Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

To co jeszcze wysiada? 

Cynaderki

Opublikowano (edytowane)

Fordy kiedyś tak miały...

Pokazałem znajomemu, a ten innemu zamknął z kluczykami w stacyjce.

4 minuty temu, mf362 napisał:

Apropo kluczyków bo mamy dwie fiesty to kiedyś patrzyłem to zamknąć samochód da się drugim kluczykiem z innego auta zamek .

I nie musiał być ten sam model.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Już?

To ładnie. U mnie dziś chyba 5mm, to łącznie będzie z 8mm w lutym.

I prognozy się  zmieniły, jakieś mrozy całodobowe widać. 

Wegetacja chyba ruszyła, a na pewno ruszy bo jakieś 13 i 14 stopni na weekend widać

Pan Zbyszek powiadał że nie kiepskie mrozy potem idą 

Opublikowano

Ładnie baryłka dziś kucnęła. Szkoda że giełdy zbożowe również.

Opublikowano
17 minut temu, HF86 napisał:

Nie obrażaj Dziada. 

On pomaga nowoczesnym rolnikom przecież, a nie zacofancom co mają jeden kluczyk do 4 traktorów 🤣

Nie obrażaj pan panie tego. Właśnie. Gdzie jest @Karol6130

15 minut temu, mf362 napisał:

Nowszy starszy same ?

Pojęcie względne. Pomińmy to

15 minut temu, mf362 napisał:

Najwyżej za jakiś czas zniknie dziwnym trafem twój traktor 

Nie. Gdyby miał zginac to już by zginął, ony podobno takie same kluczyki maja 

• Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Same 

same co 🤔 koła same 🤔 silnik sa. 🤔🤭

Agrest napisał:

Ładnie baryłka dziś kucnęła. Szkoda że giełdy zbożowe również.

dobrze że nie dobierałem...

Leszy napisał:

12 minut temu, slawek74 napisał:

🤔 za jakiś czas 🤭😁

Powiedz. By się przydał pewnie 🙃

jak by się wycieliły jałówi wszystkie co po inseminowane bylo by do czego 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Ja akurat zamknąłem auto z kluczykami w stacyjce ale dobrze że w garażu i w domu były zapasowe . 

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, mf362 napisał:

Ja akurat zamknąłem auto z kluczykami w stacyjce ale dobrze że w garażu i w domu były zapasowe . 

Kiedyś w niedzielę zdychałem po weselu, ale to tak zdychałem jak jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, a tu nagle kobita przychodzi i mówi że kluczyki od auta w bagażniku zatrzasnęła, Jezu, jak ja szybko wtedy wytrzezwialem

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Miały immo a kluczyki te same. Moja miała już tak wygiełdany kluczyk że tylko stacyjkę dało przekręcić a drzwi ni uja.

Wie ktoś czy kupię ten czarny pierdolnik co przez niego wchodzą wężyki do zbiorniczka? Piła chińczyk 

IMG_20230627_103215_507.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

jak by się wycieliły jałówi wszystkie co po inseminowane bylo by do czego 🤭

To byś w oborze zamieszkał🙆 i całą dobę je kolejno ciągał na postronku do tego robota...po jednej kolejce setka, zagrycha i...następna runda🤭...wysokowydajne krowy w robotach doją się nawet 5 razy na dobę🤷

...a po roku bymy Cię zgłosili do gminnej komisji rozwiązywania problemów alkoholowych🤔

...kurna faktycznie coś mom z tymi komisjami...już Krzysiu zauważył...może mnie psychiatry czeba🤔...

Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

Kiedyś w niedzielę zdychałem po weselu, ale to tak zdychałem jak jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, a tu nagle kobita przychodzi i mówi że kluczyki od auta w bagażniku zatrzasnęła, Jezu, jak ja szybko wtedy wytrzezwialem

oj tam, czasem się zdarzy

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

Tak a propos..

Ciekawe czy działają te patenty z opuszczaniem szyby na siłę od zewnątrz.

Na YT obkleja taśma i do dołu...no i ciekawe czy mechanizm szyby by działał po takim otwieraniu

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Tak a propos..

Na YT obkleja taśma i do dołu...no i ciekawe czy mechanizm szyby by działał po takim otwieraniu

Zbyszek w końcu przyszła szafka i mogę się pochwalić Tv 😂

IMG_5193.jpeg

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał:

oj tam, czasem się zdarzy

Wiadomo, każdemu się może zdarzyć 

Mówię wtedy szukaj drugiego kluczyka, a ta mi mówi że pół domu już przerzuciła i nie ma

4 minuty temu, malaczarna napisał:

Dobry wieczór, czy jutro też wiatry na wschodzie? Podniosłam ubezpieczenie na drewniany garaż patrzę a on dalej stoi.

Może trzeba mu trochę pomóc, podciąć gdzieniegdzie 

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Tak a propos..

Nie wiem, nie widziałem. W przypadku VAGów zerwiesz tak plastiki trzymające szybę, ale ich koszt to poniżej 20zł, i da się samemu wymienić

Opublikowano
radekz200 napisał:

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Tak a propos..

Zbyszek w końcu przyszła szafka i mogę się pochwalić Tv 😂

IMG_5193.jpeg

ile cali tv bo mały się wydaje ? czy to szafka tak go pomniejsza 🤔

Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał:

Dobry wieczór, czy jutro też wiatry na wschodzie? Podniosłam ubezpieczenie na drewniany garaż patrzę a on dalej stoi.

Co Wy tam macie w tym lubelskim? ubezpieczają zboża, garaże i zaraz patrzą aby się przewróciło, spaliło, podtopiło, gradobicie wybiło. To jakaś plaga tam się zaczyna robić czy zaraźliwe.  xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v