Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Widać, że nie rozumiesz pewnych zależności. Bycie osobą chorą psychicznie i to jeszcze poważnie to jedna z lepszych opcji. Zamkną w ośrodku, nie martwisz się o jedzenie, o ciepło, masz własne wyro i nic nie musisz robić. 

jak w hotelu z kratami w oknach i murem z drutem kolczastym

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wstyd? Wstyd to kraść. To tylko koszty i dzięki temu mogę się stać takim potulnym barankiem jak ty prowadzonym na sznurku przez kobietę...

🤣🤣🤣🤣🤦😁i w to wierzysz co piszesz 🤔🤦😁

Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Widać, że nie rozumiesz pewnych zależności. Bycie osobą chorą psychicznie i to jeszcze poważnie to jedna z lepszych opcji. Zamkną w ośrodku, nie martwisz się o jedzenie, o ciepło, masz własne wyro i nic nie musisz robić. 

Nie zawsze jest to dobra opcja. Ludzie chorzy psychicznie bardzo często jednak są wypuszczani na wolność i wtedy żyją wśród ludzi. I wystarczy jeden zapalnik aby coś na rozrabiali. 

Na dożywocie rzadko kto idzie do psychiatryka. Posiedzisz ok 6 miesięcy i cię wypuszczają i co wtedy z twoich wygód. 

Dajesz do zrozumienia że trzeba być recydywista aby trafiać do psychiatryka na garnuszek państwa 

Opublikowano
6 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Na dożywocie rzadko kto idzie do psychiatryka. Posiedzisz ok 6 miesięcy i cię wypuszczają i co wtedy z twoich wygód. 

Dlatego lepiej sie przemęczyć i doczekać jakiegokolwiek etatu z umowa na czas nieokreslony i L4 od psychiatry na pół roku bo tyle prawo dopuszcza rocznie , nic tylko korzystać i robić swoje. Patrze że troche osób korzysta z tego przywileju , niektórzy w wieku przedemerytalnym w okresie ochronnym. 

Opublikowano
31 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Bo lepiej jest samej kupować  bo przynajmniej nikt ci nie będzie wytykał na co tyle pieniędzy się wydało. Rachunek zawsze można schować. 

Lepiej przymierzyć 

Opublikowano
26 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja tego nie ukrywam. Jestem szurnięty. A prawda jest taka, że nikt jest w pełni zdrowy. Ty też. Masz tu przykłady ludzi, którzy uważają się za zdrowych a nie są - na przykład sygnalista. Ale dopóki funkcjonuję i to całkiem nieźle to nie widzę potrzeby czegokolwiek z tym robić.

Piotrze ty chyba dziś się nudzisz i za dużo wypiłeś że każdego przekonujesz do swojej racji . 

Opublikowano
36 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Bo lepiej jest samej kupować  bo przynajmniej nikt ci nie będzie wytykał na co tyle pieniędzy się wydało. Rachunek zawsze można schować. 

To mi nie grozi. Chodzi o wygodę na co dzien

Opublikowano
39 minut temu, malaczarna napisał(a):

Wole sobie sama kupować

jak moja żona😀😀😀

też masz tak że tu musi przylegać tam musi coś to musi być tak a te zaszewki muszą być takie a to takie itp.

ale facet też ma frajdę z kupowania damskiej bielizny cdn...

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Kowalski - nic dziś nie spożyłem. Co robić? Zimno, wszystko porobione. 

Ok i ja nie mam roboty to możemy popisać na forum . Ale nie zgadzam się z tobą we wszystkim co tu piszesz tak jak większość 

Opublikowano
45 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

W kraju uznawanym że produkuje jedne z najlepszych wódek ,  pić jakie litewskie ...🤦

a które to są polskie ?

polskie to tylko nazwy zostały żeby się lepiej sprzedawały typu Wyborowa a to wszystko to jest syntetyczne produkowane przez zachodnie koncerny

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie mam zamiaru z tobą pisać...

Ok nie zmuszam cię . W takim razie idę się napić 

Opublikowano
14 minut temu, konteno napisał(a):

Dlatego lepiej sie przemęczyć i doczekać jakiegokolwiek etatu z umowa na czas nieokreslony i L4 od psychiatry na pół roku bo tyle prawo dopuszcza rocznie , nic tylko korzystać i robić swoje. Patrze że troche osób korzysta z tego przywileju , niektórzy w wieku przedemerytalnym w okresie ochronnym. 

Niektórzy nawet tego potrzebują. Wszystko zależy w jakiej pracy się pracuje. U mnie koleżanka jest już w okresie chronionym i niestety do końca będzie właśnie na zwolnieniu od psychiatry bo niestety uzależniła się od prochów przeciwbólowych.

Trzeba jednak pamiętać że niestety pracodawcy nie zawsze chcą dawać umowy na czas nieokreślony. A druga sprawa jest to że mogę cię też zwolnić za takie zwolnienie. I co wtedy zrobisz. A pracodawcy nie zawsze chcą przyjmować nowych pracowników kiedy widzą zwolnienie od psychiatry. 

Choć zawsze można ukryć gdzie się wcześniej pracowało. 

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

a które to są polskie ?

polskie to tylko nazwy zostały żeby się lepiej sprzedawały typu Wyborowa a to wszystko to jest syntetyczne produkowane przez zachodnie koncerny

Nie wiesz jakie polskie?

Opublikowano
Teraz, wojtal24 napisał(a):

popisz z nami nie pij

W sumie masz rację nie tylko ten dziwak Pioter jest na forum 🤝

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v