym. To co co roku będzie taka jazda by Europa skupiła nadwyżki swojego drogiego rolnictwa i za pieniądze podatników wysłała do Afryki bo tam nie mają czym płacić.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Łolek szkoda pióra.

Gość frazesami i ideologiami ma głowę zapełnioną.

Nie ma bladego pojęcia o rolnictwie i sytuacji na wsi.

Jego wiedza tylko teoretyczną...

Szkoda pióra.

Pięknie we wcześniejszym poście podsumowałem.

Będę na Ciebie głosował....

Przynajmniej naiwny nie jestem i realnie patrzę na świat .Nie to co wy tutaj żyjący iluzją. O czy wam już mówią, że zielony ład zostaje. Ugorowanie zastąpią jakimiś bobowatymi. Weźmiesz dopłaty to jak zobaczysz ile mniej to ci szczęka opadnie i co zrobisz. I możesz iść dalej strajkować. Granicy z UA ne zamkną bo sa kraje takie jak Hiszpania co od nich kupują. Będą ci tłumaczce to pojedzie do Afryki a wiadomo, że przez Bałtyk do Afryki to już się nie opłaca. I tyle w temacie. Strajkujcie dalej. Szkoda tylko, ze tak późno się obudziliście.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v