Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, superfarmer02 napisał(a):

Tyle jest według konedaty 

A no tak jak z siuntkami. Zetor 7011 ma niby 65km a 7211 66 a w sumie to samo 

Nie wiem co pisze w necie , mój ma w dowodzie 62,5 czyli w przybliżeniu 63 tak jak  większość w ogłoszeniach 

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał(a):

Nie obrażaj psów 🙋‍♂️ to porządne zwierzęta...

To jak ma wyglądać ten spacer 🤔

Jeśli masz psa to powinieneś wiedzieć. Ja nie jestem od tego aby ci tłumaczyć. Postępujesz jak uważasz. 

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nie wiem co pisze w necie , mój ma w dowodzie 62,5 czyli w przybliżeniu 63 tak jak  większość w ogłoszeniach 

Tyle ma, ale konie to jeszcze nie wszystko, jak wagi nie ma to to są kucyki nie konie.

Opublikowano
53 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Miśka, ale już chyba doczytałeś...

z młoda już dobrze? 

51 minut temu, 6465 napisał(a):

Patrycja na paluchu pracujesz?

chyba paluszkiem 🤭😉😆😆😆

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Desperado napisał(a):

Ok, tylko pewne sytuacje prowadzą do równania zwierząt z ludźmi, a tak być nie może.

Dlatego uważam że ludzkość sama się wykończy i doprowadzi do zagłady i to właśnie będzie koniec świata.

Niestety ludzie sami to robią. Tutaj niestety nic na to nie poradzimy. 

Do końca świata nie dojdzie. Myślę że skończy się na tym że tylko silni ludzie zostaną na świecie a słabi zginą śmiercią naturalną lub zamienia się w silnych ludzi. 

Opublikowano
Teraz, Patrycja2 napisał(a):

Myślę że skończy się na tym że tylko silni ludzie zostaną na świecie a słabi zginą śmiercią naturalną lub zamienia się w silnych ludzi. 

Czyli co? nieszczepieni zostaną? taki był zamysł?

Opublikowano
31 minut temu, Strongman napisał(a):

To ty swojej do nich nie puszczaj bo kto z kim przystaje takim dam się staje.

a wsrod lekarzy to jaki procent rozwodow jest ??

30 minut temu, Desperado napisał(a):

Tylko ty się chwalisz niczym, dosłowne niczym. Polska A xD

to choc nazwa gminy sie pochwal.. 

31 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No ale po co nam jak nikt tego nie potrzebuje?

A nie szkolne jeżdżą ..busy,autobusy..

Po taxi można jak potrzeba.

Do przystanku rejsowych mam ze dwa kilometry.

Do większego ze 4.

Autobusem nie jechałem ze 20 lat.

wiesz na czym polega polska a ??

masz wybor...nie musisz jezdzic autobusem czy pociagiem ale mozesz,wy nie macie tego wyboru i temu mlodzi uciekaja..

25 minut temu, marulekk napisał(a):

Jacus to prawda że nowy sezon Złomowiska mają kręcić u ciebie na podwórku? ponoć Stalowy wagonami złom będzie wywoził

seriale o ciemnocie wschodniopolskiej juz sie znudzily ?? watpie - muszis sie zglosic zeby ogladalnosc wzrosla..

24 minuty temu, Desperado napisał(a):

ty się już niczego nie bój, tobie rozwód nie grozi, jak ciebie wybrała, to większych aspiracji widać kobita nie ma.   😜

a twoja  wybrala traktorzyste z pgr-u i co ?? w piwnicy samotnie skonczyles.

21 minut temu, Desperado napisał(a):

Ale sama powiedz czy to jest normalne?

odkad pgr upadl swiat sie zmienil..nie miales gdzie tego zauwazyc ?? 

Opublikowano
8 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nie przetrwał, tak samo jak Crystal Sieradz , Farmer, Pronar , Ursus .w Polsce nie można produkować ciągników 🤷

Widzisz crystala, a raczej to co z niego zostało kupiła firma ode mnie ze wsi za 1,8mln. Samą linię montażową popchli do ruskich za blisko 3mln. Resztę pół roku cięli palnikami i wywozili na hutę. Teraz część magazynów wynajmuje m.in. sieradzka mleczarnia. 

Opublikowano
12 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nie przetrwał, tak samo jak Crystal Sieradz , Farmer, Pronar , Ursus .w Polsce nie można produkować ciągników 🤷

te Crystale jeszcze produkuja ?

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

a wsrod lekarzy to jaki procent rozwodow jest ??

to choc nazwa gminy sie pochwal.. 

wiesz na czym polega polska a ??

masz wybor...nie musisz jezdzic autobusem czy pociagiem ale mozesz,wy nie macie tego wyboru i temu mlodzi uciekaja..

seriale o ciemnocie wschodniopolskiej juz sie znudzily ?? watpie - muszis sie zglosic zeby ogladalnosc wzrosla..

a twoja  wybrala traktorzyste z pgr-u i co ?? w piwnicy samotnie skonczyles.

odkad pgr upadl swiat sie zmienil..nie miales gdzie tego zauwazyc ?? 

Widzieliśmy jak się już u ciebie zmienił w Polsce A. Ładowacz to chyba w żadnym skansenie taki nie do zdobycia. xD

Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

Dalej to samo.

Co możesz pokazać co ty masz, a ja nie?

Czym się chwalisz właściwie?

Wybór był.

Ludzie nie potrzebują publicznej komunikacji, to jej nie ma..

Nie znam nikogo kto by wyjechał za chlebem z moich stron w twoje.

Pracy nie brakuje jak ktoś chce pracować.

Mogę nawet jutro fotki zrobić z ogłoszeniami przyjmę pracownika...

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

doczytałem co napisałeś wyżej 

a to było na bazie zetora ciężkiego robione?

Nie mam pojęcia. Są dwa w okolicy, oba jeżdżą, jeden u takiego bambra-kata, drugi w PGRze. Serwisuje je mechanik- były pracownik crystala. 

Opublikowano
19 minut temu, Desperado napisał(a):

Czyli co? nieszczepieni zostaną? taki był zamysł?

To ty to mówisz. 

Ja jestem niestety zdania że tu nie będzie zasady zaszczepieni na lewo, nie zaszczepieni na prawo 

Tutaj bardziej chodzi o to że ludzie sami będą podejmować za siebie odpowiedzialność. Tak jak robili to w związku z szczepionkami 

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A Farmtrac są.

Czemu nikt nie wspomina?

Czemu nie kupuje żaden?

Całkiem dobre traktory i robione w Polsce....niektóre..

To z Indii czy innego Pakistanu przywożone a u nas składane w Mrągowie. Znajomy miał takiego ale udało się mu pozbyć. Do dzisiaj jak zapyta sie go ktoś o ten ciągnik to robi się biały i czerwony na przemian i arytmi serca dostaje.

Jeszcze jakieś były ciągniki robione w Sokółce. Afera z nimi była bo nabrali kasy na nowe, ogłosili upadłość, żona właściciela przejeła firme, kasa poszła sie jebać i ludzie nie dostali ciągników.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v