Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Widać, że nie rozumiesz pewnych zależności. Bycie osobą chorą psychicznie i to jeszcze poważnie to jedna z lepszych opcji. Zamkną w ośrodku, nie martwisz się o jedzenie, o ciepło, masz własne wyro i nic nie musisz robić. 

jak w hotelu z kratami w oknach i murem z drutem kolczastym

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wstyd? Wstyd to kraść. To tylko koszty i dzięki temu mogę się stać takim potulnym barankiem jak ty prowadzonym na sznurku przez kobietę...

🤣🤣🤣🤣🤦😁i w to wierzysz co piszesz 🤔🤦😁

Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Widać, że nie rozumiesz pewnych zależności. Bycie osobą chorą psychicznie i to jeszcze poważnie to jedna z lepszych opcji. Zamkną w ośrodku, nie martwisz się o jedzenie, o ciepło, masz własne wyro i nic nie musisz robić. 

Nie zawsze jest to dobra opcja. Ludzie chorzy psychicznie bardzo często jednak są wypuszczani na wolność i wtedy żyją wśród ludzi. I wystarczy jeden zapalnik aby coś na rozrabiali. 

Na dożywocie rzadko kto idzie do psychiatryka. Posiedzisz ok 6 miesięcy i cię wypuszczają i co wtedy z twoich wygód. 

Dajesz do zrozumienia że trzeba być recydywista aby trafiać do psychiatryka na garnuszek państwa 

Opublikowano
6 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Na dożywocie rzadko kto idzie do psychiatryka. Posiedzisz ok 6 miesięcy i cię wypuszczają i co wtedy z twoich wygód. 

Dlatego lepiej sie przemęczyć i doczekać jakiegokolwiek etatu z umowa na czas nieokreslony i L4 od psychiatry na pół roku bo tyle prawo dopuszcza rocznie , nic tylko korzystać i robić swoje. Patrze że troche osób korzysta z tego przywileju , niektórzy w wieku przedemerytalnym w okresie ochronnym. 

Opublikowano
31 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Bo lepiej jest samej kupować  bo przynajmniej nikt ci nie będzie wytykał na co tyle pieniędzy się wydało. Rachunek zawsze można schować. 

Lepiej przymierzyć 

Opublikowano
26 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja tego nie ukrywam. Jestem szurnięty. A prawda jest taka, że nikt jest w pełni zdrowy. Ty też. Masz tu przykłady ludzi, którzy uważają się za zdrowych a nie są - na przykład sygnalista. Ale dopóki funkcjonuję i to całkiem nieźle to nie widzę potrzeby czegokolwiek z tym robić.

Piotrze ty chyba dziś się nudzisz i za dużo wypiłeś że każdego przekonujesz do swojej racji . 

Opublikowano
36 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Bo lepiej jest samej kupować  bo przynajmniej nikt ci nie będzie wytykał na co tyle pieniędzy się wydało. Rachunek zawsze można schować. 

To mi nie grozi. Chodzi o wygodę na co dzien

Opublikowano
39 minut temu, malaczarna napisał(a):

Wole sobie sama kupować

jak moja żona😀😀😀

też masz tak że tu musi przylegać tam musi coś to musi być tak a te zaszewki muszą być takie a to takie itp.

ale facet też ma frajdę z kupowania damskiej bielizny cdn...

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Kowalski - nic dziś nie spożyłem. Co robić? Zimno, wszystko porobione. 

Ok i ja nie mam roboty to możemy popisać na forum . Ale nie zgadzam się z tobą we wszystkim co tu piszesz tak jak większość 

Opublikowano
45 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

W kraju uznawanym że produkuje jedne z najlepszych wódek ,  pić jakie litewskie ...🤦

a które to są polskie ?

polskie to tylko nazwy zostały żeby się lepiej sprzedawały typu Wyborowa a to wszystko to jest syntetyczne produkowane przez zachodnie koncerny

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie mam zamiaru z tobą pisać...

Ok nie zmuszam cię . W takim razie idę się napić 

Opublikowano
14 minut temu, konteno napisał(a):

Dlatego lepiej sie przemęczyć i doczekać jakiegokolwiek etatu z umowa na czas nieokreslony i L4 od psychiatry na pół roku bo tyle prawo dopuszcza rocznie , nic tylko korzystać i robić swoje. Patrze że troche osób korzysta z tego przywileju , niektórzy w wieku przedemerytalnym w okresie ochronnym. 

Niektórzy nawet tego potrzebują. Wszystko zależy w jakiej pracy się pracuje. U mnie koleżanka jest już w okresie chronionym i niestety do końca będzie właśnie na zwolnieniu od psychiatry bo niestety uzależniła się od prochów przeciwbólowych.

Trzeba jednak pamiętać że niestety pracodawcy nie zawsze chcą dawać umowy na czas nieokreślony. A druga sprawa jest to że mogę cię też zwolnić za takie zwolnienie. I co wtedy zrobisz. A pracodawcy nie zawsze chcą przyjmować nowych pracowników kiedy widzą zwolnienie od psychiatry. 

Choć zawsze można ukryć gdzie się wcześniej pracowało. 

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

a które to są polskie ?

polskie to tylko nazwy zostały żeby się lepiej sprzedawały typu Wyborowa a to wszystko to jest syntetyczne produkowane przez zachodnie koncerny

Nie wiesz jakie polskie?

Opublikowano
Teraz, wojtal24 napisał(a):

popisz z nami nie pij

W sumie masz rację nie tylko ten dziwak Pioter jest na forum 🤝

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v