Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Nie szkoda ocynku opalić???

A to on ocynk spawarką opalał 🤔🤦...

A wogóle, to czemu kołysanki dla Ryszarda jeszcze nie było🤔...

Opublikowano
28 minut temu, soltys48 napisał:

Kupiłem na złomowisku dziś trapez wysokości 85mm,3.2m x 0.85m . Jeden arkusz waży 42kg

Będzie płot od ukrów 🤭

Kuźwa żeś nie gadał. Mam taki trapez tylko 2m też ciężko dźwignąć. By my ma żuka wrzucili. A i poidła zapomnieli my wrzucić. Kuźwa teraz % to po załadunku 🤭

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, MarcinO10 napisał:

Dziś 32kWh produkcji. Z czego oddane do sieci 25 kWh. Tylko z powodu balansowania godzinowego, autokonsumpcja wyjdzie trochę wyższa na rozliczeniu.

Jak tam co tam u ciebie, znaku życia nie dajesz, miałeś zajechać w drodze do teściów 

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

ta a skąd wezmę wiertło 20? 

Powiem Ci w tajemnicy  że można kupić zatoczone na 13ke i idzie normalnie lux 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Kuźwa żeś nie gadał. Mam taki trapez tylko 2m też ciężko dźwignąć. By my ma żuka wrzucili. A i poidła zapomnieli my wrzucić. Kuźwa teraz % to po załadunku 🤭

Jakbyśta tak zrobili, to mnie by zostało tylko dorzucić na żuka...Przemka 🤷🤭...

• Haha 5
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Ile Masz tego ?

Ja kupiłem na cały płot on nich to jest 47m

Wziąłem z górka 60 arkuszy bo tyle było. Potrzebował bym od drugiego sąsiada podobnie zrobić i już mamki były by w bunkrze🤣

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Jakbyśta tak zrobili, to mnie by zostało tylko dorzucić na żuka...Przemka 🤷🤭...

A tak juz LETKO przeszło 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, soltys48 napisał:

Ile Masz tego ?

Ja kupiłem na cały płot on nich to jest 47m

Wziąłem z górka 60 arkuszy bo tyle było. Potrzebował bym od drugiego sąsiada podobnie zrobić i już mamki były by w bunkrze🤣

Nie no nie mam aż tyle ale z 10 tylko. Blacha ze 3mm w ocynku to chyba boki z przystanków autobusowych. Dodam tylko że dobrze że moja kobietka pomyślała i weszła na górę siana zrzucić bo by jeszcze się który z nas połamał 🙆

Edytowane przez 6465
Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Powiem Ci w tajemnicy  że można kupić zatoczone na 13ke i idzie normalnie lux 

Dziwię się że firmy nie wziął do tego 🤔 zawsze pisał że on się nie lubi bawić w coś co inni zrobią lepiej bo stać go żeby zapłacić ludziom 🤔 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, marulekk napisał:

wiecie co dziś piękna pogoda była więc  cały dzien rżnąłem/rąbałem a wieczorem się narąbałem 

znaczy udany dzień można zaznaczyć ?

Można.

Oby jak najwięcej tych udanych było.

• Like 1
Opublikowano

ja tez z rana jade-z wapnem..potem do pracy..

7 minut temu, marulekk napisał:

wiecie co dziś piękna pogoda była więc  cały dzien rżnąłem/rąbałem a wieczorem się narąbałem 

znaczy udany dzień można zaznaczyć ?

najwazneijszego zabraklo- rzniecia nocnego....

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Nie no nie mam aż tyle ale z 10 tylko. Blacha ze 3mm w ocynku to chyba boki z przystanków autobusowych. Dodam tylko że dobrze że moja kobietka pomyślała i weszła na górę siana zrzucić bo by jeszcze się który z nas połamał 🙆

Trzymaj.

Kiedy ramę przywiozę. Będzie okazja.

Bo Magdy to rozsądne kobiety są 

8 minut temu, Qwazi napisał:

Przyznaję, że tak żem cielunów jeszcze nie ładował 🤭

A ja po tym jeszcze kilka razy i zapewne będę jeszcze wiele razy

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, marulekk napisał:

noc długa  a żona niespi

...jeszcze 

Tylko cicho tam bo cisza nocna już 

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Będziesz dalej ...rżnął/ rąbał🤔🤭...

Aby wióry leciały bo demografia kuleje

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
bratrolnika napisał:

51 minut temu, wojtal24 napisał:

wrzuc zdjęcie tej wędzarni

Taką na odpier**l, zrobiona w 55minut, jeszcze termometr mam dołożyć, to najwyżej wtedy coś pstryknę

41 minut temu, radekz200 napisał:

ta a skąd wezmę wiertło 20? 

Mogę pożyczyć 

20 minut temu, pedro2 napisał:

Dla Piotera taka w sam raz 😁 Niewybredna, zachcianek nie ma. Jakby go przeczochrała to raz dwa by mu tryby na dobry tor się przestawiły 

A miała przez jakiś czas takiego młodego...

to ja miałem podobnie z wedzarka z 20lat temu albo i lepiej taki kumpel zabijał zawsze u moich rodziców jeszcze swiniaki i miał taką wedzarke drewniana a druga z jakiejś beczki mówi tak: spawasz różne rzeczy ustawał byś mi jakąś wedzarke porządna tania że zlomu no za jakiś czas jestem na złomie i takie ładne blach leżą więc je pogarnolem na tą wedzarke jakieś profile rurki walały się po garażu więc mu to uspawalem a że nie chciało mi się tych blach docinać więc zrobiłem je podług tych blach więc wyszła chyba z 2.5m długa z 1m szeroka i 1.7 wysoka dzwonie żeby przyjechał po nią i słyszę teks na wejsciu: odjebałem wędzarnie na 2 maciory chciał nie chciał przeciolem i zrobiłem z niej 2 jedna została u moich rodziców druga wziął kumpel. myślałem że robiłeś taka jakąś ładna ozdobna sąsiadce do ogrodka

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

qrła tak ostanio o Popku głośno niewiem czemu i tak zagłębiłem temat teraz, i żałuje.... 

disgust-8.gif

nie bedzie już jebania dziś, czar prysł :/ 

Edytowane przez marulekk
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v