Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Nie szkoda ocynku opalić???

A to on ocynk spawarką opalał 🤔🤦...

A wogóle, to czemu kołysanki dla Ryszarda jeszcze nie było🤔...

Opublikowano
28 minut temu, soltys48 napisał:

Kupiłem na złomowisku dziś trapez wysokości 85mm,3.2m x 0.85m . Jeden arkusz waży 42kg

Będzie płot od ukrów 🤭

Kuźwa żeś nie gadał. Mam taki trapez tylko 2m też ciężko dźwignąć. By my ma żuka wrzucili. A i poidła zapomnieli my wrzucić. Kuźwa teraz % to po załadunku 🤭

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, MarcinO10 napisał:

Dziś 32kWh produkcji. Z czego oddane do sieci 25 kWh. Tylko z powodu balansowania godzinowego, autokonsumpcja wyjdzie trochę wyższa na rozliczeniu.

Jak tam co tam u ciebie, znaku życia nie dajesz, miałeś zajechać w drodze do teściów 

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

ta a skąd wezmę wiertło 20? 

Powiem Ci w tajemnicy  że można kupić zatoczone na 13ke i idzie normalnie lux 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Kuźwa żeś nie gadał. Mam taki trapez tylko 2m też ciężko dźwignąć. By my ma żuka wrzucili. A i poidła zapomnieli my wrzucić. Kuźwa teraz % to po załadunku 🤭

Jakbyśta tak zrobili, to mnie by zostało tylko dorzucić na żuka...Przemka 🤷🤭...

• Haha 5
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Ile Masz tego ?

Ja kupiłem na cały płot on nich to jest 47m

Wziąłem z górka 60 arkuszy bo tyle było. Potrzebował bym od drugiego sąsiada podobnie zrobić i już mamki były by w bunkrze🤣

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Jakbyśta tak zrobili, to mnie by zostało tylko dorzucić na żuka...Przemka 🤷🤭...

A tak juz LETKO przeszło 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, soltys48 napisał:

Ile Masz tego ?

Ja kupiłem na cały płot on nich to jest 47m

Wziąłem z górka 60 arkuszy bo tyle było. Potrzebował bym od drugiego sąsiada podobnie zrobić i już mamki były by w bunkrze🤣

Nie no nie mam aż tyle ale z 10 tylko. Blacha ze 3mm w ocynku to chyba boki z przystanków autobusowych. Dodam tylko że dobrze że moja kobietka pomyślała i weszła na górę siana zrzucić bo by jeszcze się który z nas połamał 🙆

Edytowane przez 6465
Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Powiem Ci w tajemnicy  że można kupić zatoczone na 13ke i idzie normalnie lux 

Dziwię się że firmy nie wziął do tego 🤔 zawsze pisał że on się nie lubi bawić w coś co inni zrobią lepiej bo stać go żeby zapłacić ludziom 🤔 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, marulekk napisał:

wiecie co dziś piękna pogoda była więc  cały dzien rżnąłem/rąbałem a wieczorem się narąbałem 

znaczy udany dzień można zaznaczyć ?

Można.

Oby jak najwięcej tych udanych było.

• Like 1
Opublikowano

ja tez z rana jade-z wapnem..potem do pracy..

7 minut temu, marulekk napisał:

wiecie co dziś piękna pogoda była więc  cały dzien rżnąłem/rąbałem a wieczorem się narąbałem 

znaczy udany dzień można zaznaczyć ?

najwazneijszego zabraklo- rzniecia nocnego....

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Nie no nie mam aż tyle ale z 10 tylko. Blacha ze 3mm w ocynku to chyba boki z przystanków autobusowych. Dodam tylko że dobrze że moja kobietka pomyślała i weszła na górę siana zrzucić bo by jeszcze się który z nas połamał 🙆

Trzymaj.

Kiedy ramę przywiozę. Będzie okazja.

Bo Magdy to rozsądne kobiety są 

8 minut temu, Qwazi napisał:

Przyznaję, że tak żem cielunów jeszcze nie ładował 🤭

A ja po tym jeszcze kilka razy i zapewne będę jeszcze wiele razy

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, marulekk napisał:

noc długa  a żona niespi

...jeszcze 

Tylko cicho tam bo cisza nocna już 

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Będziesz dalej ...rżnął/ rąbał🤔🤭...

Aby wióry leciały bo demografia kuleje

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
bratrolnika napisał:

51 minut temu, wojtal24 napisał:

wrzuc zdjęcie tej wędzarni

Taką na odpier**l, zrobiona w 55minut, jeszcze termometr mam dołożyć, to najwyżej wtedy coś pstryknę

41 minut temu, radekz200 napisał:

ta a skąd wezmę wiertło 20? 

Mogę pożyczyć 

20 minut temu, pedro2 napisał:

Dla Piotera taka w sam raz 😁 Niewybredna, zachcianek nie ma. Jakby go przeczochrała to raz dwa by mu tryby na dobry tor się przestawiły 

A miała przez jakiś czas takiego młodego...

to ja miałem podobnie z wedzarka z 20lat temu albo i lepiej taki kumpel zabijał zawsze u moich rodziców jeszcze swiniaki i miał taką wedzarke drewniana a druga z jakiejś beczki mówi tak: spawasz różne rzeczy ustawał byś mi jakąś wedzarke porządna tania że zlomu no za jakiś czas jestem na złomie i takie ładne blach leżą więc je pogarnolem na tą wedzarke jakieś profile rurki walały się po garażu więc mu to uspawalem a że nie chciało mi się tych blach docinać więc zrobiłem je podług tych blach więc wyszła chyba z 2.5m długa z 1m szeroka i 1.7 wysoka dzwonie żeby przyjechał po nią i słyszę teks na wejsciu: odjebałem wędzarnie na 2 maciory chciał nie chciał przeciolem i zrobiłem z niej 2 jedna została u moich rodziców druga wziął kumpel. myślałem że robiłeś taka jakąś ładna ozdobna sąsiadce do ogrodka

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

qrła tak ostanio o Popku głośno niewiem czemu i tak zagłębiłem temat teraz, i żałuje.... 

disgust-8.gif

nie bedzie już jebania dziś, czar prysł :/ 

Edytowane przez marulekk
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v