Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Wczoraj byli panowie od paneli fotowoltaicznych 

10kv i magazyn energii 5kw, realnie 4 kw można pobrać, na budynku to koszt 86300, po zwrocie wyjdzie 63300 

Oczywiście zwrot nie gwarantowany

Ale można w abonamencie na 10 lat 

Przez pół roku 1200 co miesiąc, później 900

A  mówili żeby się szybko decydować, że do końca roku umowę podpisać?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, mf362 napisał(a):

U mnie jak starsza sąsiadka 90 lat pali w piecu chojna i kopci się na okoliczne budynki .

To co ja mam pompę jestem 0 emisyjny to nadrobi za kilka domów. 

Sami ludzie pchają się w g...no , bo on zero emisyjny, jaki ekologiczny wspaniały raczej w durnocie .

Królowa widzi że całkiem gładko to idzie i dokręca z wymogami .

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, konteno napisał(a):

nie wyciągne z 11 starych zardzewiałych stanowisk uwięziówki i paru ha tyle zysku na czysto przy takim nakładzie czasu pracy i wysiłku jak wypłata na etacie , 

najlepiej opchnąć zetora jakby dobre pieniążki się wziełoby i obore na wille za to przerobić i zacząć nowe lepsze życie a nie yebać i nic z tego nie mieć 

a nie możesz pociągnąć etatu i gospodarki razem?

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Chińskie półdłuto

Tera kupiłem zestaw 5szt za 46 zł

Mam oregona dłuto i sztila dłuto

Masttif albo Silver najlepsze z chińczyka 

I nimi tnę

A niema jakiegoś polskiego, zamiast wspierać patriotycznie polskiego producenta wspierasz obcy kapitał 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

To że kopci nie znaczy że musi same śmieci palić, niektóry węgiel potrafi tak dymić że masakra jakby oponę wsadził 

W starym kotle nieraz się trochę za bardzo dymiło, odkąd mam na groszek z palnikiem, to nie ma takich problemów, przy największych mrozach może delikatny dymek leci, ale cała wieś takich jak ja nie na produkuje tyle dymu co ta jedna ...

Opublikowano
12 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Nasz prąd.sa 

Zewnętrzna

Ale sami wszystko ogarniają 

A to czasochłonne jest...

To nie lepiej iść do twojego operatora prądu. Bo nie zawsze dostaje się dotacje jeśli robi to firma zewnętrzna. 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

W starym kotle nieraz się trochę za bardzo dymiło, odkąd mam na groszek z palnikiem, to nie ma takich problemów, przy największych mrozach może delikatny dymek leci, ale cała wieś takich jak ja nie na produkuje tyle dymu co ta jedna ...

Wiem ,mam tak samo 

Ale babce 90 lat chyba nie ma sensu już wymieniać 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

U nas bez zmian. Jedna firma w przetargu. 3 zł dokładamy z budżetu 

u mnie w gminie jest jedną wioska po pgrowska tam ludzie za śmieci nie płacą za wodę nie płacą tam im się wszystko należy za darmo gmina tyle kasy do niej dokłada a większość już emerytów i rencistów że raczej biedy tam nie widać bardziej patologię 

Opublikowano
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

Chyba nie ma. 

A nawet jakby to Tuskowe go nie tknę

Ale tak pan Polak będzie miał pracę jak byś kupował polskie a tak ty kupisz 5 łańcuchów chińskich i taki Mały chińczyk przez miesiąc będzie żył jak pączek 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Wiem ,mam tak samo 

Ale babce 90 lat chyba nie ma sensu już wymieniać 😉

To może warto zadbać chociaż trochę o to jak się pali ... Ludzi się gania bo ekogroszek zły, nieooologiczny, a prawda jest taka że gdyby nie takie "babki" było by duuuuzo lepiej.  Sam węgiel nie jest problemem, a problemem jest złe jego spalanie ...

Już nie mówiąc o tym ile dla takiej babki wygodniejszy byłby taki kocioł na np groszek, nie trzeba dokładać, rozpalać, wygaszać. Raz na tydzień ktoś by jej dosypał do zasobnika, raz na dzień sprawdzić czy nie porobiły się jakieś spieki itp...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, marulekk napisał(a):

Ale tak pan Polak będzie miał pracę jak byś kupował polskie a tak ty kupisz 5 łańcuchów chińskich i taki Mały chińczyk przez miesiąc będzie żył jak pączek 

W tusko landzie musi być biednie

Wtedy zrozumieją co stracili

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

To może warto zadbać chociaż trochę o to jak się pali ... Ludzi się gania bo ekogroszek zły, nieooologiczny, a prawda jest taka że gdyby nie takie "babki" było by duuuuzo lepiej. 

Ekologiczna durnota nie zna granic .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

W tusko landzie musi być biednie

Wtedy zrozumieją co stracili

Rysiek. Z samej kurtki na motór Tusku dostał ode mnie 200zl xD i cały Twój plan nie dawania Tuskowi poszedł się 🔨xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Sad 1
Opublikowano
12 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Oczywiście że nie 

Trzeba walczyć jak nasi dziadowie, kosy obsadzić na sztorc 

Jednak większość ludzi wybrało to władzę to niech teraz mają. Polikwidują gospodarstwa i nie będziemy mieli z czego żyć 

Opublikowano
30 minut temu, Karol6130 napisał(a):

10kv i magazyn energii 5kw, realnie 4 kw można pobrać, na budynku to koszt 86300, po zwrocie wyjdzie 63300 

skąd oni takie ceny mają 

poszukaj w okolicy ogarniętego elektryka co ma uprawnienia i hurtowni elektrycznej 

kupisz za 30÷40tys sam zrobisz pracę związane ze stelażem elektryk za podłączenie skasuje 2 tys złożysz wnioske i też dostaniesz wzrot z mój prąd 6.0 

i wyjdzie Cię 2/3 tej ceny

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Interes po chuju.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v