Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

To co jeszcze wysiada? 

Cynaderki

Opublikowano (edytowane)

Fordy kiedyś tak miały...

Pokazałem znajomemu, a ten innemu zamknął z kluczykami w stacyjce.

4 minuty temu, mf362 napisał:

Apropo kluczyków bo mamy dwie fiesty to kiedyś patrzyłem to zamknąć samochód da się drugim kluczykiem z innego auta zamek .

I nie musiał być ten sam model.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Już?

To ładnie. U mnie dziś chyba 5mm, to łącznie będzie z 8mm w lutym.

I prognozy się  zmieniły, jakieś mrozy całodobowe widać. 

Wegetacja chyba ruszyła, a na pewno ruszy bo jakieś 13 i 14 stopni na weekend widać

Pan Zbyszek powiadał że nie kiepskie mrozy potem idą 

Opublikowano

Ładnie baryłka dziś kucnęła. Szkoda że giełdy zbożowe również.

Opublikowano
17 minut temu, HF86 napisał:

Nie obrażaj Dziada. 

On pomaga nowoczesnym rolnikom przecież, a nie zacofancom co mają jeden kluczyk do 4 traktorów 🤣

Nie obrażaj pan panie tego. Właśnie. Gdzie jest @Karol6130

15 minut temu, mf362 napisał:

Nowszy starszy same ?

Pojęcie względne. Pomińmy to

15 minut temu, mf362 napisał:

Najwyżej za jakiś czas zniknie dziwnym trafem twój traktor 

Nie. Gdyby miał zginac to już by zginął, ony podobno takie same kluczyki maja 

• Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Same 

same co 🤔 koła same 🤔 silnik sa. 🤔🤭

Agrest napisał:

Ładnie baryłka dziś kucnęła. Szkoda że giełdy zbożowe również.

dobrze że nie dobierałem...

Leszy napisał:

12 minut temu, slawek74 napisał:

🤔 za jakiś czas 🤭😁

Powiedz. By się przydał pewnie 🙃

jak by się wycieliły jałówi wszystkie co po inseminowane bylo by do czego 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Ja akurat zamknąłem auto z kluczykami w stacyjce ale dobrze że w garażu i w domu były zapasowe . 

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, mf362 napisał:

Ja akurat zamknąłem auto z kluczykami w stacyjce ale dobrze że w garażu i w domu były zapasowe . 

Kiedyś w niedzielę zdychałem po weselu, ale to tak zdychałem jak jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, a tu nagle kobita przychodzi i mówi że kluczyki od auta w bagażniku zatrzasnęła, Jezu, jak ja szybko wtedy wytrzezwialem

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Miały immo a kluczyki te same. Moja miała już tak wygiełdany kluczyk że tylko stacyjkę dało przekręcić a drzwi ni uja.

Wie ktoś czy kupię ten czarny pierdolnik co przez niego wchodzą wężyki do zbiorniczka? Piła chińczyk 

IMG_20230627_103215_507.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

jak by się wycieliły jałówi wszystkie co po inseminowane bylo by do czego 🤭

To byś w oborze zamieszkał🙆 i całą dobę je kolejno ciągał na postronku do tego robota...po jednej kolejce setka, zagrycha i...następna runda🤭...wysokowydajne krowy w robotach doją się nawet 5 razy na dobę🤷

...a po roku bymy Cię zgłosili do gminnej komisji rozwiązywania problemów alkoholowych🤔

...kurna faktycznie coś mom z tymi komisjami...już Krzysiu zauważył...może mnie psychiatry czeba🤔...

Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

Kiedyś w niedzielę zdychałem po weselu, ale to tak zdychałem jak jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, a tu nagle kobita przychodzi i mówi że kluczyki od auta w bagażniku zatrzasnęła, Jezu, jak ja szybko wtedy wytrzezwialem

oj tam, czasem się zdarzy

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

Tak a propos..

Ciekawe czy działają te patenty z opuszczaniem szyby na siłę od zewnątrz.

Na YT obkleja taśma i do dołu...no i ciekawe czy mechanizm szyby by działał po takim otwieraniu

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Tak a propos..

Na YT obkleja taśma i do dołu...no i ciekawe czy mechanizm szyby by działał po takim otwieraniu

Zbyszek w końcu przyszła szafka i mogę się pochwalić Tv 😂

IMG_5193.jpeg

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał:

oj tam, czasem się zdarzy

Wiadomo, każdemu się może zdarzyć 

Mówię wtedy szukaj drugiego kluczyka, a ta mi mówi że pół domu już przerzuciła i nie ma

4 minuty temu, malaczarna napisał:

Dobry wieczór, czy jutro też wiatry na wschodzie? Podniosłam ubezpieczenie na drewniany garaż patrzę a on dalej stoi.

Może trzeba mu trochę pomóc, podciąć gdzieniegdzie 

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Tak a propos..

Nie wiem, nie widziałem. W przypadku VAGów zerwiesz tak plastiki trzymające szybę, ale ich koszt to poniżej 20zł, i da się samemu wymienić

Opublikowano
radekz200 napisał:

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Tak a propos..

Zbyszek w końcu przyszła szafka i mogę się pochwalić Tv 😂

IMG_5193.jpeg

ile cali tv bo mały się wydaje ? czy to szafka tak go pomniejsza 🤔

Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał:

Dobry wieczór, czy jutro też wiatry na wschodzie? Podniosłam ubezpieczenie na drewniany garaż patrzę a on dalej stoi.

Co Wy tam macie w tym lubelskim? ubezpieczają zboża, garaże i zaraz patrzą aby się przewróciło, spaliło, podtopiło, gradobicie wybiło. To jakaś plaga tam się zaczyna robić czy zaraźliwe.  xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v