Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

No a u Jacusia nadal konie...

No sam tak napisał.

Tak było, nie zmyślam..

Jest trochę ale tych 14 sztuk w granicach administracyjnych gminy się nie uzbiera... Nawet ten co od niego biorę obornik sprzedał dwa "prawdziwe" konie i kupił kucyka wnuczce i do tego ma kameruny, teraz się mu jedna okociła, jeszcze chyba dwie mają mieć... To będzie obornik bardziej owczy niż koński...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No a u Jacusia nadal konie...

No sam tak napisał.

Tak było, nie zmyślam..

A może woły robocze 

No ale profesorów czytają 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Gdzie żubry za konie🙆🤦... protestuję...to grzech śmiertelny 🤦...

No to na piechotę będziesz chodził a my z pafnucym passata na napęd zubrowy przerobiem 

Opublikowano
Łolek napisał:

43 minuty temu, Strongman napisał:

Miałem to rzucić ale teraz przy cenach zboża chyba jeszcze zostanę.Banki to ja bym mógł cały dzień nosić ,taka bańka mleka trochę warta nie co worek ziemniaków ,jak z czegoś są pieniądze to lekko się nosi.

Wiesiek zostawię to bez komentarza, tydzień przewodowejj  i nie spojrzysz na bańki 

👍 mi jak zakładali to śmieli się że dają na tydzień za darmo a jak by mieli demontować to kasę z pod ziemi wykopię ...prawdę mòwili

• Like 1
Opublikowano
radekz200 napisał:

46 minut temu, slawek74 napisał:

z tej strony stoją i zasuszone i świerzo wycielone a czasem daję jakieś inne bloki mineralne co nie mieszczą się wte podstawy z drugiej strony są xx lat pozakładane i w każdej blok włożony

ta koło psa właśnie wycielona pierwastka bliżej zasuszone

pokaż bo nie wierzę 😛

€€€€ jak przelew zrobisz 😛🙋‍♂️

Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś był takim wykształconym rolnikiem to byś po pierwsze nie cieciował, po drugie miałbyś plony jedne z najlepszych na AF, po trzecie stać by cię było kupić jakiś opał i nie paliłbyś czym popadnie...

Określenie cieć to niepoprawne teraz 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Łolek dobre👍 

....sie reakcje mi skończyły...

Bo taka prawda ostatnio uniwerki wzięły po prawie 20 mln złoty za sympozjum na temat inmowacyjnisci w procesie przetworów mlecznych i zaprosili prezesów spdzielni, a co miał z tego np Karol czy Sławek 

No uja miał 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
12 minut temu, Leszy napisał:

ale oni w tych szkołach chyba i moje dzieci będą tego samego uczyć czego uczyli moich rodziców, a już wtedy to było trochę nie na czasie.... 

Teraz nowoczesne szkolnictwo ma być

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

No to na piechotę będziesz chodził a my z pafnucym passata na napęd zubrowy przerobiem 

Jubilata w garażu jeszcze mom...i kto zostawi mniejszy...ślad węglowy 🤭

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Pioter to nie o to idzie, chodzi o to żeby zrobić się nie narobić 

Mądrze a nie ciężko. Ototo. 

3 minuty temu, Łolek napisał:

Bo taka prawda ostatnio uniwerki wzięły po prawie 20 mln złoty za sympozjum na temat inmowacyjnisci w procesie przetworów mlecznych i zaprosili prezesów spdzielni, a co miał z tego np Karol czy Sławek 

No uja miał 

Grunt że się na składkę dołożyli a teraz dołożą się na kolejną nową

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Może coś się zmieni, bo robiłem zaocznie ogrodnictwo na SGGW to po pół roku zrezygnowałem, wiedza jeszcze z lat 70-tych i 80-tych, szkoda czasu jak chcesz się czegoś nauczyć a nie zrobić tylko papier ...

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak moje skończą podstawówkę to może będzie znowu jakie przestarzałe. Kto to wie. ;) 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś był takim wykształconym rolnikiem to byś po pierwsze nie cieciował, po drugie miałbyś plony jedne z najlepszych na AF, po trzecie stać by cię było kupić jakiś opał i nie paliłbyś czym popadnie...

wiekszosc forumowych asow niedlugo pojdzie w moje slady- kazdy pisze ze jest wiekszym inwalida niz ja 🤣

zdrowie nie pozwala na tyranie-wole posiedziec i zarobic a przy okazji i swoje obrobic..

czemu ty nie gospodarzysz ?? masz wieksze mozliwosci rozwoju niz ja, mlody jestes ,z sasiadami dobrze zyjesz -wydzierzawia ci pola ,bierz i obrabiaj wtedy pogadamy..

plony -kto ci tu prawde pisze procz mnie  ?? na v klasie przy 2 miesiacach suszy zbieraja po 10 ton ..

ja prawie polowe ziemi mam V klasy -ile bys nawojowal na piachu czy ile ..

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

...no tylko patrzeć to i traktory tam u was się pojawią?

Z ciekawości. 

Woły kiedy wyszły w Małopolsce z użytku?😆

sasiad dziadka jeszcze krowami orla-i to za mojej pamieci..

jego syn wlasnie wraca z ameryki na emeryture. 70 stuknela.. -po swietach wielkanocnych na ojcowiznie osiadzie,stajnie juz ma gotowa.w koncu mial ranczo w teksasie...

sprzedal posiadlosc za pare milionow zielonych to odstawil jak u arabow bude..

4 minuty temu, Leszy napisał:

ale oni w tych szkołach chyba i moje dzieci będą tego samego uczyć czego uczyli moich rodziców, a już wtedy to było trochę nie na czasie.... 

nawet w jakims podrzednym zsr cku to  niemozliwe..podreczniki i programy sie zmienily- siostra uczy ..

ja skonczylem szkole ktora w rankingach  perspektyw stoi wysoko..

zreszta nawet bez szkoly mozna cos wiedziec i sie nauczyc  -tylko trzeba chciec.. sytuacja z mocznikiem pokazala ze wy nie chcecie..

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

No żeby nikogo nie urazić. Teraz to chyba konserwator czy jakoś tak się powinno mówić 

Weż nie mów do mnie więcej o jakichkolwiek poprawnościach, urażaniu i innych... Agituj Kurpiów... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v