Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

kontento czemu po wymianie akumulatorków w bateri rozłącza ją przy obciążeniu?

takie same jak te co były ? zapewne lutowałeś . ile pokazywał wskaźnik naładowania po lutowaniu ? ładowałeś ją po lutowaniu ? napięcia na wszystkich akumulatorkach były takie same lub bardzo zbliżone? 

mój "MOT" do zgrzewarki czeka na przezwojenie ale nie ma czasu sie za to zabrać bo i sterownik musze jakiś kupić 

IMG_20240201_220535.jpg

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

17 minut temu, marulekk napisał:

Sam to bedziesz robił??

No jakoś tak najczęściej wychodzi...

@Rolnik1973 spełniam twoje marzenia...

IMG_20240205_112627.jpg

a dasz radę by tak wywinąć by w koło wbić 🤔🤭

radekz200 napisał:

@slawek74 może to ta szansa 😛

IMG_5189.jpeg

nie kwalifikuje się 🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

No jakoś tak najczęściej wychodzi...

@Rolnik1973 spełniam twoje marzenia...

IMG_20240205_112627.jpg

Luks💪...wtrącę swoje trzy grosze, bo nie byłbym sobą...dobre jest to, że igły na środku ramki, a nie w dolnej belce👍...zyskujesz, przez to, ze 20 cm wysokości podnoszenia przy ustawieniu igieł w poziomie, a jeszcze więcej przy pochyleniu ich na siebie i wyciąganiu ich z beli poprzez opuszczanie tura z jednoczesnym wycofywaniem...podoba się to dla mnie 🤗

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Luks💪...wtrącę swoje trzy grosze, bo nie byłbym sobą...dobre jest to, że igły na środku ramki, a nie w dolnej belce👍...zyskujesz, przez to, ze 20 cm wysokości podnoszenia przy ustawieniu igieł w poziomie, a jeszcze więcej przy pochyleniu ich na siebie i wyciąganiu ich z beli poprzez opuszczanie tura z jednoczesnym wycofywaniem...podoba się to dla mnie 🤗

do siuntki jak ramkę dorabiałem pod paleciak/widły do bel, to wywierciłem dziury i na dole i na górze, niby standardowo na dole się zakłada i jest ok, ale jak na oorę trzeba podać to przekładamy widły na górę i wtedy wystarcza wysięgu

• Like 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

dasz radę by tak wywinąć by w koło wbić 🤔🤭

Jasne...

Tylko musisz swoim podjechać żebym w jego koło wbił...😆

znajoma mówiła że jej mąż pojecjał do kolego kukurydzę ubijać ciągnikie. na nowych oponach a ten mu zasadził krokodyla w dwie nowe opony 🤦🙆‍♂️

a drugi sobie ładowarką sam przebił 🤦

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

do siuntki jak ramkę dorabiałem pod paleciak/widły do bel, to wywierciłem dziury i na dole i na górze, niby standardowo na dole się zakłada i jest ok, ale jak na oorę trzeba podać to przekładamy widły na górę i wtedy wystarcza wysięgu

Przy braniu bel z przyczepy tak. Z ziemi igły z górnej belce nie bardzo

12 minut temu, slawek74 napisał:

dasz radę by tak wywinąć by w koło wbić 🤔🤭

A Ty dasz radę 🤔

Opublikowano

Etam...nie da rady kupić takich opon, więc póki są nie se są🤷...poza tym to nawet by wystarczyło skręcić kierownica i pewnie w jedno koło by trafiło...

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał:

znajoma mówiła że jej mąż pojecjał do kolego kukurydzę ubijać ciągnikie. na nowych oponach a ten mu zasadził krokodyla w dwie nowe opony 🤦🙆‍♂️

a drugi sobie ładowarką sam przebił 🤦

znajomy tak kiedyś pole bronował że mu się brony z tyłu wypieły, cofnął, i sam na swoje brony wjechał

16 minut temu, Qwazi napisał:

Przy braniu bel z przyczepy tak. Z ziemi igły z górnej belce nie bardzo

zależy jak wysoka ramka, parę przyczep tak zebrałem, nie przeszkadzało

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v