Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

No a u Jacusia nadal konie...

No sam tak napisał.

Tak było, nie zmyślam..

Jest trochę ale tych 14 sztuk w granicach administracyjnych gminy się nie uzbiera... Nawet ten co od niego biorę obornik sprzedał dwa "prawdziwe" konie i kupił kucyka wnuczce i do tego ma kameruny, teraz się mu jedna okociła, jeszcze chyba dwie mają mieć... To będzie obornik bardziej owczy niż koński...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No a u Jacusia nadal konie...

No sam tak napisał.

Tak było, nie zmyślam..

A może woły robocze 

No ale profesorów czytają 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Gdzie żubry za konie🙆🤦... protestuję...to grzech śmiertelny 🤦...

No to na piechotę będziesz chodził a my z pafnucym passata na napęd zubrowy przerobiem 

Opublikowano
Łolek napisał:

43 minuty temu, Strongman napisał:

Miałem to rzucić ale teraz przy cenach zboża chyba jeszcze zostanę.Banki to ja bym mógł cały dzień nosić ,taka bańka mleka trochę warta nie co worek ziemniaków ,jak z czegoś są pieniądze to lekko się nosi.

Wiesiek zostawię to bez komentarza, tydzień przewodowejj  i nie spojrzysz na bańki 

👍 mi jak zakładali to śmieli się że dają na tydzień za darmo a jak by mieli demontować to kasę z pod ziemi wykopię ...prawdę mòwili

• Like 1
Opublikowano
radekz200 napisał:

46 minut temu, slawek74 napisał:

z tej strony stoją i zasuszone i świerzo wycielone a czasem daję jakieś inne bloki mineralne co nie mieszczą się wte podstawy z drugiej strony są xx lat pozakładane i w każdej blok włożony

ta koło psa właśnie wycielona pierwastka bliżej zasuszone

pokaż bo nie wierzę 😛

€€€€ jak przelew zrobisz 😛🙋‍♂️

Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś był takim wykształconym rolnikiem to byś po pierwsze nie cieciował, po drugie miałbyś plony jedne z najlepszych na AF, po trzecie stać by cię było kupić jakiś opał i nie paliłbyś czym popadnie...

Określenie cieć to niepoprawne teraz 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Łolek dobre👍 

....sie reakcje mi skończyły...

Bo taka prawda ostatnio uniwerki wzięły po prawie 20 mln złoty za sympozjum na temat inmowacyjnisci w procesie przetworów mlecznych i zaprosili prezesów spdzielni, a co miał z tego np Karol czy Sławek 

No uja miał 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
12 minut temu, Leszy napisał:

ale oni w tych szkołach chyba i moje dzieci będą tego samego uczyć czego uczyli moich rodziców, a już wtedy to było trochę nie na czasie.... 

Teraz nowoczesne szkolnictwo ma być

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

No to na piechotę będziesz chodził a my z pafnucym passata na napęd zubrowy przerobiem 

Jubilata w garażu jeszcze mom...i kto zostawi mniejszy...ślad węglowy 🤭

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Pioter to nie o to idzie, chodzi o to żeby zrobić się nie narobić 

Mądrze a nie ciężko. Ototo. 

3 minuty temu, Łolek napisał:

Bo taka prawda ostatnio uniwerki wzięły po prawie 20 mln złoty za sympozjum na temat inmowacyjnisci w procesie przetworów mlecznych i zaprosili prezesów spdzielni, a co miał z tego np Karol czy Sławek 

No uja miał 

Grunt że się na składkę dołożyli a teraz dołożą się na kolejną nową

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Może coś się zmieni, bo robiłem zaocznie ogrodnictwo na SGGW to po pół roku zrezygnowałem, wiedza jeszcze z lat 70-tych i 80-tych, szkoda czasu jak chcesz się czegoś nauczyć a nie zrobić tylko papier ...

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak moje skończą podstawówkę to może będzie znowu jakie przestarzałe. Kto to wie. ;) 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś był takim wykształconym rolnikiem to byś po pierwsze nie cieciował, po drugie miałbyś plony jedne z najlepszych na AF, po trzecie stać by cię było kupić jakiś opał i nie paliłbyś czym popadnie...

wiekszosc forumowych asow niedlugo pojdzie w moje slady- kazdy pisze ze jest wiekszym inwalida niz ja 🤣

zdrowie nie pozwala na tyranie-wole posiedziec i zarobic a przy okazji i swoje obrobic..

czemu ty nie gospodarzysz ?? masz wieksze mozliwosci rozwoju niz ja, mlody jestes ,z sasiadami dobrze zyjesz -wydzierzawia ci pola ,bierz i obrabiaj wtedy pogadamy..

plony -kto ci tu prawde pisze procz mnie  ?? na v klasie przy 2 miesiacach suszy zbieraja po 10 ton ..

ja prawie polowe ziemi mam V klasy -ile bys nawojowal na piachu czy ile ..

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

...no tylko patrzeć to i traktory tam u was się pojawią?

Z ciekawości. 

Woły kiedy wyszły w Małopolsce z użytku?😆

sasiad dziadka jeszcze krowami orla-i to za mojej pamieci..

jego syn wlasnie wraca z ameryki na emeryture. 70 stuknela.. -po swietach wielkanocnych na ojcowiznie osiadzie,stajnie juz ma gotowa.w koncu mial ranczo w teksasie...

sprzedal posiadlosc za pare milionow zielonych to odstawil jak u arabow bude..

4 minuty temu, Leszy napisał:

ale oni w tych szkołach chyba i moje dzieci będą tego samego uczyć czego uczyli moich rodziców, a już wtedy to było trochę nie na czasie.... 

nawet w jakims podrzednym zsr cku to  niemozliwe..podreczniki i programy sie zmienily- siostra uczy ..

ja skonczylem szkole ktora w rankingach  perspektyw stoi wysoko..

zreszta nawet bez szkoly mozna cos wiedziec i sie nauczyc  -tylko trzeba chciec.. sytuacja z mocznikiem pokazala ze wy nie chcecie..

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

No żeby nikogo nie urazić. Teraz to chyba konserwator czy jakoś tak się powinno mówić 

Weż nie mów do mnie więcej o jakichkolwiek poprawnościach, urażaniu i innych... Agituj Kurpiów... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v