Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Świadczenie wspierające pewnie. Jeśli tak to lepiej tego nie mieć i nie mieć takiego emeryta na karku

A to czasem nie jest tak że trzeba zrezygnować z pracy, ale to było z 500 zł tylko.

A może to to drugie jest, co emeryt staje przed komisją lekarską, ale tam było jakieś wyrównanie do pewnej kwoty pieniężnej. Wiem że z tej drugiej formy to skorzystali nieliczni.

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dokładniej...z ciekawości..

Świadczenie dotyczy osoby z orzeczeniem o niezdolności do samodzielnej egzystencji. Ale też nie każdej, bo musi uzbierać odpowiednią ilość punktów. Im gorszy stan emeryta tym więcej punktów. Od ilości punktów zależy wysokość świadczenia. Przyznawane pow 60 punktów, o ile dobrze pamiętam 

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

Pewnie tak ja tam się na tym nie znam ale wiem ze ludzie to mają ze wsi co byli na krus.

Po prostu nie wiedzą ze takie coś można dostac,nie każdy dostanie ale spróbować można.

Kurna, pisałeś że na wsi przeważnie ok 3 tys ludzie emerytury mają...

Teraz nie wiesz skąd???

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna, pisałeś że na wsi przeważnie ok 3 tys ludzie emerytury mają...

Teraz nie wiesz skąd???

Nie możliwe że mają takie wysokie bez ZUS. Jeśli jest dodatek zusu to tak.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał(a):

Świadczenie wspierające pewnie. Jeśli tak to lepiej tego nie mieć i nie mieć takiego emeryta na karku

Sąsiad ma chore dziecko, jeden mu liczył ile ma pieniędzy na niego, spytałem czy chciałby te pieniądze i tego chłopaka od urodzenia chorego a już ma 21 albo 22 lata 

Nie mówi, ale rozumie wszystko co się do niego powie, po swojemu odpowie, ja wiem o co mu chodzi mniej więcej. Rodzice już w wieku emerytalnym. Dawali mu lekarze max 15 lat 

• Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie mało ..

Wystarczy...

Jednak do 3 daleko większości emerytów...

Większość Emerytów ma zapewne 1500 zł na rękę jeśli dobrze przeczytałem .

Opublikowano
Teraz, Strongman napisał(a):

nie znaczy ze się nieda

Myślę że jakieś pojedyncze przypadki.

Tak to nawet z jakimś dodatkiem to ok 2...

No moim zdaniem trochę zbyt optymistycznie te emerytury rolnikow widzisz

1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Większość Emerytów ma zapewne 1500 zł na rękę jeśli dobrze przeczytałem .

Nie gadam z panem...

Ochrzaniles mnie za pomoc..

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Sąsiad ma chore dziecko, jeden mu liczył ile ma pieniędzy na niego, spytałem czy chciałby te pieniądze i tego chłopaka od urodzenia chorego a już ma 21 albo 22 lata 

Nie mówi, ale rozumie wszystko co się do niego powie, po swojemu odpowie, ja wiem o co mu chodzi mniej więcej. Rodzice już w wieku emerytalnym. Dawali mu lekarze max 15 lat 

Pewnie żyje w dużej mierze dzięki rodzinie, dbali o niego i dlatego.

Opublikowano

1780,96 najniższa emerytura

jeśli ktoś ma 75+ to 300ok odoatku lub jak ma orzeczenie o niepełnosprawnosci to bez wzgledu na wiek 

potem jak sie ma niezdolnosc do samodzielnej egzystencji to 500+ a pozniej od stycznia 2024 weszło swiadczenie wspierające jak ktos ma najwyzsza punktacje to okolo 4 tysiace na osobe ale to musi być bardzo zły stan zdrowia. i tyle w temacie 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał(a):

tak zazdroszczą, chlopak porażenie czterokonczynowe glebokie uposledzenie na wózku... matka go karmi myje przewija leki daje ataki padaczki. Chłopak ma 35 lat prawie 2 metry wzrostu i ludzie zazdroszczą im teraz pieniedzy... Ja mowię ze jeszcze trzeba im dać wiecej albo sie zamienic na jeden dzien chociaż. 

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v