Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał(a):

Inni nic nie kupują bo nie mają za co i żyją.

A jeszcze inni kupują bo mają za co

Ja tam nikomu niczego nie zazdroszczę, jak ktoś pracuje to ma

Współczuję tym którzy pracują a im nie idzie, bo wiecznie coś 

Natomiast socjalistów nie żałuję, mieli głowę do łatwych pieniędzy to niech mają ręce do roboty

• Like 7
Opublikowano
35 minut temu, mf362 napisał(a):

Po ile chodzi pole orne 6 klasa ? Znajomy chce kupić ode mnie takie dzialeczki 0.30 ha i nie wiem jak podejść do tematu.

To zależy do czego mu to i jaki to znajomy 

Jeśli powiększenie działki siedliskowej a znajomy dobry to 20 tys starczy 

Jeśli powiększenie pola to niech daje 25

Oczywiście dostosować stawki do okolicy

Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Współczuję tym którzy pracują a im nie idzie, bo wiecznie coś 

mądre słowa ale większości przypadków nie idzie bo nie ryzykują 

38 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Myślałem że było konkret picie, bo sprzęt konkretny👍

na konkret picie to by wziął pasówke jakąś lepszą

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

To zależy do czego mu to i jaki to znajomy 

Jeśli powiększenie działki siedliskowej a znajomy dobry to 20 tys starczy 

Jeśli powiększenie pola to niech daje 25

Oczywiście dostosować stawki do okolicy

80 tys za 6 klasę?🤭

Oj to mleko musi spaść do złotówki żeby krowiarze zaczęli myśleć racjonalnie

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Miki7211 napisał(a):

A ilu jest takich co zaryzykowali i słuch po nich zaginął 

dlatego nie ryzykuję, mniej rozczarowań po obu stronach a w koszty nie mam z czym iść 

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał(a):

dlatego nie ryzykuję, mniej rozczarowań po obu stronach a w koszty nie mam z czym iść 

Każdy musi mieć poprostu swoją granicę do której  może zaryzykować do której jest jakiś sens ekonomiczny 

Opublikowano
9 minut temu, jacor73 napisał(a):

80 tys za 6 klasę?🤭

Było po 2 zł drogie nawozy, paliwo 

Gdy nie masz już naprawdę ziemi w okolicy do kupienia, dzierżawy, to płacisz pieniądze, albo dalej czekasz 

100 tyś zarobiłeś raz, zarobisz i drugi,  ziemia będzie twoja, to są tylko pieniądze, że się nie zwróci to insza inszość 

No i u nas zbożowcy krowiarzą nie ustępują

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

Ja już pół litra zrobił, zaraz trzeba drugiego z lodówki przynieść 😁 

Sam?

8 minut temu, jacor73 napisał(a):

80 tys za 6 klasę?🤭

Płaciłem po 150k i po 12k. Wszystko zależy po co idzie grunt.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

Było po 2 zł drogie nawozy, paliwo 

Gdy nie masz już naprawdę ziemi w okolicy do kupienia, dzierżawy, to płacisz pieniądze, albo dalej czekasz 

100 tyś zarobiłeś raz, zarobisz i drugi,  ziemia będzie twoja, to są tylko pieniądze, że się nie zwróci to insza inszość 

No i u nas zbożowcy krowiarzą nie ustępują

U nas jest zagłębie pomidora (Pudliszki) to pod pomidora  płacą  5-6 tys/ha dzierżawy a cena ziemi bliżej 200 niz 100 się kręci i tu nawet krowiarze wymiękają bo lepiej za te 6tys kupić kukurydze na pniu niż ziemię dzierżawić

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, konteno napisał(a):

na konkret picie to by wziął pasówke jakąś lepszą

Do najtańszej pasówki musiał bym dołożyć 35500zł brutto

W takiej kwocie netto można myśleć o pługu obrotowym

Mając to co mam marzenia muszą pozostać w strefie marzeń, a realja życiem 

• Like 2
Opublikowano
16 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Sam?

Sam nie, tylko że akurat czysta piję tylko ja. 

17 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No słyszałem że kawał chłopa z Ciebie, to i więcej się mieści.😉

Podobno tak, niestety jak ja dobrze zaczynam to niektórzy już kończą. Pół litra dla mnie to jak litr ropy dla John Deerea 😁

• Haha 6
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v