Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jak ja nie lubię ciągnika z turem do pracy w polu ... 

A co to przeszkadza, byle by amortyzację miał.

1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Ten ma bydło 

W jednym robił pompę i wtryski, w obu przody porobił, a tak to czujniki skrzyni biegów lubią siąść 

Ale to pracuje a nie stoi, to i się psuje

Chłop dobrze zrobił, zdublował ciągniki i sprzęt do obu pasuje 

Tylko do pługa i prasy trochę mogły by być większe 

Tutaj akurat racja. Bierze którego chce. Jak jeden się sypnie to tym jednym który zostanie też te 50ha obrobi.

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurde....co ta choinka tak się na okrągło...pcha.

Też tak macie?

Pcha się jakieś dziadostwo cały czas...

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jak ja nie lubię ciągnika z turem do pracy w polu ... 

Idzie się przyzwyczaić 

Rama trochę zasłania, konsola też 

Ale nie każdy musi mieć ładowarkę 

No i tam wygoda jest

Czy jest awaria czy wcześniej któryś z pola zjedzie to robi co potrzeba a nie robota czeka bo sprzęt nie pasuje

• Like 1
Opublikowano

wlasnie -jak wylaczyc ta choinke. 

cos sie przejasnia na noc,moze jakis mrozik sie zrobi ?

55 minut temu, Karol6130 napisał(a):

https://vm.tiktok.com/ZNeTuVsTF/

Specjalnie dla Radka, chyba się ktoś przeliczył i jest trochę gorzej niż było 

ile razy jeszcze bedziecie to wstawiac ??

8 minut temu, konteno napisał(a):

to wez z niego przyklad ..tak zebys sam sie przekonal ze to bzdury.

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co to przeszkadza, byle by amortyzację miał.

Tutaj akurat racja. Bierze którego chce. Jak jeden się sypnie to tym jednym który zostanie też te 50ha obrobi.

Pcha się jakieś dziadostwo cały czas...

Częściowo zasłania, po drugie nie lubię ciągnika obładowanego żelastwem 

Opublikowano (edytowane)

Częściowo zasłania, po drugie nie lubię ciągnika obładowanego żelastwem 

Mi wcale nie przeszkadza, wszystko widzę ... Jakbym zdjał ładowacz to bym musiał wrzucać 350kg walizek, bo inaczej w pługu czy agregacie talerzowym oglądałbym niebo ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mi wcale nie przeszkadza, wszystko widzę ... Jakbym zdjał ładowacz to bym musiał wrzucać 350kg walizek, bo inaczej w pługu czy agregacie talerzowym oglądałbym niebo ...

Bo pierdka masz , ja mam tuza i 500 kg balast 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Bo pierdka masz , ja mam tuza i 500 kg balast 

Nie pierdka, tylko potrzebne jest obciążenie, a szczerze, najczęściej do południa ładuje obornik a po południu orka, no jakoś nie widzę codziennie odczepiać ten ładowacz, zakładać obciążniki i na wieczór w drugą stronę, żeby jeszcze ten ładowacz przeszkadzał, ale człowiek się przyzwyczaił i nie przeszkadza...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie pierdka, tylko potrzebne jest obciążenie, a szczerze, najczęściej do południa ładuje obornik a po południu orka, no jakoś nie widzę codziennie odczepiać ten ładowacz, zakładać obciążniki i na wieczór w drugą stronę, żeby jeszcze ten ładowacz przeszkadzał, ale człowiek się przyzwyczaił i nie przeszkadza...

Drugi ciągnik panie 

Opublikowano
49 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Siuntka to jak bizon, normalnie jak w Lidlu czy Biedronce, co tydzień coś nowego .. Ciapka mam i jestem zadowolony, w przypadku siontki najlepszy dzień to był dzień jej sprzedaży ...

Przez 10 lat wymieniłem opony, końcówki wtryskiwaczy, akumulator, zrobiłem luzy w przodzie i wymieniłem skrzynie biegów, bo po 40 latach już się kończyła a wolałem wymienić niż robić. Zresztą taniej wyszło. Wszystkie naprawy robiłem poza sezonem. Ciągnik mi nigdy nie odmówił posłuszeństwa w polu

Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Drugi ciągnik panie 

Po co, ten nie ma co robić, chyba byłbym głupi jakbym drugi ciągnik kupował w aktualnej sytuacji, póki nie przekroczę 50ha nie widzę najmniejszego sensu, powyżej 50ha pomyślałbym nad jakimś 20 letnim Fendtem około 130-140KM żeby sobie w miarę chodził w 4x50 pługu.

Opublikowano
55 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Siuntka to jak bizon, normalnie jak w Lidlu czy Biedronce, co tydzień coś nowego .. Ciapka mam i jestem zadowolony, w przypadku siontki najlepszy dzień to był dzień jej sprzedaży ...

Dojechany bizon albo słaby serwis przed sezonem...

Opublikowano

Dojechany bizon albo słaby serwis przed sezonem...

Kiedyś przeglądałem przed sezonem, człowiek się naszarpał, nawymieniał, a i tak coś się popsuło, wszędzie nie zajrzysz, każdego łożyska nie przejrzysz, cepy, podajniki, paski, to wiadomo, jak coś nie tak to widać, ale o tym że łożysko na młocarni do wymiany dowiesz się jak padnie ...

Opublikowano
37 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Jacek z czym masz problem

Że się zepsuł czy że pomagamy 

zawsze tak jest ze 1 czy 2 % ciagnikow jest przekletych i sie psuja same z siebie...

3 link z tym samym w 2 dni..chya juz kazdy wie..

w czym pomagacie ?? skad wiesz jaka jest prawda ?? kto ma racje w tym sporze ?? kazdy ma swoje argumenty.

Opublikowano
29 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kiedyś przeglądałem przed sezonem, człowiek się naszarpał, nawymieniał, a i tak coś się popsuło, wszędzie nie zajrzysz, każdego łożyska nie przejrzysz, cepy, podajniki, paski, to wiadomo, jak coś nie tak to widać, ale o tym że łożysko na młocarni do wymiany dowiesz się jak padnie ...

Napęd młocarni najlepiej przerobić na stałe koła 

Opublikowano
45 minut temu, Qwazi napisał(a):

Przez 10 lat wymieniłem opony, końcówki wtryskiwaczy, akumulator, zrobiłem luzy w przodzie i wymieniłem skrzynie biegów, bo po 40 latach już się kończyła a wolałem wymienić niż robić. Zresztą taniej wyszło. Wszystkie naprawy robiłem poza sezonem. Ciągnik mi nigdy nie odmówił posłuszeństwa w polu

ty to tak 😛

Opublikowano
4 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dziecku mieszkanie szykujesz 🤔

Wynajmuje 

2 godziny temu, galan99 napisał(a):

43. rocznica wprowadzenia stanu wojennego w Polsce.

Lewactwo organizuje wielkie wydarzenia .

Dziś, tj. piątek, 13 grudnia o godzinie 17 na warszawskiej Wisłostradzie odbędzie się jedna z największych akcji protestacyjnych organizowanych przez ruch klimatyczny Ostatnie Pokolenie. Aktywiści zapowiadają, że ich działania sparaliżują miasto . PLANETA PŁONIE PALI SIĘ RATUJĄ .

image.png

A trafił by się jakiś ślepy kierowca to  by było 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v