Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, gregor1284 napisał(a):

On upośledzony, ciągniki im kiedyś robiliśmy 

Ty cwaniaczku jak mu wydzierżawisz łąkę na parking na tego sylwestra to zara w nowy rok nowego passsata b5 przyprowadzisz 😂

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 20.12.2024 o 17:04, v11 napisał(a):

chłopie nic na siłę bo z tego nic nie wyjdzie chyba że alimenty lepiej skończyć za wczasu bo z upływem czasu rozstanie boli bardziej a jak dasz sobie włazić na łeb to będziesz zniewolony .Jak traktujesz to poważnie to powinna wiedzieć że jest na poważnie i nie ma sobie co rozrywki robić 

Napisałem do niej co mi napisałeś i raczej nie planuje mnie w nic wrobić

Edytowane przez Kowalsky30
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
41 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Do rana

Dobranoc

Ja już idę spać

Bo jutro do młotków znowu trzeba wstać

🙋‍♂️

😣🔨⚒️⛏️T i T i UvdL i tych co przyczynili siė do P0 wstania uśmiechniętych koalicjantów 

cos mało sie udzielasz ostatnio :( 

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Umiesz to sprawdzić?

Bardziej wizualnie.

Ręka do bebecha.

Nie wiem czy to prawidłowe sprawdzanie..

Byłem teraz, jest lepiej, nawet zainteresował się sianem.

Jutro z rana powtórzę wlew, dodam drożdże.

Opublikowano
49 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Do rana

Dobranoc

Ja już idę spać

Bo jutro do młotków znowu trzeba wstać

🙋‍♂️

😣🔨⚒️⛏️T i T i UvdL i tych co przyczynili siė do P0 wstania uśmiechniętych koalicjantów 

niech ci sie tusk przysni.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Bardziej wizualnie.

Ręka do bebecha.

Nie wiem czy to prawidłowe sprawdzanie..

Byłem teraz, jest lepiej, nawet zainteresował się sianem.

Jutro z rana powtórzę wlew, dodam drożdże.

Trzeba wcisnąć otwartą dłoń pod łuk zebrowy w lewym dole głodowym. Jeśli żwacz pracuje wyczuwa się opuszkami palców jego ruchy. W szkole to nazywali ruchem robaczkowym. Delikatne to jest. Jeśli nie ma tego ruchu nie robiłbym wlewki z drożdży 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Trzeba wcisnąć otwartą dłoń pod łuk zebrowy w lewym dole głodowym. Jeśli żwacz pracuje wyczuwa się opuszkami palców jego ruchy. W szkole to nazywali ruchem robaczkowym. Delikatne to jest. Jeśli nie ma tego ruchu nie robiłbym wlewki z drożdży 

Co do drożdży, to wet mi kiedyś zalecał dawać zawsze.

Już nie pamiętam jak uzasadniał, ale przy problemach z trawieniem kazał dawać.

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co do drożdży, to wet mi kiedyś zalecał dawać zawsze.

Już nie pamiętam jak uzasadniał, ale przy problemach z trawieniem kazał dawać.

Pod warunkiem, że żwacz chodzi. Jeśli nie chodzi, to drożdże fermentujące mogą go rozwalić 

Opublikowano

Moje krowy zaś coś strasznie gryzie w grzbiecie i u nasady ogona. Wet dał jakąś wódkę do rozpuszczenia w wodzie i 2 razy kazał rozsmarować w pewnych odstępach czasowych lecz to nic nie dało. Macie jakiś sposób?

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ja bym sądził że drożdże powinny żwacz pobudzić.

Alko pobudzi, drożdże loteria. 100 razy się uda, 101 może być upadek. Moje wety tak twierdzą. I to te najlepsze 

1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Moje krowy zaś coś strasznie gryzie w grzbiecie i u nasady ogona. Wet dał jakąś wódkę do rozpuszczenia w wodzie i 2 razy kazał rozsmarować w pewnych odstępach czasowych lecz to nic nie dało. Macie jakiś sposób?

Olejem przepalonym posmaruj od łopatek do nasady ogona 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

To są takie jakieś wszy krowie nie czujesz jak po tobie chodzą.

Na to są specjalne leki bez kadencyjne 

Edytowane przez Strongman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v