Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Marcin ale ja tylko ewentualnie mogę poszczekać i powarczeć😉🤭...a jak będziesz mną szczuł jakąś kolezankę, to najprawdopodobniej będę się...łasił🤭

Określenie pies nie jest dla policjanta zniewagą...przynajmniej dla tych starszych

Ja pamiętam jak moi bliscy nazywali policjantów szkółka niedzielna. Ale to niestety byli osoby które policjantów mieli za kogoś niższego sortu od siebie. 

Opublikowano
5 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Wiadomo że jest inaczej. Bardziej mi chodziło że przez jeden niewłaściwy ruch gościa by na tym świecie nie było. 

Gdyby go wtedy policjant zastrzelił  to i tak uja by mu zrobili. U nas dobrze wiesz jakby się to skończyło.

Wiem co by było u nas. Dlatego wyżej napisałem, że jeszcze bym pewnie oglądał świat zza krat. A gość zrobił niewłaściwy ruch...

3 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Czemu pytam.

Kiedyś Wujaszek się chwalił że dzięki psowi którego był opiekunem to w ciagu roku go stać na nowy samochód 🤷

Czemu pytam.

Kiedyś Wujaszek się chwalił że dzięki psowi którego był opiekunem to w ciagu roku go stać na nowy samochód 🤷

Na te czasy kiedy ją służyłem, to raczej przesadził...ale wcześniej to różnie mogło być. To nie jest jednolite

3 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

Ja pamiętam jak moi bliscy nazywali policjantów szkółka niedzielna. Ale to niestety byli osoby które policjantów mieli za kogoś niższego sortu od siebie. 

Dużo ludzi ma policjantów za gorszych. Wielu policjantów się też do tego przyczynia, że tak a nie inaczej są postrzegani

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał(a):

No i tak samo jest napisane w instrukcji. Jak ciągnik jest zgaszony to jest na żółwiu. Na niskich obrotach też powinien być na żółwiu. 

To trzeba by i biegi zmieniać na żółwiu, ale przecież nie będę myślał tylko o zmianie na czym jadę i co muszę najpierw zrobić ... Jeżdżę jak pasuje i już 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To trzeba by i biegi zmieniać na żółwiu, ale przecież nie będę myślał tylko o zmianie na czym jadę i co muszę najpierw zrobić ... Jeżdżę jak pasuje i już 

Zapala się kontrolka od ciśnienia na wolnych obrotach ? 

Jeśli nie to może i na zającu stać na wolnych 

W instrukcji jest tak napisane, ja się do tego stosowałem że jak stal ciągnik na luzie na wolnych obrotach to włączony był żółw. W transporcie też ruszałem z żółwia i włączałem zająca dopiero na ostatnim biegu. Chyba że duży ciężar to żółw-zajac bieg do góry i żółw znowu 

Nie bój się go używać. Grunt to nie doprowadzić do spadku ciśnienia w układzie. 

Edytowane przez szymon09875
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ty sprzedajesz Zetora swojego ?

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Zapala się kontrolka od ciśnienia na wolnych obrotach ? 

Jeśli nie to może i na zającu stać na wolnych 

W instrukcji jest tak napisane, ja się do tego stosowałem że jak stal ciągnik na luzie na wolnych obrotach to włączony był żółw. W transporcie też ruszałem z żółwia i zająca dopiero na ostatnim biegu. Chyba że duży ciężar to żółw-zajac bieg do góry i żółw znowu 

Nie bój się go używać. Grunt to nie doprowadzić do spadku ciśnienia w układzie. 

Podziwiam ludzi którzy mają zaspawane ...

Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał(a):

Wiem co by było u nas. Dlatego wyżej napisałem, że jeszcze bym pewnie oglądał świat zza krat. A gość zrobił niewłaściwy ruch...

Na te czasy kiedy ją służyłem, to raczej przesadził...ale wcześniej to różnie mogło być. To nie jest jednolite

Dużo ludzi ma policjantów za gorszych. Wielu policjantów się też do tego przyczynia, że tak a nie inaczej są postrzegani

Albo strażacy w USA jak samochód zastawi hydrant . Biją szybę dla zasady . 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Żółwia

Odwrotnie, no gdzie żółwia. Chodzi o samo przełączanie z żółwia na zająca że nie powinien mieć mniej niż 1200obr. ale jak mikro dobra to to nie ma większego znaczenia ile jest obrotów i tak przełączy.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
7 godzin temu, damianos95 napisał(a):

Ty sprzedajesz Zetora swojego ?

a Ty jeszcze nic nie kupiłeś?

7 godzin temu, Baks00 napisał(a):

Podziwiam ludzi którzy mają zaspawane ...

ja ileś lat jeździłem na zaspawanym 

Opublikowano

Wieje pada 6 na plus ogolnie paskudnie 🤦 dobrze że ja nie mam tych żółwi w ursusach bo by człowiek zdurniał 🙆‍♂️😁

Już tedaz wiadomo czemu ,,wystraszonemu,, tak wali w dekiel 🤦 jak nie żólw to deska albo zając z łapki czy tam pompki 🤪

• Haha 2
Opublikowano
57 minut temu, wojtal24 napisał(a):

a Ty jeszcze nic nie kupiłeś?

ja ileś lat jeździłem na zaspawanym 

Ty zespawales czy taki kupiłeś 

Ja przy koszeniu zielonek, osłonę ściągałem bo zawleczka na widełkach się wysunęła 

Opublikowano
11 godzin temu, marulekk napisał(a):

@malaczarna jak chłop ma 39* gorączki to dobrze czy już ksiądz nie pomoże?

Światełka w tunelu jeszcze nie widzę ale zdycham konkretnie plus od kaszlu oskrzela bolą 

Lekarze są. 

Dzień dobry. Wiatr duży a alertu nie przysłali 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v