Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

U mnie z turem wolmet dawała radę z bb 500 i 600 kg , tylko wspomaganie obowiązkowo i koła najlepiej zmienić na 15,3 bo oryginalne felgi słabe i pękały 

Na 15.3 też mi czopy pękały 

Opublikowano
42 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Domowe zwierzę domowego zwierza nie ugryzie 😛

To też jest po części prawda. Mam w głowie przynależność...ale po części dlatego, że starałem się ocenić tą sytuację obiektywnie. Tym bardziej, że działa się między tymi z którymi się identyfikuje oo obu stronach. No i też mam trochę inne spojrzenie, bo sam byłem na miejscu tych policjantów nie raz i wiem, jak to wygląda od drugiej strony...

Opublikowano

Pieniądze lubią ciszę, jak ktoś pokazuje publicznie jakieś wyciągi ze swojego konta to mądry nie jest. To nie miejsce na takie rzeczy. 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

W Hydrometalu też mam odciągi do tylnego mostu.

Bardzo dobrze, ja w wolmecie nie mam i adaptacja popękała. 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, slawek74 napisał(a):

Rynek z tego co widzę mocno nasycony...

Wydaje się mocno nasycony raczej, zanim swoją kupiłem to chyba z 15 maszyn obejrzałem, VFR-y, BMW F800, jakieś Kawałsraki też, i dopiero ten był w miarę ok, i też nie jakiś super, ale już akceptowalny.

A szczególnie te 125-tki teraz wymęczone, bo to prawa jazdy A nie trzeba i wiele ludzi to tłucze nie dbając do końca.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał(a):

Pieniądze lubią ciszę, jak ktoś pokazuje publicznie jakieś wyciągi ze swojego konta to mądry nie jest. To nie miejsce na takie rzeczy. 

Jak byś chciał się pochwalić to do cen mleka 🤭

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał(a):

Jakość już jednak wyższa niż polskie, no i odciągi do tylnego mostu. 

Odciągi to ja mam w metal techniku. Co z tych odciągów jak jakiś koślawy i zrobiony z gównolitu. W sumie czułem pismo nosem jak oglądałem przed zakupem ale była to wtedy jedyna firma w okolicy  która oferowała ładowacz do Renault 106.54 bez kombinowania.

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

z lokaty niczego nie przeleje bo te likwiduje osobiście w banku. musi być mój podpis ...to weź przelej jak taki mądry jesteś ...🤣

A do tego rachunku obrotowego też potrzebny podpis?

Najczęściej skubią tych pewnych siebie i z wybujałym ego🤭

• Haha 2
Opublikowano
39 minut temu, pedro2 napisał(a):

Ja tam nie widzę problemu w robocie żeby tur wisiał. Amortyzacja podwójna więc i na pusto sobie pływa. Bardzo niweluje wszystkie wstrząsy, traktor nie bryka tak na kanałach. A i jakiś kamień zawsze weźmiesz... 

Byś z ciapka na zetora przełożył to nie spojrzalbyś na ciapka 😉

A co do zachodnich, chciałem case oryginał stolla, ale był za długi w porównaniu do sonarola, 60cm dalej ramka.

Ładowacz nie tłucze się przy pracy tak bardzo jak od jazdy bez amortyzacji

Ale księżyc gigant 🙆 

Jeżdżę co żniwa JD z Qickiem i...ciapek to jest ciapek 😍😉🤭

Jak kiedyś kupię drugiego Zetora to będzie...

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

Bardzo dobrze, ja w wolmecie nie mam i adaptacja popękała. 

Nie są jakieś potężne ale są. Zresztą u mnie z ciężkich robót to ma trochę palet, ale to na niedalekich odcinkach, typu zdjąć/włożyć na samochód/przyczepę z/do magazynu/chłodni. Kurzak to lekki gnój, BB dla takiego ładowacza to nie wyzwanie. A, jeszcze słoma, ale nawet po 2 bele na raz to też nie jest jakiekolwiek wyzwanie.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Odciągi to ja mam w metal techniku. Co z tych odciągów jak jakiś koślawy i zrobiony z gównolitu. W sumie czułem pismo nosem jak oglądałem przed zakupem ale była to wtedy jedyna firma w okolicy  która oferowała ładowacz do Renault 106.54 bez kombinowania.

Trzeba było zachodniej używki poszukać, nie wiem kiedy to brałeś ale teraz to po handlarzach leży tych mx , stoll Maniów i innych od uja, u jednego kiedyś byłem to na podwórku chyba że 30 szt. Leżało

Opublikowano
6 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

z lokaty niczego nie przeleje bo te likwiduje osobiście w banku. musi być mój podpis ...to weź przelej jak taki mądry jesteś ...🤣...ja temu robię umowy bo to bezpieczniejsze ...nie zakładam lokat przez internet ...tak robią Tomaszowi co mają 5 tys ...🤪

On-line jest większy %.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał(a):

A do tego rachunku obrotowego też potrzebny podpis?

Najczęściej skubią tych pewnych siebie i z wybujałym ego🤭

a masz może nr rachunku i moje dane to możesz mi przelać co najwyżej 🤣

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

On-line jest większy %.

jest 0,5 % ...ale trza dodatkowe konto  a te kosztuje ...druga sprawa lokatę na melona to się robi osobiście w banku a nie przez internet 🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

Trzeba było zachodniej używki poszukać, nie wiem kiedy to brałeś ale teraz to po handlarzach leży tych mx , stoll Maniów i innych od uja, u jednego kiedyś byłem to na podwórku chyba że 30 szt. Leżało

Sporo lat temu. W sumie mało mi teraz jest potrzebny. Zobaczymy czy powróce do hodowli. Teraz to bym brał tego z Hydrometalu. Ładowacz jak ładowacz, ale dobrą adaptacje ciężko znaleźć.

Opublikowano
25 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

oglądasz kanał na YT ..."audyt obywatelski "....ja oglądam i nie mam żadnego szacunku do policji w tym kraju bo to nieuki i poprostu przestępcy którzy łamią prawo ...😲

a to co wyprawiała policja z ludźmi za głupie maseczki to już jest totalne dno i upadek tej przestępczej formacji 🤪

Oglądałem kilka filmików Bogdan. Z maseczkami faktycznie były cuda. Ale ten gość nie jest do końca rzetelny. Nawet pod jednym filmem z nim podyskutowałem trochę na temat podstaw prawnych legitymowania i kontroli drogowej. Argumenty mu się skończyły. Nie znał przepisów i nawet nie wiedział co do czego. Nie pisze tego złośliwie. 

Pisałem to nie raz, że wielu policjantów nie lubię i to prawda. Wielu zachowuje się nie tak, jak powinno w różnych sytuacjach. Powody są różne, nie będę tutaj się nad tym rozwodził. Ale w stolicy, podczas protestu byli bardzo grzeczni i cierpliwi. Widziałem na własne oczy 

39 minut temu, PAN88 napisał(a):

Jakbyś był na dobrym głodzie to byś znalazł 🤣 Kobiety też tirami jeżdżą 🤣 i też potrzebujące 🤣

Kruk krukowi oka nie wykole 

Racja. Ale nie chcę tu być krukiem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v